Review: Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30

       Espressorul complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30 este un produs de marca pe care Philips incerca sa il marcheteze ca fiind unul din varfurile de gama din acest an. Constructia exclusivista dar si alte elemente de tehnologie unice, fac din acesta aparatul ideal pentru un pasionat de tehnologie care doreste sa savureze cea mai buna cafea untr-un mod inedit de preparare. Philips este o companie cunoscută în special pentru inovațiile sale inovatoare în domeniul electronicelor de larg consum, dar parca de data aceasta s-au intrecut pe sine. Fiind on companie italieneasca, ne-am fi asteptat mai mult sa vedem imbunatatiri la partea de design, lucru confirmat de aceasta noua serie si mai putin tehnic, dar iata ca lucrurile se schimba, spre bine. Daca esti in cautarea unui espressor care sa iti ofere gustul autentic al Italiei prin simpla atingere a unui buton, atunci Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30 este o investitie pe care nu o vei regreta. Aceasta fuziune intre tehnologie si know-how-ul pietei aparatelor de cafea explorate de mai mult timp face ca fiecare ceasca de cafea sa semene remarcabil, printr-un efort absolut minim. Este o adevarata placere sa experimentezi unul din 22 de produse preparate pe baza de cafea, ce pot fi savurate la discretie.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, 15 bari, 22 specialitati de cafea, 8 profile de utilizator, interfata Coffee Maestro, tehnologie BeanMaestro, conectivitate, functie LatteDuo, rasnita ceramica, filtru Aqua Clean, Gri

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, design

   In partea de design primul lucru care ne atrage este ecranul mare cu afisat TFT color de 5 inchi, ce suporta actionare prin atingere, pentru selectia bauturilor si ajustarea diferitelor setari de functionare. Compact, asa cum ne-am obisnuit de la generatiile anterioare, noul espressor va ocupa putin spatiu pe blatul de bucatarie, astfel incat sa nu incomodeze in sarcinile desfasurate cu pregadere de gatire: 28,3 cm latime, 48,9 cm adancime 39,3 cm inaltime, avand o greutate de 10,8 Kg. Daca in partea superioara se afla rezervorul cu alimentare cafea boabe, in lateral parte din acest sistem de pregatire al cafelei este si carafa cu lapte, ce se poate detasa cu usurinta de acest corp principal. Duza de alimentare este una tip dubla, ce permite servirea a doua portii de cafea, simultan. Sistemul de distributie cafea este unul ajustabil pe inaltime, pentru a putea folosi de la cesti la cani de cafea mai inalte. 

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, tehnologii

   Datorita sistemului Coffee Equalizer, vei avea afisate in mod intuitiv caracteristicile bauturilor tale pe ecranul tactil, ce pot fi personalizate in functie de gusturile proprii setand in mod cronologic concentratia, volumul, temperatura, cantitatea si volumul spumei de lapte, precum si ordinea in care se toarna laptele si cafeaua. O caracteristica principala a meniul de navigare al acestui automat, este acela ca dupa ce ati ales o bautura din lista afisata pe display, puteti modifica nivelul de concentrare, cantitatea de bautura din ceasca cat si numarul de maxim 2 cesti. De asemenea poti sa comanzi ca aparatul sa-ti faca si 1 litru de cafea. Pictogramele si textul inserat in 4 limbi internationale de larga circulatie, te vor îndruma prin toate optiunile personalizabile si activitatile importante de exploatare si intretinere a aparatului. Pentru a umple rezervorul de apa aparatul afiseaza indicatia de rezervor gol. Aceste facilitati te va ajuta sa interactionezi cu usurinta cu cafetiera, pentru a obtine performante de top. Aparatul este dotat si cu functia cu care vei stabili: cantitatea de cafea din ceasca, gradul de tarie, control al aromei inainte de preparare.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, 15 bari, 22 specialitati de cafea, 8 profile de utilizator, interfata Coffee Maestro, tehnologie BeanMaestro, conectivitate, functie LatteDuo, rasnita ceramica, filtru Aqua Clean, Gri

Tehnologia BeanMaestro:

    Tehnologia BeanMaestro ajusteaza automat setarile de preparare pentru a valorifica la maximum calitatea si gustul furnizat de strapungerea boabelor de cafea. In functie de cantitate, grad de tarie, aceasta optiune reprezinta setarea de care ai nevoie pentru a comanda aparatul sa execute operatiunea de macinare conforma cu dorintele de gust proprii. Cu functia Memory de personalizare a cafelei iti permite sa faci inregistrari ale setarilor de pregatire cafea pe care sa le memorezi in lista de optiuni salvate, pentru a nu relua de fiecare data acelasi proces de personalizare bautura de la capat. Butonul On/Off de pe panoul de comanda permite pornirea si oprirea aparatului. Cu panoul de comanda cu ecran tactil, putem accesa cele 22 tipuri de bauturi pe care poate sa le execute acest automat. Aparatul din punct de vedere tehnologic este dotat cu o gura de scurgere dubla reglabila la inaltimea de la minim 75 mm la maxima de 148 mm, potrivita pentru fiecare ceasca, acest lucru prevenind astfel stropirea cu cafea sau racirea jetului in timpul turnarii in ceasca. In acest mod espresso-ul tau este servit intotdeauna la temperatura corecta, mentinand in acelasi timp un aparat curat.

Coffee Equalizer, personalizare bauturi:

 

     Dupa ce ati ales băutura, o puteti personaliza, prin asa numitul Coffee Equalizer. De asemenea, puteti alege si o bautura personalizata din profilul dvs. Butoanele cu sageti permite navigarea in susul/josul meniului pentru cresterea/reducerea parametrilor selectati. Pictograma OK valideaza selectarea efectuata. Pictograma Settings permite ca: (setarile aparatului, intretinere si informatii despre produs). Cu butonul Clean se acceseaza functia de autocuratare, dupa fiecare utilizare a automatului. Semnalizare cu functia de schimbare a filtrului cu LED. Acest automat va permite sa reglati setarile unei băuturi dupa preferinţele dvs. si sa salvati bautura personalizata intr-un profil personal. Exista doua moduri de a crea un profil: La primul mod in meniul de bauturi, selectati si ajustati o bautura dupa care apasati apoi pe pictograma de salvare. La al doi-lea mod de a crea un profil, in meniul de profiluri, puteti crea un profil si apoi sa adaugati bauturile una dupa alta. Cu butonul Profies putem sa accesam profiluri de utilizator: fiind cel mai usor mod de a memora retetele preferate. Preferintele fiecaruia, precum si setarile personalizate pot fi memorate pana la 8 profiluri de utilizator, folosind afisajul automatului. Ecranul TFT indica setarile pe care le puteti ajusta dupa preferinta. In acest scop atingeti sageata de pe ecran pentru a trece la ecranul urmator, unde se gasesc mai multe setari de ajustat. Iar in functie de tipul de bautura ales, puteti ajusta taria, cantitatea de cafea, lapte si spuma, temperatura, aroma si ordinea prepararii bauturilor pe baza de lapte. In acest scop glisati barele ce apar pe ecran si pe care doriti sa le reglati in sus sau in jos, in functie de nivelul dorit. In plus puteti sa salvati aceste setari pe profilul dvs. atingand pictograma de salvare si respectand instructiunile de pe ecran. In plus acest automat afiseaza pictograme de avertizare si coduri de eroare. Iar semnificatia lor este prezentata in cartea tehnica ce insoteste acest automat. Pentru mai multe informatii aveti posibilitatea sa vizitati www. saeco. com/care, accesand cu ajutorul unui telefon mobil inteligent, holograma care apare pe afisaj.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, 15 bari, 22 specialitati de cafea, 8 profile de utilizator, interfata Coffee Maestro, tehnologie BeanMaestro, conectivitate, functie LatteDuo, rasnita ceramica, filtru Aqua Clean, Gri

     Tava de scurgere cu adancimea de 45 mm, este din inox fiind este dotata cu un sistem anti-alunecare si unul pentru scurgere. Tava de scurgere este prevazuta cu un indicator de nivel (rosu) care arata nivelul de lichid pe care il contine. Este bine ca inainte ca indicatorul sa avertizeze, tava de scurgere trebuie sa fie golita si curatata. Daca tava de scurgere nu este golita in mod regulat, apa ar putea trece de margine si se scurga in interiorul sau in jurul aparatului de cafea. Acest model italian este unul din cele mai vandute modele de firma Saeco, avand presiunea de lucru 15 bari si rezervor detasabil de apa iluminat cu LED, cu o capacitate de 1,7 litri, din care poti obtine la final 2 cesti delicioase de Cafea, Espresso, Espresso Lung, Espresso macchiato, Cappuccino, Latte Macchiato, Caffee latte, Espresso dublu, Risetto, Flat White, bauturile pe care acesta le poate prepara avand control complet asupra temperaturii, cantitatii si tariei. Dupa ce ati ales Americano (cafea americana), aparatul va turna mai intai cafeaua si apoi apa in ceasca. Aparatul este setat in mod automat pentru a livra 200 ml de apa fierbinte. Sortimentele de cafea cu 3 nivele de temperatura, obtinute cu acest aparat sunt: Espresso/scurt, Mediu si Lung. Iar cafeaua pe care o poti obtine are mai multe nivele de tarie, in functie de gradul de macinare, fiind disponibile 12 setari de macinare. Apasand tasta Start/Stop aparatul incepe ciclul de preparare al bauturi preferate. Boabele macinate fin vor crea un espresso deosebit de aromat, in timp ce boabele macinate mai grosier vor oferi o aroma delicata cafelei tip Americano.

Tehnologie Latte Duo

    Acest automat este dotat cu tehnologia Latte Duo, ideal pentru a prepara un cappuccino super-cremos dublu, la o temperatura perfecta. Este suficient sa torni lapte in rezervorul din plastic transparent integrat acestui model cu capacitatea de 0,6 litri, sa-l cuplezi la cafetiera si sa selectezi pe panoul de comanda bautura preferata. Indiferent daca vrei o portie dubla de cappuccino sau o spuma de lapte, bautura ta preferata va fi gata in cateva secunde datorita sistemului Coffee Equalizer, ce iti permite sa alegi consistenta spumei si momentul in care laptele este adaugat in bautura, fara stropi pe blatul de lucru si exact la temperatura potrivita. Carafa premium pentru lapte spumeaza laptele de doua ori, apoi toarna un strat de crema fara stropi în ceasca, la o temperatura potrivita. Dupa pregatirea unei bauturi pe baza de lapte, functia dotata cu tehnologia Hygie Steam (Abur igienic) va curata cu abur intregul circuit de lapte, incepand de la gura de scurgere pana la tuburile de lapte. In plus, de fiecare data cand prepari o bautura cu lapte, acest aparat va curata automat sistemul de lapte cu un jet de abur igienic, astfel incat acesta sa fie curat si pregatit pentru urmatoarea ta bautura.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, 15 bari, 22 specialitati de cafea, 8 profile de utilizator, interfata Coffee Maestro, tehnologie BeanMaestro, conectivitate, functie LatteDuo, rasnita ceramica, filtru Aqua Clean, Gri

     De asemenea, carafa poate fi depozitata foarte simplu în frigider si este si foarte igienica. Spuma de lapte fierbinte este exact asa cum iti place, gratie sistemului clasic de spumare a laptelui (cel pe care barista profesionisti il numesc Pannarello) elibereaza abur pentru a te ajuta sa prepari cu usurinta spuma de lapte fina pentru cappuccino-ul tau. Cu aceasta unica tehnologie Coffee Switch iti permite sa alegi tipul perfect de cafea pentru orice moment sau dispozitie, din boabe proaspat macinate. La espresso si la cafelele realizate pe baza de espresso vorbim de o stoarcere a uleiurilor esentiale, o extractie instantanee de cafea în timp ce la filtru functie pe care nu o are acest aparat, e o fierbere de durata, care da posibilitatea sa elibereze cofeina. O alta functie utile este aceea ca aparatul printr-o simpla apasare de buton alege rapid cantitatea de cafea boabe pentru a fi macinata, pentru a obtine un espresso cu concentratie mai tare sau mai slaba.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, rasnita

     Acest aparat avand un compartiment in partea superioara de cafea boabe sau cafea macinata de 450 grame este dotat cu o unitate de macinare din ceramica incorporata de inalta calitate care macina cafeaua la unul dintre cele 12 niveluri disponibile, fin si uniform in functie de gradul de setare. Acest sistem de macinare asigura o performanta de durata a aparatului si operare silentioasa, fara deteriorari. Astfel, cafeaua va fi macinata la fel ca prima data, oferind tot ce e mai bun din boabe pentru mai mult de 20.000 de cesti. De obicei oamenii, obisnuiesc sa consume numai cafea boabe, macinata de ei sau de espressor, pentru a pastra gustul aromat si irezistibil al cafelei. Diferenta dintre rasnitele ceramice si cele metalice este ca primele sunt mai silentioase si nu incalzesc boabele de cafea in timpul macinarii. Astfel, boabele isi vor pastra aroma naturala, iar cafeaua rezultata va avea gustul pe care vi-l doriti. Cand utilizati cafea cu boabe de cafea pre-macinate, utilizați lingura de masura care insoteste  aceasta oferta, pentru a umple cantitatea corecta in spatiul de cafea pre-macinata. Cu cafeaua pre-macinata puteti prepara doar o cafea la un moment dat.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, filtrare apa

    Puterea de 1500 W claseaza acest aparat in topul espressoarelor puternice, dar a fost luat in consideratie si aspectul consumului, astfel ca espressorul incalzeste numai cand e necesar si mai exista un comutator care deconecteaza aparatul complet de la retea. Espressorul automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30 este dotat si cu un rezervor de apa din plastic transparent cu capacitatea de 1,7 litri. Aparatul avand o capacitate mare de stocare apa, putem obtine in final o gama variata de bauturi. Pentru a obtine rezultate bune in pregatirea bauturilor preferate rezervorul de apa este dotat cu un filtrul de apa Aqua Clean CA6963 fabricat in Elvetia, performant cu anduranta mare ce garanteaza ca vei profita la maximum de cafetiera complet automata.

    Prin schimbarea filtrului la solicitarea acestui aparat inteligent care stie sa se protejeze, nu va trebui sa-ti detartrezi aparatul pana la 5000 de cesti, daca aparatul este utilizat in mod normal, beneficiind de apa curata si purificata. În cazul in care aparatului de cafea este lasat neutilizat cu filtrul instalat, acest filtru va dura maxim 4 saptamani. În timp, incalzirea constanta a apei utilizate pentru a face cafeaua duce la formarea de calcar in circuitele interioare ale aparatului. Cand este afisat mesajul „Descaling”, este necesara decalcifierea automatului. Programul de decalcificare functioneaza automat si tot acest proces dureaza aproximativ 30 de minute. Daca functia de decalcifierea este intrerupta inainte de finalizare, aparatul afiseaza un mesaj si procesul trebuie inceput din nou de la inceput. Functia de Auto-programare clatire si decalcifiere ne ajuta sa-l mentinem curat si igienizat dupa fiecare utilizare, avand indicator de detartrare astfel incat bauturile noastre preferate sa aiba acelasi gust in fiecare zi. Un amanunt in plus este ca alarma de atentionare pentru detartrare se dezactiveaza automat dupa instalarea noului filtrului Aqua Clean in rezervorul de apa.

     Aparatul este inzestrat si cu functia automata de autocuratare a depunerilor de lapte prin apasarea unui singur buton ce departeaza reziduurile de lapte dupa fiecare utilizare. In plus acest espressor isi curata automat cu apa circuitul de cafea la pornirea sau oprirea aparatului, oferindu-ti un gust minunat si proaspat la fiecare ceasca de cafea. Recipientul pentru cafea uzata se afla in fata fiind foarte usor de scos. Dupa aproximativ 14 cafele single (sau 7 duble) aparatul afiseaza faptul ca containerul de zat este plin si trebuie golit si curatat. Pana cand recipientul pentru colectarea zatului nu a fost curatat, aparatul continua sa afiseze mesajul si cafeaua nu poate fi facuta. Unitatea de preparare se poate detasa usor din aparat pentru a fi igienizata dupa un ciclu mai lung de folosire, prin apasarea a doua cleme laterale de fixare.

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, Wi-Fi

    In plus de la aceasta generatie, poti controla espressorul de la distanta si face toate ajustarile necesare in cel mai in detaliu mod. Fie ca alegi varianta de comanda de pe panoul central sau aplicatia mobila, experienta va fi acceasi, performanta si plina de personalitate. In plus pe baza ajustarilor efectuate, espressorul va fi capabil sa iti sugereze anumite specialitati noi pe care sa le descoperi din universul cafelei. Cu Wi-Fi incorporat, software-ul aparatului este intotdeauna actualizat si poti verifica disponibilitatea consumabilelor la partenerii locali. Odata updatat sistemul, poti primi retete noi de cafea, si optiuni noi de comanda prin softul propriu.

   Iti recomand cu incredere sa incerci noile sortimente de cafea pregatite de Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, un espressor inteligent capabil sa faca ajustarile perfecte pentru o personalizare in detalii absolut remarcabile.

Recomandare:

   Consider ca este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv cu adevarat performant care sa te rasfete in fiecare dimineata inca de la prima ora: Verifica oferta pret

   Mai multe detalii tehnice precum si pareri ale cumparatorilor puteti verifica si pe pagina produsului accesibila aici

   Primesti garantie 24 de luni plus transport efectuat rapid daca il comanzi de aici

 

Espressor complet automat Saeco Xelsis Deluxe SM8782/30, 15 bari, 22 specialitati de cafea, 8 profile de utilizator, interfata Coffee Maestro, tehnologie BeanMaestro, conectivitate, functie LatteDuo, rasnita ceramica, filtru Aqua Clean, Gri

Lasă un comentariu