Aparat de aer conditionat LG Econo Inverter Z12EM pret si specificatii tehnice

     Aparatele de aer conditionat sunt esentiale in orice mediu de productie si spatiu public pentru a preveni orice tip de contaminare. In magazine aparatele de aer conditionat se folosesc pentru a nu permite prafului sa se depuna pe produsele expuse. In plus, aparatele de aer conditionat care pastreaza o temperatura optima in birouri vor mari performanta calculatorelor pentru ca nu incurajeaza supraincalzirea acestora. Modelul LG Econo Inverter Z12EM face parte din aceasta categorie.

     LG este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +48° C. Acest model este dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in partea dreapta. Aparatul de aer conditionat LG poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei InverterAceasta tehnologie nouă reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 40% raportat la aparatele convenționale. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasi timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot sevential de (36, 42, 49, 56 dB.

     Capacitatea sa de racire si de incalzire este de 12000 BTU fiind inclus in clasa de energie A+ la racire si A la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum de 1120 W la racire si de 1040 W la incalzire. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 30 mp.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 5,8 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LG, cu emisii de CO2 mai scăzute. .

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, introduce în încăpere „frig” de 5,8 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, introduce în încăpere 3,8 KW.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru Dual Protection Filter cu protectie dubla care este conceput pentru a capta particulele de praf cu o marime de peste 10 microni, fiind principala protectie impotriva prafului si a bacteriilor. Filtrul cu dubla protectie elimina pana la 99.9% din bacteriile din aer in 18 ore. Filtru este conceput pentru o manipulare usoara si curatare rapida. Periodic  se spala cu ajutorul unui burete cu apa si detergent.

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Functia Auto Cleaning unde interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura si apoi sterilizarea lui. Functia de curatare automata previne formarea de bacterii sau mucegai pe schimbatorul de caldura, oferind un mediu mai placut si confortabil.

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -10° C.

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LG va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare LG, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.