Televizor TCL 55P721 139 cm, Smart Android, performante tehnice

    Cu noul televizor TCL 55P721 vezi toate filmele si serialele pe un ecran generos de 139 cm, intr-un format de rezolutie superior, Ultra HD 4K. Calitatea imaginii, este dublata ca experienta de existenta unui sistem de operare Android ce reprezinta o poarta de acces la numeroase aplicatii care le poti instala direct pe televizor. TCL 55P721 este un model lansat chiar anul acesta, deci si prin prisma tehnologiilor si a optiunilor de imagine ne asteptam sa intalnim tehnologii destul de noi care isi vor face simtita prezenta in procesul de optimizare calitate imagine. Sunetul este un alt element care adauga un alt incredient experientei traite in fata sa, alaturi de ecranul infinit construit pe tehnologie LED. Am fost placut surprins de culorile foarte bine calibrate, de luminozitatea excelenta dar si contrast, care este perfect calibrat de la un capat in altul. 

Televizor TCL 55P721 139 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa E

    Aspectul general este unul placut, TCL 55P721 fiind un televizor pe care il poti incadra cu usurinta in decorul casei tale. Materialele de constructie sunt calitative, atent prelucrare, incat nu dau senzatia de low budget. TCL 55P721 este un televizor subtire, cu rame ce preiau o mica parte din ecran, este inzestrat cu doua piciruse montate la capete ce ofera un echilibru perfect indiferent de suprafata unde va fi pozitionat. Acesta poate fi folosit si ca o alternativa perfecta in cazul unui monitor, conectat la un laptop sau unitate PC pentru a urmari filme si seriale online si de ce nu pentru a te juca jocuri impreuna cu prietenii. Cantareste 11,3 Kg, consumul mediu inregistrat fiind de aproximativ 78 kWh / 1000 ore ce poate creste pana la 135 kWh in modul HDR/ 1000 ore, specific clasei energetice E.

    Procesarea imaginii, din punct de vedere al scalarii precum si integrarea tuturor standardelor HDR fac din acest televizor, un produs remarcabil ca punct de interes imagine. Sistemele moderne care contribuie la imbunatatirea cadrelor atunci cand sunt mai slab calitative sunt si ele prezenta in configuratia sa, oferind utilizatorului o paleta larga de culori, contraste native optim balansate din punct de vedere luminozitate, diferentele dintre negru si culorile mai deschise fiind foarte bine procesate. Pentru a expune calitativ imaginile pe al sau ecran, TCL 55P721 foloseste un procesor grafic asemenea celor din telefoane, pentru a stabili un balans optim in privinta numarului de culori disponibile. Procesorul Quad Core raspunde optim solicitarilor din partea utilizatorului, oferind un raspund imediat la actiunile rapide. Totul se incarca rapid, nu exista lag, impresia totala fiind una cat se poate de buna. 

  Unul dintre cele mai importante avantaje pe care il obtii la achizitionarea televizorului TCL 55P721 este interfata Smart, cu sistem operare Android. Acest sistem primeste actualizari firmware prin OTA fiind optiunea cea mai buna daca vrei sa interactionezi cu alte dispozitive Android. Comutarea dintre o interfata in alta se va face simplu prin accesarea unui buton de pe telecomanda procesul executandu-se foarte rapid. Bara de continut discreta iti va permite sa gasesti filmul, serialul sau videoclipul pe care il cautati rapid. Aceasta se activeaza prin simpla apasare de buton de pe telecomanda si poate fi personalizata cu iconitele care sa te duca la continutul asteptat si utiliat mai des de catre tine. TCL 55P721 este compatibil cu tehnologia chromcast, ce permite conectare unui device prin usb ce iti transforma interfata intr-un Smart Tv. Odată conectat, Chromcast preia aproape orice tip de conținut trimis de pe alte dispozitive (PC, laptop, telefon, tabletă) și îl redă pe televizor. Poți vedea filmele și serialele preferate, fără să mai ai nevoie de alte cabluri sau stick-uri. Mai mult, poți trimite imagini, muzică sau poți face mirroring (proiectezi întreg ecranul telefonului pe televizor). O alta optiune interesanta disponibila impreuna cu acesta este cea de asistare vocala folosind serviciile Google Voice, care preiau imediat vorbele tale care sunt transpuse in rezultate pe motoarele de cautare online. Simplu si rapid, primesti informatia dorita in doar cateva secunde. Ca tot se vorbeste in ultimul timp de problemele legate de serviciile Google pe unele dispozitive mobile, tin sa precizez si faptul ca acesta dispune de aplicatiile Google Play Store si Google Assistant preinstalate, de unde poti instala numeroase alte apicatii specifice standardelor Google.

CARACTERISTICI IMAGINE:

      TCL 55P721 beneficiaza de un ecran plat, de 139 cm, ce suporta rezolutii UHD.  Imaginile astfel redate beneficiaza de urmatoarele caracteristici de imagine: o luminozitate de 260 cd/mp, un contrast dinamic de 10000:1 si un timp de raspuns de 9.5 ms. Deasemenea imaginea poate fi ajustata in functie de preferinte urmarind temperatura culorilor (Color Temperature), format imagine wide, luminozitate, contrast, culori etc. Luminozitatea oferita de ecranul de 139 cm ajunge la 260 cd/mp, o valoare potrivita pentru dimensiunea acestuia. Unghiul de vizibilitate de 176° face posibila vizualizarea emisiunii sau filmului preferat din aproape orice pozitie. Noile tehnologii implementate de natura sa filtreze si sa imbunatateasca calitatea, fac referire la: Dynamic Color ajusteaza nivelul de saturatie al culorile care sunt afisate prin intermediul imaginilor, pentru elemente ce tin de verde, albastru cum e cerul, iarba, etc. Algoritmul software propriu al MEMC TCL ajuta la reducerea neclaritatii afisarii miscarii si mentinand traseele de miscare la minimum pentru a capta toate detaliile de culoare si a face astfel imaginea mai clara. Auto Low Latency (ALLM) optimizeaza experinta ta de gaming, astfel incat sa ai mai mult control, cu un input lag nesesizabil. Bucura-te de sesiuni de gaming fluide, in forma lor cea mai impresionanta, fara efecte de tip motion blur si judder.

Enjoy Entertainment

      HDR imbunatateste dinamic continutul si il adapteaza la capacitatile ecranului. Prin identificarea scenei AI si HDR, SMART HDR imbunatateste atat scenele intunecate, cat si cele luminoase. Pe scenele intunecate, suplimenteaza nivelul de luminozitate pentru a exprima obiecte ascunse in umbre mai intunecate. Pe scenele de continut mai luminoase, SMART HDR creste nivelul raportului de contrast pentru a diferentia obiectele de fundal. Procesorul AiPQ 2.0 Engine iti ofera o noua perspectiva asupra imaginilor prin integrarea unor noi functii ce au rolul de a imbunatati calitatea, claritatea si culorile acestora. In baza unei analize riguroase a imaginii, functia CABC controleaza perfect lumina de fundal, dozand-o optim pentru o experienta vizuala deosebita, dar si pentru un consum redus de energie. Functia HDR imbunatateste in mod semnificativ atat contrastul cat si culorile. Cu aceasta functie zonele luminoase ale imaginilor devin si mai luminoase, astfel ca iti creeaza impresia de o imagine mult mai profunda. Gama de culori este si ea imbunatatita ceea ce sporeste considerabil numarul de culori afisate. TCL 55P721 accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 si HLG. Acest televizor cu tehnologie Wide Colour Spectrum ofera o paleta de culori in tonalitati mult mai subtile si mai nuantate prin care, spre deosebire de majoritatea televizoarelor LCD, imaginea pare autentica in orice scena.

Televizor TCL 55P721 139 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa E

    Pentru ca experienta audio-video sa fie completa, televizorul dispune de sistem audio cu o dispunere in bara de sunet incorporata in rame ce include 2 difuzoare a cate 10 W fiecare. Calitatea audio este una net superioara fata de ce am mai testat pana acum, sistemul fiind compatibil cu tehnologiile de filtrare audio Dolby Atmos. In functie de tipul de eveniment transmis, Dolby Atmos realizeaza un reglaj optim al performantelor auditive pentru a livra cel mai bun sunet posibil in cadrul evenimentului transmis de muzica, film sau joc.

     Tunnerul de selectie programe DVB-T/DVB-C va permite receptia programelor intr-un numar foarte mare, banda de selectie fiind una de lungime receptie extinsa. Deasemenea pentru cei care au in pachetul de cablu optiunea card CI+, acesta este prevazut si cu slot CI+ (permite decodificarea programelor automat). Slotul CI+  este unul foarte important, prin intermediul sau reusind sa elimini o buna parte din cabluri. Astfel, nu mai ai nevoie de decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune prin cablu si puteti opta pentru decodorul pe slot CI+. De asemenea, capacitatea de stocare proprie a produsului este de 200 canale TV. Telecomanda pe care o gasiti in cutie este una clasica, potrivita ca si marime, avand butoanele uzuale asezate intuitiv, dupa cateva ore de utilizare aproape ca le veti invata ordinea. Meniul este destul de simplu, fiind usor de configurat sau setat chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Posturile TV se schimba destul de rapid, nu exista timp de asteptare ridicat nici in cazul celor HD.

Televizor TCL 55P721 139 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa E

   La capitolul conexiuni fizice acesta este prevazut cu 3 porturi HDMI 2.1, 1 intrare USB 3.0 si altul USB 2.0, intrare casti si coaxial, wireless si port internet RJ-45. Poti reada imagini sau urmari un film conectand stick-ul de date la portul USB 2.0, acesta avand integrat un sistem de redare automat fisiere video/imagini in format MPG,MPEG,DA,VOB,MKV,MP4,MOV,FLV,3GP,AVI,ASF,WMV. Acesoriile incluse in pachetul comandat includ telecomanda, manualul de utilizare si cablul de alimentare. Televizorul TCL masoara in dimensiuni 1234 x 774 x 264 mm, avand o greutate de doar 11,3 Kg, fiind realmente foarte usor, daca privim diagonala sa de 139 cm. Reuseste sa mentina un standard excelent si in ceea ce priveste consumul energetic, fiind incadrat in standardul de eficienta E, cu un consum de numai 78 kWh ce poate urca pana la 135 kWh atunci cand modul HDR este activ. Va recomand sa accesati unul dintre link-urile atasate, deoarece acolo aveti ocazia sa gasiti produsul la o oferta avantajoasa.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant dotat cu tehnologii de ultima generatie la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

       Profita zilele acestea de reducerea semnificativa de pret si achizitioneaza-ti televizorul dorit la un super pret: Verifica pret redus

Televizor TCL 55P721 139 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa E

Lasă un comentariu