Review: Dezumidificator si purificator MeacoDry Arete One 12L

      MeacoDry Arete One 12L este un dispozitiv de climatizare cu dubla functie, atat de purificator aer cat si dezumidificator, la dispozitia ta oricand ai nevoie sa controlezi aerul din locuinta ta din perspectiva umiditatii si a purificarii. Acest dispozitiv performant isi va regasi cu siguranta utilitatea si in casa ta, mai ales ca prezinta un sistem de reglare avansat pentru mediul ambiant. Problemele de sanatate provocate de prezenta particulelor fine de suspensie, sau o umiditate crescuta in neconcordanta cu valorile recomandate pot agrava in mod serios starea de sanatate proprie. Atat praful cat si alte microparticule de mici dimensiuni ce se ragasesc in aerul respirabil pot provoca stari de anxietate, sufocare sau insuficienta respiratorie. MeacoDry Arete One 12L este solutia ideala pentru combaterea acestor probleme, un dezumidificator cu functie de purificare, ce promite pe langa o functionare optima si un consum redus de energie. Aparatul de constructie compacta ofera o functionare silentioasa fiind capabil sa performeze si sa livreze un aer prelucrat pentru spatii de pana la 50 mp. 

       Constructia sa compacta asigura o portabilitate extinsa acestui dispozitiv, deci prin urmare in functie de necesitati, acesta poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta. Nu are la baza roti ajutatoare de trasport, dar nici nu ar fi nevoie, intrucucat, nu este foarte greu, pentru a-l muta dintr-o locatie in alta. Designul este unul clasic, dar placut ca aspect, este complet de culoare alb, astfel incat sa poate fi incadrat cu usurinta alaturi de celelate dispozitive electronice pe care le utilizezi acasa la tine. AreteOne 10L este aliatul perfect in combaterea umiditatii, imbunatatind simtitor aerul din propria locuinta, de la birou sau chiar din atelierul de lucru. Cu o capacitate de dezumidificare de pana la 12L/zi si un nivel sonor de doar 38 dB(A), MeacoDry Arete One 12L reprezinta cu siguranta o alegere potrivita pentru oricare locuinta.

    Panoul de comanda situat in zona superioara ofera utilizatorului accesul rapid la functile aparatului, totul cu ajutorul butoanelor de selectie tactile dupa cum urmeaza: un buton principal cu functie dubla de pornire / oprire, buton setare umiditate, optiune selectie pentru uscare rufe si mod functionare silentios – Sleep. Fiecare optiune atunci cand e selectata va fi confirmata de aprinderea unui LED de lumina alba pe fundal. In zona centrala avem un display care afiseaza nivelul de umiditate ales iar sub el, mai multe LED-uri care ne indic daca anumite functii sunt active, printre care, indicator mod purificare – atunci cand aparatul functioneaza ca purificator, indicator rezervor plin, atunci cand este necesar golirea acestuia si child lock, optiune care blocheaza functionarea butoanelor din zona panoului de comanda.

       Aparatul preia aerul din camera prin intermediul grilei din spate, urmand sa fie prelucrat la interior de o serie de filtre si dispozitive anti-condens, ca apoi sa fie eliberat prin partea de sus. Aparatul beneficiaza la interior de un rezervor propriu ce poate inmagazina o cantitate de pana la 12 litri de apa, care este receptionata in urma procesului de dezumidificare. Functionarea sa poate fi programata pentru un interval de 24 de ore, timp in care poti sa ai prevazut durate de oprire pe parcursul functionarii sale. Deasemenea in cazul in care regimul umiditatii din casa raspunde cerintelor stabilite in program, aparatul va intra intr-un regim de functionare StandBy. In modul de functionare Sleep, aparatul va aborda treapta de putere 1 asigurand ventilatia camerei silentios pentru a nu deranja somnul persoanelor care locuiesc in locuinta. Functia Uscare rufe cu timer– va ramane activa timp de 6 ore constant, in functie de umiditatea din incapere. Daca umiditatea este mai scazuta se va activa ventilatorul, astfel veti economisi bani, energie si timpul de uscare se va reduce. Aparatul beneficiaza si de protectie la preaplin, atunci cand rezervorul se umple, aparatul se va opri din functionare im mod automat. Pornirea si oprirea automata a compresorului de la interior este comandata de higrostat. Acesta permite masurarea umiditatii din camera si selectarea umiditatii dorite in intervalul 40% RH- 70% Rh. Higrostatul  asigura un control permanent al umiditatii din aer, iar depasirea valorii de umiditate setata duce la pornirea automata a aparatului.

                     

      Sistemul unic de functionare al aparatului asigura acestuia o functionare la performanta ridicata cu un consum redus de energie. Atunci cand umiditatea dorita a fost atinsa, dezumidificatorul se va opri, dar ventilatorul va continua sa functioneze timp de 2 minute pentru a verifica daca umiditatea relativă este stabila. Dezumidificatorul se opreste timp de 30 minute, dupa care va porni doar pentru a analiza o proba de aer (doar cu functionarea ventilatorului) astfel incat senzorul de umiditate relativa poate decide cand va incepe colectarea din nou de apa. Daca umiditatea relativa ramane sub pragul dorit, ventilatorul se va opri din nou pentru pentru înca 30 de minute. Cand umiditatea relativa creste din nou, dezumidificatorul va porni automat functia de colectare de apa din aer. 

      Aparatul functioneaza astfel: Aerul umed este absorbit cu ajutorul ventilatorului integrat in dezumidificator si trecut peste un radiator cu aripioare care are o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta, care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul lui raceste aerul care circula prin exteriorul radiatorului producand fenomenul de condens, iar umiditatea continuta de aer condenseaza pe elemetele foarte reci. In continuare aerul uscat cu umiditatea extrasa de acest radiator este eliberat in incapere cu 1-2 grade mai mare decat a fost absorbit, folosindu-se caldura cedata de compresorul aparatului. Arete One îți pune la dispoziție posibilitatea de golire automată cu ajutorul unui furtun. Astfel, se poate asigura drenajul continuu al condensului intr-o gura de canalizare sau un vas mai mare, pentru a permite aparatului o functionare pe termen lung, pana la atingerea umiditatii corecte.

    Pe langa functia de dezumidificare, aparatul poate fi folosit si pentru purificarea aerului, asta daca ii asiguri un filtru de tip HEPA H13 la interior, care vine separat de acesta. Oferta curenta totusi iti aduce in pachetul comandat si acest filtru, pentru a putea folosi aparatul la capacitate maxima si din punct de vedere functional. Materiile poluante cu o dimensiune de minim 0,3 μm sunt retinute in proportie de 99,97% iar aerul este curat si improspatat

   Debitul maxim de aer ventilat de aparat este de 100 mc/h cu o singura treapta de debit, astfel ca aerul circulat de aparat la o incapere cu o suprafata de 50 mp si cu o inaltime de 2,5 m trece prin aparat la o functionare continua timp de 24 h, de 24 de ori. Liniştea este esenţială pentru un somn odihnitor. Meaco a depus eforturi deosebite pentru a asigura un somn confortabil şi fără întreruperi pentru utilizatorii. Zgomotul produs de compresorul rotativ, cu o singura treapta de ventilare, atinge 35-38 dB in functie de treapta de putere selectata. Dimeniul de functionare stabilit de indicele termic este de 5 – 35 grade Celsius. In cazul inghetului, se porneste mai intai functia de dezghetare ce implica aducerea mecanismelor interne la un regim de functionare normal, dezghetul intern ce survine prin incalzirea fortata a unui rezistor intern, pentru ca acest indice termic amintit anterior sa fie respectat. 

   Aparatul de dezumidificare MeacoDry Arete One 12L are o funcţiune complet automată de dezumidificare şi ventilare, pentru a realiza un ambient optim in spatiul unde este amplasat. Aparatul cantareste 10,9 kilograme si are urmatoarele dimensiuni de: (L x H x I)mm 237 x 319 x 472 mm.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de dezumidificare complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

        Primesti garantie 5 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Verifica pret actualizat