Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 12000 BTU AR12RXWXCWKNEU, review

     Aerul conditionat Samsung Wind-Free 12000 BTU AR12RXWXCWKNE ce poseda tehnologiile adaptabile Smart Control si Wind Free, dotat cu sistem de filtrare avansat Filter Plus aduce un plus de confort locuintei indiferent de sezon. Fie ca este vara, cand temperaturile depasesc prah=gul canicular, sau pe timp de iarna, Samsung Wind-Free 12000 BTU AR12RXWXCWKNE, se adapteaza nevoilor tale oferind mediului interior din locuinta proprie o temperatura optima. Acest model face parte din gama 2019 a producatorului Samsung poate functiona in mediu tropical cu temperaturii exterioare la +46° C. Acest model vine cu o noutate in domeniu si anume el functioneaza la modul de racire/incalzire fara producere de curentii de aer (Wind-Free) care ne pot deranja. Aceasta tehnica de racire/incalzire se obtine prin dispersarea usoara a aerului prin cele 21.000 de orificii ale gratarului de evacuare a aerului, din care este construita carcasa unitatati interne, permitand astfel o dispersie mai buna a aerului cu o deplasare mult mai mica de 0,15 m/s. Cu acest sistem de difuzie al aerului se evita crearea unor fluxuri directe de aer rece enervante. Cand pornim instalatia de aer conditionat la inceput functioneaza in mod clasic prin dispersia aerului rece sau cald prin clapeta de evacuare. O data ce mediul ambiant a ajuns la temperatura setata se inchide clapeta de evacuare aer si aerul in continuare este difuzat prin cele 21000 de orificii ale unitatii interne. Prin acest sistem se distribuie un volum mai mic de aer in vederea mentinerii temperaturii atinse, cu reduceri importante de energie.

Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR12RXWXCWKNEU, R32, Alb

     Design-ul sau triunghiular unic are un spatiu de intrare mai amplu, pentru a putea trage mai mult aer. Latimea si unghiul imbunatatit al ajutajului de iesire al aerului, lamele suplimentare in V si un ventilator cu diametru mai mare contribuie, de asemenea, ca aerul sa fie racit de evaporator si emis mai repede, mai departe si mai evazat. Astfel ca fluxul de aer rece si proaspat va ajunge in toate colturile casei.

Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR12RXWXCWKNEU, R32, Alb

     Acest aparat cu forma deosebita are si o telecomanda cu ecran de tip LCD. Aparatul fiind dotat cu tehnologii avansate, are o capacitate generala de racire de 12000 BTU si de incalzire de 12000 BTU, fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. Aparatul de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor  Twin BDLC Digital Inverter 8-Pole care utilizeaza la stator un magnet puternic din neodymium cu 8 infasurari magnetice. Motorul de 8 electromagneti in loc de 4, genereaza mai putine fluctuatii ale cuplului, astfel incat este necesara, mai putina energie. In timpul functionarii la sarcina partiala (15-45 Hz), eficienta acestui motor al compresorului creste considerabil in raport cu motoarele cu 4 infasurari existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta.

   Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda estrem de simpla cu putine butoane si cu actionare simpla si intuitiva. Cu tasta ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Cu tasta Mode de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu functia Turbo pe care o gasiti din setari, puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta Fan puteti sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta Swing baleiem automat fluxul de aer pe verticala si pe orizontala. Functia de Auto Clean pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia de auto-curatare a evaporatorului unitatii interioare. Functia Sleep pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia in regim de noapte. Functia Quiet pe care o gasiti din setari, activeza functia de ventilare la cel mai mic nivel de zgomot. Tasta Timer ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Temperatura interioara se poate regla pe un interval de la 15°C la 32°C.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal 1220 W/h la racire si clasa A cu un consum nominal de 950 W/h la incalzire. Consum de sezon anual de energie electrică răcire, este de 165 kWh/an, iar consumul de energie electrica incalzire este de 794 kWh/an

    In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Samsung, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

    Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,4 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 kW.

    Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential de la 22 la maxim 40 dB pe ultima treapta de ventilare. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de numai 48 dB fara a deranja vecini si eficienta energetica ridicata.

     Acţiunea sistemului său de filtrare format dintr-un filtru Easy Filter de mare densitate cu indicator curatare filtru, elimina: praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii, inclusiv virusii tip ( Influenza A si Corona). Sistemul este alcatuit mai intai dintr-un filtru HD si apoi un alt filtru, unde datorita structurii unice a stratului antibacterian aerul este curat si fara particule ce va pot imbolnavi. Acest sistem de filtrare datorita densitati, poate neutraliza pana la 99% din virusi, bacterii si alergeni. In plus spre deosebire de filtrele traditionale, care sunt adesea dificil de accesat, componenta Easy Filter Plus a acestui model se afla in exterior, deasupra unitati interne. Astfel acest sistem de filtrare, poate fi usor demontat, curatat si amplasata la loc, fara a trebui sa deschideti un capac sau sa intampinati dificultatii tehnice in demontarea filtrului. Pentru conformitate acest filtru a fost testat în Coreea (FITI/KEMTI), cat si în laborator din Japonia (ITEA). Masurătorile au fost efectuate in conditii specifice si rezultatele pot varia in functie de diversi factori de mediu.

Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR12RXWXCWKNEU, R32, Alb

     Aparatul de aer conditionat de la Samsung continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. Compresorul unitatii externe rezista la fuctuatiile de tensiune ale retelei electrice pe o plaje de la 132 de volti pana la maxim 450 de volti fara sa afecteze aparatul. Iar schimbatorul unitati externe este tratat cu un strat anticorosiv, permitand ca aparatul sa fie montat in medii marine cu umiditate si salinitate crescuta. In plus si unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat de protectie anti-corosiv ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone cu conditii de mediu extreme.

     Modul Single User al aparatului de aer conditionat Samsung utilizeaza mai putin din capacitatea compresorului, reducand consumul de energie. Prin urmare, il puteti utiliza atunci cand sunteti singur, chiar si in timpul unei zile calduroase, fara a va face griji pentru factura la electricitate. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala). 

Principiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte cu un debit maxim 648 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Aparatul are control automat pe jetul de aer stanga/dreapta si pe jetul de aer sus/jos. Cu functia Fast Cooling aparatul de aer conditionat Samsung incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul Wind-Free Cooling, pentru a mentine climatul deja instalat. Prin urmare, nu va va fi frig si nu veti fi nevoita sa schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer conditionat. La acest mod de functionare lamelele se inchid iar aerul rece va iesi prin cele 21000 de orifici sub forma de adiere fara a creea curenti de aer in incapere. 

    Functia Powerful pentru atingerea rapida a temperaturii din incapere (sistemul va functiona la putere maxima timp de 30 de minute) dupa care va trece la functionarea normala.

    Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1.5 l/h condens.

     Functia Auto Curatare  prin aceasta functie schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze ale mirosului neplacut in aerul conditionat sunt, mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura. Atunci cand schimbatorul este umed, uscarea se face automat printr-un senzor numai prin ventilare.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

    Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

    Functia WiFi – Samsung AR12RXWXCWKNE va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara disponibil in varianta standard. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In plus cu aceasta aplicatie puteti controla consumurile energetice. Aplicatia suporta sistemul Samsung Smart Home OS Android 4.0 (ICS) sau mai mare si este optimizata pentru smartphone-uri Samsung (S sau seria Galaxy Note). În ceea ce priveste iPhone, aplicatia acceptă iOS 8 sau mai mare. Daca executati aplicatia folosind un telefon inteligent de la un alt producator, este posibil ca unele caracteristici sa nu se comporte normal.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare. 

   Functia Power Saver este controlata de un microprocesor ce este prezent in interiorul aparatului. Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza in acelasi timp si fluxul de aer. Aceasta aliniere ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate.

    Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Samsung face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

   Unitatea interioara cantareste 9,4 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 828 x 265 x 267, iar cea exterioara are o greutate de 22,8 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 660 x 242 x 475. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Samsung foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. Pachetul livrat include pe langa cele doua unitati si kit-ul de instalare aferent montarii pe perete ce contine: Traseu frigorific din teava de cupru si izolatie termica cu lungimea de 3 metri; Furtun evacuare condens; Banda de matisat traseul frigorific; Banda izolatoare; Inel de protectie din plastic. Durata de instalare este de 6-9 zilde lucratoare.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani  daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret 

Aparat de aer conditionat Samsung Wind-Free 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Smart control Wi-Fi, Easy Filter Plus, AR12RXWXCWKNEU, R32, Alb

Lasă un comentariu