REVIEW: Aparat de aer conditionat Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0

        Atunci cand spatiu de care dispunem este unul de suprafata mai mica, este recomandat sa ne gandim la aparate de aer conditional de putere mai mica, cum este acest Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 de capacitate 9000 BTU. Cu un consum mai moderat, dar la fel de eficient, acest AC de la Midea este o solutie de luat in calcul daca ai la dispozitie o suprafata de locuit pe care vrei sa o controlezi termic de pana la 25 mp. Vara sau chiar si iarna, acest aparat de aer conditionat isi va dovedi utilitatea, oferind aer rece atunci cand e cald sau caldura in zilele reci de iarna. Deci cum s-ar spune o investitie care se preteaza oricarui sezon, dar mai ales pe timp de vara. Fiind parte din gama 2022, Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 este un aparat de aer conditionat care beneficiaza de o serie de caracteristici pe care le intalnim la modelele de top, lansate anul acesta. Si cum 2022 vine cu probleme la capitolul energetic, acest aparat de AC stie cum poate oferi cea mai buna experienta, fara a incarca foarte mult factura la energie. Beneficiaza de planuri de functionare ecologice, ce folosesc mai putina energie, un produs verde mai altfel spus.

Aparat de aer conditionat Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 Inverter 9000 BTU, Clasa A++, modul Smart Save, iECO mode, WiFi

    Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 primeste toate elementele de comanda necesare operarii de la distanta, inclusiv de la mare distanta prin intermediul aplicatiei pe mobil. Prima de mentionat ar fi telecomanda proprie care ofera serviciul de comanda in raza limita de 7-8 metri in jurul aparatului. Al doilea lucru de mentionat ar fi posibilitatea de comanda prin wireless, de la distanta folosind o aplicatie instalata pentru telefoanele cu Android si iOS. Conditia este ca aparatul de aer conditionat Midea sa fie conectat la internet, la fel si telefonul. Fara prea mari batai de cap, aplicatia MideaAir iti ofera posibilitatea de a monitoriza sau regla parametrii de functionare ai echipamentului, pentru ca atunci cand ajuns acasa, temperatura resimtita sa fie cea dorita, fara a mai fi nevoie sa astepti.

MideaAIR - WiFi Control

 

       Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A+++ pentru functia de racire si clasa A++ la incalzire. Sistemul de evacuare compus din mai multe fante si sisteme de reglare al fluxului de aer, vor furniza un control exact al aerului prelucrat astfel incat persoanele care vor sta in camera sa nu resimta disconfort. Un motoras intern, regleaza parcursul si distantele prin care aerul este evacuat in incinta. Exista moduri de emisie cu putere atunci cand dorim obtinerea unei raciri rapide, dar si alte moduri care simuleaza efectul de briza, care se va simti practic ca o adiere de vant. Totul poate fi stabilit in detaliu folosind aplicatia proprie de pe telefon, sau cu ajutorul telecomenzii din dotare.

Aparat de aer conditionat Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 Inverter 9000 BTU, Clasa A++, modul Smart Save, iECO mode, WiFi

     Deasemenea putem distinge in functionarea acestui aparat AC, modul Smart Save ECO care a fost special creat pentru utilizatorii care doresc sa aiba mai multa grija in privinta consumului pe care il planuiesc sa il aiba cu acest aparat de aer conditionat modern. Setarile avansate ajuta compresorul sa functioneze eficient si sustenabil, folosind mai putina energie, in timp ce sunt asigurate conditiile climatice optime pentru tine. Acest mod foloseste al patrulea algoritm de control de precizie al invertorului SmartSavE, care permite cipului Alpha Energy sa receptioneze semnale mult mai precis, sa proceseze datele mai exact, sa anticipeze si sa transmita rapid instructiuni compresorului. Deasemenea un alt fapt este ca s-a renuntat la utilizarea ecranelor sau LED-uri multiple tot pentru a sustine aceasta cauza de consum redusa. Designul este conceput astfel incat aerul sa parcurga traseul de la interior rapid, pentru a fi livrat consumatorului rapid, avand costuri cat mai reduse la energie.

Midea - modul Smart Save

       Sistemul de filtrare este unul dual si include ca prima bariera un filtru de tipul HEPA, ce ofera o curatare optima a prafului din mediul ambiant. Sistemul de filtrare anti-praf curata aerul contaminat oferindu-ne aer mai curat, eficienta lor depinde in mare masura de cantitatea de aer filtrat pe care o asigura intr-o anumita perioada intr-un anumit spatiu. In consecinta, chiar si in cazul de fata pentru a se obtine o curatare a aerului mai eficienta, cu acest tip filtru, aerul conditionat are un sistem de ventilatie puternic, care capteaza cantitati mari de aer spre a le prelucra. Filtrul HEPA poate elimina aproximativ 99,9% din particulele de praf mai mari de 0,3 microni (masura standard pentru particole). Filtrele HEPA pot curata aerul de praf, polen si aproape toti poluantii prezenti in aer. A doua bariera este una compusa ce include un sistem de micro-filtrare HEPA si Compus, care este utilizat pentru a inlatura praful, mucegaiul si grasimea care adera pe schimbatorul de caldura, generand mirosuri neplacute. Sistemul de ionizare contribuie decisiv in a elimina microorganismele prezente in mediul ambiant care ne-ar putea pune probleme sanatatii. 

    Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Functia Airflow directioneaza fluxul de aer este in mod automat in sus pe modul racire sau in jos pe modul incalzire, pentru a distribui aerul in incapere, fara a sufla direct in directia persoanelor din incapere. Controlul automat al fluxului de aer vertical permite si trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera. Pozitionarea frontala a cutiei electrice si designul placii electronice elibereaza mai mult spatiu pentru grila de evacuare a aerului, pentru a obtine performante mai bune la racire. Acest efect nu se va regasi totusi in factura de curent, care va fi dealtfel ferita de costuri importante la energie, aparatul avand o functionare ecologica. Avand o capacitate generala de 9.000 BTU, aceasta poate varia in functie de activitatea in care este angrenat aparatul de 11.000 BTU la racire, respectiv 11500 BTU la incalzire. Indiferent de optiunea de functionare, aparatul de aclimatizare Midea este destul de silentios, unitatea interna un nivel mediu al zgomotului produs de 20 dB.

Aparat de aer conditionat Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 Inverter 9000 BTU, Clasa A++, modul Smart Save, iECO mode, WiFi

        Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C 

Principiul functionare pompa de caldura

   Aparatul de climatizare Midea functioneaza la capacitate de incalzire maxima chiar si atunci cand temperatura ambientala exterioara atinge -15 de grade Celsius. Avand o gama larga de operare in frecventa 12-120 Hz, acesta pastreaza caldura caminului tau mai ales atunci cand vremea de afara este cu adevarat neprielnica. La racire, maximul termic admis de functionare este de 50 de grade Celsius. Sistemul de autocuratare intern utilizeaza principiul de caldura atins, atunci cand la o temperatura de 56 de grade Celsius, printr-un proces care dureaza cel putin 30 de minute.
Ventilatorul se roteste in sens invers, eliminand condensul si prevenind dezvoltarea mucegaiului.

Midea - autocuratare

       Functionare iECO Mode – aceasta functie permite economisirea energiei electrice cu un procent de pana la 60% intr-un interval de 8 ore, comparativ cu aparatele traditionale.

      Functie „Gear Shift” – Aparatele de aer conditionat Midea Inverter ofera trei optiuni pentru consumul de energie: 50%, 75% si 100%. In momentul in care este suficient de racoare, poate fi ales un nivel de putere mai scazut, prin apasarea butonului Gear de pe telecomanda, economisind astfel energie si reducand amprenta de carbon a casei.

Midea - Gear Shift

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 650 mc/h cu autobaleiere verticala, fara sa-i modifice temperatura. Cu tehnologia ThermoStatic, aparatul de aer conditionat Xtreme poate mentine cu usurinta temperatura dorita, in conditiile unor fluctuatii minime de temperatura de ± 0,1°C.

     Functia de dezumidificare Carcasa in concept anti-mucegai ce eficientizeaza sistemul de colectare si evacuare al condensului este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,6 l /h condens.

     Functia Jet Cool aparatul de aer conditionat MIDEA ofera flux de aer optimizat de mare viteza, care poate raci/incalzi repede si uniform camera in toate directiile si poate furniza un flux de aer de pana la 12 m.  

     Functie de eliminare a mirosurilor neplacute permite curatarea schimbatorului, prevenind posibilele mirosuri neplacute. Evaporatorul de auto-curatare ajuta la mentinerea schimbatorului de caldura, fara mucegai, bacterii sau praf.

    Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare MIDEA, cu temporizator, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Datorita acestei functii, nu va mai fi nevoie de nicio actiune din partea noastra, dupa reluarea alimentarii.

     Functie Super Quiet datorita compresorului de ultima generatie si a ventilatorului cu fanta dubla, unitatea interna a aparatului de aer conditionat MIDEA este printre cele mai silentioase aparate, ea emite un zgomot aproape imperceptibil.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica. Aparatul de aer conditionat Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 beneficiaza si de sistem de autodiagnosticare care pe baza unor coduri de erare generate vei stii in mod exact ce nu functioneaza conform asteptarilor si astfel vei putea face o diagnoza in regim propriu pana sa apelezi la specialisti in domeniu. 

    Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L. l. H)mm: 726 x 210 x 291, iar cea exterioara are o greutate de 43,9 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H) mm: 720 x 270 x 495. Este un aparat de racire excelent care te va scoate din impas in zilele calduroase de vara ce poate functiona ca si modalitate de incalzire pe timp de iarna. Este important de stiut ca cei de la Midea au facut toate demersurile posibile sa livreze utilizatorului un dispozitiv eficient si econom, care nu va incarca factura la curent, in mod exagerat. Noi consideram ca fiind un best buy al momentului daca privim raportul dintre calitate pret, disponibil la ora actuala.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Midea Xtreme Eco AG2ECO-09NXD0-AG2ECO-09N8D0 Inverter 9000 BTU, Clasa A++, modul Smart Save, iECO mode, WiFi

 

      

Lasă un comentariu