Aparat de aer conditionat Osaka Inverter OHW12IG5 12000 BTU pret si specificatii tehnice

     Filtrele puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului de multe ori fac diferenta pe piata aparatelor de aer conditionat. Un astfel de sistem ce poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii este si modelul Osaka Inverter OHW12IG5 care face parte din aceasta categorie.

    Osaka Inverter OHW12IG5 este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +48° C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat Osaka poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Echipamentul de climatizare Osaka este dotat cu un compresor puternic Daikin. Folosirea acestui tip de compresor a condus la imbunatatirea eficientei comparativ cu modelele AC inventer (c.a.). Performanta la racire a fost imbunatatita cu 15% iar performanta la incalzire a crescut cu 30%. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (29, 35, 37, 42) dB

    Capacitatea sa de racire este de 10920(2050 – 12970) BTU fiind inclus in clasa de energie A++ si 11600(2050 – 12970) BTU in clasa A+ la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum de nom/min/max 997/120/1.400 W/h la racire si de nom/min/max 942/120/1.500 W/h la incalzire. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 30 mp.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Osaka, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, introduce in incapere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, introduce in incapere 4 KW.      Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru cu micro protectie 4M care elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).  

     Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, imediat după oprire pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor, reducând semnificativ mirosul și necesitatea curățării aparatului.

   Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Osaka, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Osaka va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de (290, 410, 480, 560) mc/h, fara sa-i modifice temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare).

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,4 l/h de condens.