Aparat de aer conditionat LG Artcool Slim Inverter V A12LL, pret si specificatii tehnice

      Filtrele puternice care imbunatatesc procesul de retinere a prafului si ajuta la o mai buna retinere a bacteriilor si a polenului de multe ori fac diferenta pe piata aparatelor de aer conditionat. Un astfel de sistem ce poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii este si modelul LG  A12LL care face parte din aceasta categorie.

      LG  este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +48° C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare negru antracit, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in partea dreapta. Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Echipamentul de climatizare LG este dotat cu un compresor puternic BLDC care foloseste un magnet puternic din neodim. Folosirea acestui tip de compresor a condus la imbunatatirea eficientei comparativ cu modelele AC inventer (c.a.). Noul inventer DC (c.c.) marca LG a imbunatatit performantele de baza la racire/incalzire eliminand grijile pe care le poate aduce o vara torida sau o iarna friguroasa. Performanta la racire a fost imbunatatita cu 15% iar performanta la incalzire a crescut cu 30%. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (19, 23, 33, 39) dB

     Capacitatea sa de racire este de 12000 BTU fiind inclus in clasa de energie A++ si 12000 BTU in clasa A+ la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum nominal de 1080 W la racire si de 1000 W la incalzire. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 30 – 40 mp.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,4 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, introduce în încăpere „frig” de 6,4 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, introduce în încăpere 4 KW.     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru cu micro protectie 3M si filtru de protectie dublu care elimina micro-particulele nocive, inclusiv virusuri, bacteriile si alergenii pentru a oferi un mediu mai sigur, mai sanatos. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, în plus, de proprietăţile ionilor negativi emişi. Peste 3 milioane de Ioni Plasmaster sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv.

 

Aparat de aer conditionat LG Artcool Slim Inverter V A12LL, 12000 BTU, Clasa A++, Plasmaster Ionizer Plus, Filtru de protectie micro 3M, Filtru de protectie dublu, Autocuratare Plasmaster, Control activ de energie

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Functia Plasmaster™ Auto Cleaning interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, apoi sterilizarea acestuia inca o data cu Ioni Plasmaster pentru a elimina mucegaiul si mirosurile nedorite.

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -10° C.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LG Artcool Slim  va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim 720 de mc/h, fara sa-i modifice temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare)