Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, pret, pareri

     Cuptorul incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, este alegerea perfecta daca iti doresti un cuptor de marime medie, care vine dotat cu cele mai noi tehnologii, la un pret foarte bun. Produsele Beko se adreseaza in special clientii din Europa de Sud Est, carora le ofera o gama de electrocasnice caracterizate in primul rand de un foarte bun raport calitate pret. Aparatul Beko despre care vorbim astazi este un cuptor electric ce se incorporeaza in blatul mobilei de bucatarie, avand dimensiunile (I x L x A) mm 595 x 594 x 567 si o greutate neta de 42,1 Kg. Golul de montaj in blatul de la bucatarie trebuie sa aiba dimensiunile de (H, L, A)mm 590/600 x 560 x 550 iar blatul trebuie sa aiba o grosime de minim 20 mm. Cuptorul cu control mecanic/electronic are un design modern, cu panelul de culoare Zara Grey, iar materialul din care este construit este otel cu suprafata emailata si sticla. Zona de comanda beneficiaza de atentia unor butoane cu actionare prin simpla atingere, actiunea lor fiind monitorizata in deaproape de un display LCD de dimensiuni generoase. In plus de acasta, noul cuptor Beko BBIM13400XPSWE face parte din clasa aparatelor Smart, acesta beneficiind de functie comanda prin Wi-Fi, integrat cu alte aparate din aceeasi gama Beko. Casa ta devine astfel mai smart iar parte din electrocasnicele utilizate pot fi controlate si monitorizate direct din aplicatia mobila dedicata.

Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, Electric, Multifunctional, 72 l, Clasa A+, Autocuratare pirolitica, 12 functii, Afisaj Led, 3 D cooking, Grill, Inox

     Panoul de comanda cu programatorul electronic cu afisajul LED de dimensiuni generoase pozitionat frontal, impreuna cu un buton de selectie rotativ, indeplinesc functiile de: timer cu functia de ceas, setare temperatura si selector de programe. In zona centrala se afla butonul rotativ retractabil termostatat de selectie temperatura, unde avem posibilitatea sa selectam nivelul de temperatura necesar de la 50°C la 280°C pentru prepararea fiecarui aliment. Nivelele de temperatura selectate sunt: Cuptor cu incalzire foarte lenta cu temperatura de lucru de 50°C – 75°C; Cuptor cu incalzire lenta cu temperatura de lucru de 75°C – 100°C; Cuptor cu incalzire moderat lenta cu temperatura de lucru de 100°C – 150°C; Cuptor cu incalzire medie cu temperatura de lucru de 150°C – 180°C. Cuptor cu incalzire rapida cu temperatura de lucru de 180°C – 200°C. Cuptor cu incalzire foarte rapida cu temperatura de lucru de 200°C – 220°C. Cuptor cu incalzire extrem de rapida cu temperatura de lucru de 220°C – 250°C. Cuptor cu incalzire pentru Grill cu temperatura de lucru de 250°C – 280°C. Temperatura cuptorului este reglata de un termostat ce permite setarea cu precizie a temperaturii de preparare. Imediat dupa pornire, rezistenta functioneaza cu putere maxima pana cand este atinsă temperatura setata. Apoi, termostatul reduce automat puterea rezistentei la nivelul necesar pentru a mentine constant temperatura setata.

Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, Electric, Multifunctional, 72 l, Clasa A+, Autocuratare pirolitica, 12 functii, Afisaj Led, 3 D cooking, Grill, Inox

     Daca in partea din stanga se regasesc optiunile de programare, in dreapta sunt comenzile pentru setare temperatura, timer, care dicteaza parametrii functionali pentru programe. Prin intermediul celor 15 butoane senzitive ale programatorului electronic cu functia de timer-ului cu ceas si cu resetare cronometru, putem seta pornirea si oprirea timpului de gatit, iar cuptorul se va opri automat si ne va atentiona printr-un semnal sonor cand mancarea este gata. Interfata intuitiva este usor de deslusit si navigat, deoarece aceste optiuni de comanda sunt urmate de pictograme care sugereaza in mod descriptiv functiile care sunt selectate. Programatorul electronic este prevazut cu senzori electronici care sunt activati prin simpla atingere a suprafetei de cel putin o secunda. Fiecare activare a senzorului este confirmata si de un semnal sonor. In primul rand cu ajutorul functiei de ceas fixati ora curenta, atunci cand cuptorul este oprit. Iar cronometrul este utilizat pentru numaratoare inversa. Aceasta functionare a cronometrului nu are nici o influenta asupra functionari cuptorului. In acest sens cronometrul poate fi setat oricand chiar daca cuptorul este oprit. In schimb cronometrul cu numaratoare directa monitorizeaza automat timpul pentru care cuptorul este activ. In acest sens cronometrul este activat simultan cu incalzirea cuptorului. Cand timpul setat pentru durata de coacere se finalizeaza, cuptorul se opreste automat si emite si un semnal sonor timp de 2 minute, iar durata setata apare si pe afisaj. Pentru a anula semnalizarea sonora se deschide usa cuptorului sau accesati butonul de selectare functii de coacere in pozitia oprit. Setarea functiei de temporizare este folosita atunci cand dorim ca cuptorul sa porneasca mai tarziu. In acest sens, setam in primul rand functia de coacere, durata de coacere si ora curenta de finalizare a ciclului de coacere. Dupa aceste manevre, cuptorul porneste automat mai tarziu si functioneaza cat timp am setat durata de coacere si se opreste la ora setata la sfarsit. Pentru a porni cuptorul la inceput fixati temperatura de coacere si modul de preparare.

       Pornirea cuptorului este semnalizata prin aprinderea celor doua diode luminiscente de control. Prima dioda de control semnalizeaza ca cuptorul este in stare de functionare. Iar stingerea acestei diode semnalizeaza ca, cuptorul a atins temperatura setata. Astfel pe timpul functionari cuptorului, aceasta dioda se va aprinde sau se va stinge periodic. A doua dioda luminiscenta de arata accesarea functiilor de coacere. Cu tasta de functionare la mod economic acest cuptor are un ciclu de coacere cu resurse energetice mai mici dar in schimb cu o durata mai mare de functionare. In plus programul Child Lock permite blocarea electronica a comenzilor cuptorului pentru a preveni pornirea accidentala sau modificarea parametrilor de catre copii in timp ce cuptorul este in functiune. Această interfata cu butoane touch moderne, ofera acces direct la temperatura si la modurile de incalzire practice.Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, Electric, Multifunctional, 72 l, Clasa A+, Autocuratare pirolitica, 12 functii, Afisaj Led, 3 D cooking, Grill, Inox     Constructiv cuptorul are un aspect robust cu un spatiu interior de 72 litri, cu iluminare interioara duala, fiind dotat cu: tava pentru scurgere grasimii si gratar din sarma. Acest cuptor are in dotare si o sursa de lumina in spate cu halogen, pentru a obseva mai bine produsele din cuptor. Cuptorul are şi un sistem de ventilatie, care distribuie căldura uniform, producand o coacere rapida şi uniforma, iar alimentele nu se ard şi nu se prind de vas, deoarece căldura vine din toate direcţiile, fiind dispersata de ventilator. In plus datorita tehnologiei Aero Perfect de la Beko, cuptorul asigura si un proces de gatire omogena prin distribuirea uniforma a aerului cald, datorita noului design al sistemului de ventilatie, ce mareste fluxul de aer cald si al elementului de incalzire Grill cu suprafata si putere marita.

   Cuptorul incorporabil Beko BBIM13400XPSWE detine si tehnologia de deschidere/inchidere amortizata a usii Soft Close/Soft Open, cu acest sistem de deschidere/inchidere in bucatarie va fi mai multa liniste. Mecanismul special al usii evita orice zgomot puternic de fiecare data cand usa este deschisa sau inchisa.     Usa cuptorului cu geam transparent este alcatuita din 2 straturii de sticla ce asigua o buna izolare termica, in plus un ventilator ascuns asigura o racire tangentiala a carcasei cuptorului si prin intermediul unor fante si a geamului de la usa cuptorului. Usa cuptorului demontabila este prevazuta pe interior cu o suprafata din sticla perfect neteda, fara suruburi sau nituri. Aceasta solutie constructiva inseamna siguranta sporita in utilizare si curatare mai uşoara. Usa mai este prevazuta si cu balamale mici si mai stabile pentru a imbunatati funcţionalitatea si aspectul estetic al cuptorului. Balamalele usilor au un profil neted si in acelasi timp sunt rezistente si durabile. Datorita soliditatii balamalelor, usa poate sustine o incarcare de pana la 22,5 kilograme, cu peste 18% mai mult fata de cuptoarele standard. Prin urmare, tavile incarcate pot fi sprijinite cu toata greutatea pe usa, fara grija. Manerul cuptorului de culoare argintie intregeste aspectul deosebit al acestui cuptor. Cuptorul are in dotare si 5 randuri de ghidaje laterale pentru tavi. Fiind realizate din otel cromat, ghidajele laterale demontabile asigura stabilitatea tavilor de copt si faciliteaza glisarea la introducerea si scoaterea acestora din cuptor. Ghidajele pot fi scoase si spalate in masina de spalat vase.

Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, Electric, Multifunctional, 72 l, Clasa A+, Autocuratare pirolitica, 12 functii, Afisaj Led, 3 D cooking, Grill, Inox

   Pentru un plus de confort cuptorul are in dotare si un rand de suporturi telescopice TR1LV pentru tavi de la Beko. Fiind realizate din otel cromat, suporturile laterale telescopice demontabile asigura stabilitatea tavilor de copt si faciliteaza glisarea la introducerea si scoaterea acestora din cuptor. La randul lor suporturile pot fi scoase si spalate in masina de spalat vase.

     Alte caracteristici care trebuie mentionate sunt urmatoarele: usa cu manerul din inox cu sistem de curatare usor si cu aspect reflexiv. Tehnologia Oleophobic Nano Coating a acestui model faciliteaza indepartarea petelor intarite de grasime de pe usa. Astfel usa interioara a cuptorului isi va pastra aspectul stralucitor initial, cu eforturi minime de intretinere.

     Acest model cu autocuratare catalitica de la Beko are un panou catalitic pe peretele din spate a cuptorului cu un strat gros de email, care actioneaza ca un absorbant ce atrage grasimea si murdaria, permitand indepartarea cu usurinta a resturilor de mancare. Printr-o simpla apasare de buton, chiar si grasimile care se depun in colturile greu accesibile ale cuptorului se scurg, lasand suprafata curata si stralucitoare.  

     Dupa utilizare cand nivelul de murdarie este mai mic acest cuptor dispune si de functia de auto-curatare Steam Shine, ce reprezinta cel mai simplu procedeu de curatare. Procedeul consta in introducerea in cuptor a unei cantitati de cca. 100 ml de apa care se incalzeste pana la aparitia de aburi. In continuare aburii care se produc inmuaie mizeria de pe peretii cuptorului in doar 35 de minute. Imediat dupa acest ciclu de curatare folosind un burete umezit cu apa fierbinte, se indeparteaza toate resturile inmuiate de murdarie de pe pereti interiori. Acest procedeu de auto-curatare fiind si foarte eficient genereaza economi energetice de pana la 70%. Sistemul de ventilatie cu distributia uniforma a caldurii din acest cuptor inlatura definitiv necesitatea intoarcerii mancarii pe durata procesului de gatire.

 

     Cuptorul are si 12 moduri de incalzire si distributie a energiei termice care vor contribui la realizarea a diferitelor feluri de mancare fara a pierde gustul si calitătile utile ale produselor. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Cu grill-ul electric mare cu puterea de 2200 W/h, obţinem cele mai bune rezultate la rumenire, chiar şi cu vase mai mici. Optiunea grill face ca rumenirea paini prajite sa fie rapida si usoara. Este cea mai buna modalitate de a rumeni painea prajita servita la micul dejun, de a prepara kebab si legume si de a face toppingurile mai crocante. Cu functia de incalzire Low grill cu ventilare se activeaza partea interioara a elementului de incalzire superior cu elementul de ventilare si ne ofera o varianta economica de a gati sau gratina cantitati mici de mancare intr-un timp mai scurt, generand si economi de energie.Beko BIR14400GGCS Grill Element    Functie de incalzire Convectie aer unde cuptorul foloseste ventilatorul si elementul de incalzire circular aflat in peretele posterior al cuptorului. Cu aceasta functie ventilatorul distribuie uniform aer fierbinte in interiorul cuptorului, emisa de rezistenta circular din jurul ventilatorului. Acesta functie este folosita pentru copt si prajit simultan pe doua sau mai multe niveluri ale cuptorului a mai multor preparate. Daca preparati un singur aliment acesta trebuie pozitionat pe raftul din mijloc, iar daca preparati 2 alimente in acelasi timp, alimentele se pozitioneaza pe primul si al treilea nivel. Important este sa lasi spatiu intre tavi pentru a permite aerului cald sa circule in interiorul cuptorului. Aceasta functie poate fi folosita si pentru curatarea usoara cu aburi.

                                 

     Cu functia Convectie aer – Eco, Beko ofera un nou mod de incalzire, care este cu 30% mai eficient. Tehnologic acest lucru se obtine printr-o izolatie suplimentara ce asigura o reducere considerabila a consumului de energie. Acest lucru are ca rezultat o distributie uniforma a aerului fierbinte in jurul alimentelor cu ajutorul elementului radiant din jurul ventilatorului, pentru a le ajuta sa se coaca in mod uniform. In plus aceasta functie regleaza si optim alimentarea cu energie a cuptorului. La acest mod de gatire alimentele sunt pregatite in etape de coacere cu temperatura redusa la 160-220°C, folosind in final si caldura ramasa. Deci produsele alimentare raman suculente si mai putin arse. Folosind frecvent aceasta functie de coacere, energia electrica poate fi economisita si in functie de modul de preparare. Aceasta functie defineste clasa de eficienta energetica a cuptorului. Gatit traditional cu functionarea elementelor de incalzire superior si inferior. Aceasta functie este ideala pentru pregatirea carnii, a painii sau a diferitelor produse de patiserie si pentru pizza. In plus functia este eficienta doar pentru gatirea preparatelor pe un singur nivel al cuptorului, de obicei pe raftul din mijloc (nivelul 2). Preparatul se poate muta mai sus sau mai jos in functie de preferintele pe care le ai la coacere. Daca vrei sa fie preparatul mai rumenit, il poti muta pe un raft mai sus, mai aproape de caldura din partea superioara. Cu functia de gatire statica ce foloseste elementul de incalzire de jos programul de coacere este ideal pentru alimente proaspete sau pentru coacerea finala a semi-preparatelor. Aceasta functie poate fi folosita si pentru curatarea usoara cu aburi. Acest cuptor are si functia de Convectie aer fierbinte cu arzator sus si jos cu ventilare, avand posibilitatea de a gati simultan, pe mai multe niveluri (maximum trei), diferite tipuri de alimente. Ventilatorul si sistemul de evacuare sufla aerul fierbinte in toata cavitatea cuptorului si in jurul alimentelor si apoi il evacueaza din cuptor. Acest lucru are ca rezultat o distributie uniforma a aerului fierbinte in jurul alimentelor pentru a le ajuta sa se coaca in mod uniform si intr-un timp mai scurt. Avantajele acestui sistem de gatire consta in faptul ca alimentele vor fi pregatite intr-un timp mai scurt cu pana la 25% mai rapid decat la o coacerea conventionala, deoarece ventilatorul uniformizeaza temperatura interioara prin distribuirea egala a aerului cald. Functia de convectie creeaza o atmosfera uscata care caramelizeaza zaharurile mult mai repede decat o coacere normala, astfel incat alimente cum ar fi carnurile sau legumele obtin o crusta mai frumoasa, ramand in acelasi timp umede si fragede in interior. Datorita faptului ca alimentele sunt gatite intr-un timp mai scurt si de obicei la o temperatura mai scazuta, un cuptor electric cu convectie este si mai economic decat un cuptor conventional. Pe langa acestea avem la dispozitie si o functie speciala pentru a putea pregati o mare varietate de produse chiar si a unor produse congelate fara a mai astepta dezghetarea. La aceasta functie este folosit numai ventilatorul, fara elemente de incalzire. 

     Cuptorul incorporabil Beko BBIM13400XPSWE cu puterea instalata de 2500 W este un produs ce se incadreaza intr-un inalt standard de energie, anume clasa A+ cu un consum de energie de 0,95 kW/h la ciclul de gatit traditional.Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, Electric, Multifunctional, 72 l, Clasa A+, Autocuratare pirolitica, 12 functii, Afisaj Led, 3 D cooking, Grill, Inox

     Analizand caracteristicile cu care este prevazut acest cuptor oferta este atractiva. Accesoriile cuptorului sunt urmatoare: 1 tava de coacere universala, 1 tava de coacere adanca, 1 gratar din sarma cromata, 5 rafturi laterale din sarma si o pereche de suporturi laterale telescopice. 

Recomandare:

     Este alegerea perfecta daca iti doresti un cuptor performant care sa faca fata cu brio indiferent de situatie si cerinte la un pret foarte bunVerifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani cu posibilitate de extindere, daca il comanzi de aici

     Deasemenea daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona la reducere, avand un discount semnificativ: Verifica pret redus

Cuptor incorporabil Beko BBIM13400XPSWE, Electric, Multifunctional, 72 l, Clasa A+, Autocuratare pirolitica, 12 functii, Afisaj Led, 3 D cooking, Grill, Inox

Lasă un comentariu