Robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision, pret, pareri

    Curatenia este un aspect pe care ne intereseaza pe cei mai multi dintre noi, iar daca ne intrebam care solutie este cea mai la indemana, eficienta si rapida, raspunsul este cea a unui robot de aspirare. Daca ne uitam in piata la noutatile aparute anul acesta, vedem ca Miele un brand destul de bine cotat cand vine vorba de aparatura de aspirare, a lansat de curand noul robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision. Acest aparat robot practic actioneaza ca un scut, colectand toata murdaria de pe suprafetele pe care le parcurge, avand un sistem de detectie performant ce ii ofera orientare in spatiu, si simt de orientare baza pe camere video. Acest robot aflat acum la a 3-a generatie, este mult mai eficient si mai inteligent, deoarece se foloseste de functii avansate cum ar fi control de la distanta, senzori noi amplasati la bord, fiind de 2 ori mai eficient in privinta eficientei de curatare, in comparatie cu modelul de generatie anterior. Deci cum spuneam, efort minim, eficienta maxima, practic tot ce ne-am dori pentru acasa. Un set de perii care se misca inainte si inapoi, dispuse pe mai multe laturi ale aparatului de aspirare colecteaza eficient orice urma de murdarie.

  Robotul de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision ne arata si faptul ca se poate strecura de acum si usor printre obiectele de casa, stie sa le oculeasca si sa se fereasca de pericole, pentru a duce la bun sfarsit orice activitate programata. Corpul sau de constructie include materiale rezistente, ce iti dau siguranta ca nu se vor casa, la prima miscare gresita a acestuia. E de remarcat si atentia cu care sunt imbinate fiecare piesa in parte, focusul fiind indreptat catre nivelul de detalii si apartenenta lor la calitate. Robotul de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision avand un format circular, se strecoara usor printre obiectele de mobilier din casa, avand un sistem de navigatie imbunatatit. Cele doua camere au la baza un sistem de recunoastere avansat, care este programat sa detecteze potentiale capcane unde aparatul poate ramane captil, lucru care il face sa fie mai istet si sa nu ramana astfel blocat in puncte moarte. Aceste camere pot transmite live folosind o conexiune criptata, informatii cu privire la statusul curateniei si traseul urmat, stream live care poate fi urmarit de utilizator cu ajutorul aplicatiei de dicate Miele. Camera integrata transmite imagini de inalta rezolutie in format HD, la o calitate foarte buna. Astfel te simti de parca ai fi acasa la tine, si ai control deplin asupra modului de functionare al aparatului de aspirare.

    Robotul identifica obiectele din camera in format 3D, algoritmul din spate fiind optimizat sa faca anumite calcule de precizie de dimensiuni sau distante ce il vor ajuta sa se deplaseze in fiecare cm disponibil util din casa. Cand vine vorba de trepte, praguri, mobila sau alte obstacole mari, acestea sunt ocolite su succes de acesta. Chiar si pe intuneric, aparatul de aspirare se descurca de minune, ghidul sau de data asta fiind imaginile captate dupa care se va orienta in miscare. Un alt avantaj al sau este inaltimea sa de doar 8,5 cm, ceea ce face ca acest aspirator sa incapa cu usurinta pe sub obiecte de mobilier cum sunt fotolii, mese, scaune sau chiar sub pat. In cazul in care acesta ramane blocat, va emite o notificare de atentionare utilizator in aplcatie in care va arata problema intampinata si solutia care trebuie urmata. Poti folosi acest aparat in procesul de curatare doar pe suprafete uscate, covoare, gresie sau parchet.

Robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision, 30W, Sistem de navigare 3D, 71 dB, Recipient praf 0.4 l, Autonomie 120 min, Rose/ gold

    Acest model de aparat multifunctional bun pentru a aspira murdaria solida, este adecvat pentru a fi utilizat in 4 functii de aspirare pe toate tipurile de suprafete, de la zone obisnuite pana la zone greu accesibile. Procesul efectiv de curatare se face in 5 etape, astfel incat robotul matura, disloca mizeria, aspira, suprafata podelei intr-o singura trecere. Periile care sunt atasate sunt capabile sa colecteze murdarie chiar si din spatii mai dificile cum ar fi colt de perete, la tocul usii, pentru rezultate excelente. Deasemenea acest proces este unul rapid, deoarece robotul de aspirare preia murdaria din prima si astfel nu este nevoie sa insiste prea mult in acelasi loc. Sistemul Anti-Collision detecteaza peretii din proximitate, ce fac ca acesta sa evite eventuale coliziuni cu suprafete dure, pentru a-i pastra starea de nou, fara zgarieturi. Deasemenea un senzor special se se ocupa cu detectia nivelului de inaltime, ceea ce impiedica aspiratorul sa cada pe scari sau la intalnirea unor denivelari de gresie, sau chiar produse pe suprafata covorului. 

Robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision, 30W, Sistem de navigare 3D, 71 dB, Recipient praf 0.4 l, Autonomie 120 min, Rose/ gold

     Cu ajutorul sistemului 3D Smart Navigation, dotat cu o doua camere digitala si doua procesoare, aparatul va crea o harta completa a locuintei, stabilind singur cel mai eficient traseu de curatare. Iar senzorii din dotare pot detecta particularitatile tridimensionale ale obiectelor din jur sau chiar anumite texturi si culori ale acestora. Rotile din dotarea robotului au un diametru mare, de 80 mm, fiind dotate cu sistemul Easy Pass, care prin tehnologia Lift Up depaseste cu usurinta majoritatea obstacolelor, precum pragurile usilor, astfel incat robotul va continua sa functioneze in fara probleme. Astfel sasiul prin tehnologia Lift Up de la roti se poate ridica la o inaltime de maxim 20 de mm de sol, deci poate sa treaca usor peste obstacolele intalnite in casa.

    Miele Scout RX3 Home Vision navigheaza prin intreaga locuinta, memoreaza zonele pe unde a mai trecut si pe unde urmeaza sa treaca, neratand sa curete nici o zona. Acest robot poate fi programat saptamanal, astfel incat sa puteti programa urmatoarea sesiune de curatare in avans cu o saptamana inainte, cu posibilitatea de a seta sesiunea de curatare la ore diferite zilnic. Robotul fiind programat se va activa chiar daca nu sunteti acasa, astfel incat sa gasiti o casa curata cand veniti acasa. Asadar, acest model ofera o aspirare foarte buna a suprafetei, facandu-ti in acest fel munca mai usoara.

    Capul de aspirare al acestui aspirator robot cu frontul de curatare de 120 mm este ajustabil, ce adapteaza inaltimea robotului astfel incat sa tina periile multi-suprafata la nivelul podelei sau al covoarelor. Cele 2 perii rotative disloca si aduna murdaria si praful de pe traseul robotului si o imping spre capul de aspirare. Apoi, capul de aspirare aspira murdaria si praful prin fanta de aspirare, datorita motorului sau puternic. Periile laterale au o miscare rotativa spre interior cu tehnologia flexibila de a iesind in exteriorul sasiului pentru a aduna mizeria si in colturile incaperi, urmand a o directiona spre capul de aspirare. Cu peria motorizata in forma de V, care se roteste, robotul poate realiza o deplasare mai usoara in special pe suprafetele acoperite cu covoare. In acest fel, robotul poate obtine o curatare avansand, inainte si inapoi, pentru o curatare mai aprofundata si mai sistematica intr-o perioada mai scurta de timp. Tehnologia Furniture Protection ii permite aspiratorului sa se miste pe suprafete de tip parchet si sa curete eficient, fara sa lase urme si alte zgarieturi ale suprafetei in urma sa.

     Miele are ca dotari: un container pentru aspirare uscata incorporat in corpul robotului, fiind conceput pentru o aspirare uscata, ca ajutor la curatarea tuturor tipurilor de pardosele. Acest container de praf este cu tehnologia de atasare/detasare instanta prin click, pentru curatare uscata. Dupa ce am aspirat întreaga casa, este suficient sa scoatem dispozitivul cu recipientul de colectare praf cu capacitatea de 0,4 litri, sa deschidem capacul prin apasarea butonului open si sa aruncam continutul la gunoi.

  Robotul are mai multe setari de curatare care sunt disponibile doar prin aplicația Miele HOME. Cu functia Carpet Boost robotul isi intensifica automat puterea de aspirare pentru a finaliza mai repede o sesiune de curatare. Functia pentru trecere repetata este utila in locuinte cu animale de companie sau pentru o curatare periodica mai profunda. Robotul are o putere cu viteza de aspirare de 0,35 m/s. Motorul performant de generatia 3 este de tip brushless, cu puterea de 33 W, cu consum maxim de 30 W. Acest tip de motor brushless, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon, introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: are un nivel de zgomot mai redus, absenta vibratiilor, un control imbunatatit al turatiei si eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii si anume, periile de carbon. Acest motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare. Motorul este alimentat de un acumulator de curent continuu cu o putere de 30 W, si puterea de 30 W cu Li-Ion, iar timpul de functionare al acestui model fiind de 120 de minute. Cu sistemul său testat Quattro Cleaning Power în 4 trepte, Scout RX3 are o putere mai mare de aspirare pe orice suprafață. Optimizarea tehnică a motorului, performanța crescută a aerului și bara de curățare cu peri duri asigură o mai bună îndepărtare a prafului fin, în special de pe covoare. Cu aceste dotari robotul va putea curata aproximativ 120 m2, la o singura incarcare. Bateriile Li-Ion de 5200 mAh permit o reincarcare rapida a acestuia (237 min) in dock-ul propriu de incarcare, ceea ce permite ca fiecare proces de curatare sa fie reluat rapid. Prin apasarea butonului Clean inainte de a se epuiza complet bateriile din dotare aspiratorul robot se va deplasa singur la statia de incarcare, atunci cand va sesiza scaderea energiei, dupa care va reveni la ultima pozitie memorata si va continua programul de curatare. 

     Cele 4 moduri de curatare sunt: Cu modul de curatare Automat robotul se deplaseaza si curata automat zonele stabilite in mod repetat, pana la descarcarea bateriei. Cu modul de curatare Spot in spirala, robotul efectueaza miscari in spirala a unei suprafete de 1,8 x 1,8 metri, in jurul punctului de pornire selectat. Cu modul de functionare Turbo robotul aspira la puterea cea mai mare. Acest mod de functionare mai scurt este indicat cand suprafata ce urmeaza sa fie curatata este mai mare fara obstacole, cu un nivel de murdarie mai pronuntat, sau cand aspiram suprafete acoperite cu carpete sau covoare pentru o aspirare mai profunda. Cu modul de curatare Silentios robotul functioneaza la puterea de aspirare ce-a mai mica, generand si un zgomot scazut. Iar cu modul de curatare Manual robotul executa o sesiune de curatare prin asistare personala si ghidarea cu ajutorul butoanelor de directie de pe telecomanda. De indata ce sesiunea de curatare se finalizeaza robotul se va intoarce la statia de andocare. Modul de urmărire a peretelui permite robotului sa curete in timp ce ramane aproape si paralel cu peretele. Modalitatea de comanda a robotului se face cu ajutorul unui buton de pornire/oprire Clean de pe corpul robotului, functie de oprire automata; setarea a 5 moduri de folosire a robotului si de programare a robotului pe ore sau zilnic. Inainte de a programa robotul trebuie sa fixati data ora si minutul curent. Robotul va emite un semnal sonor pentru a indica faptul ca programul a fost setat. In plus poti opri sau porni robotul ii puteti schimba traiectoria, modul de lucru si in final il puteti trimite automat oricand sa se incarce. Astfel ca robotul va face singur curat cand noi nu suntem acasa si cand va sesiza ca energia din bateri scade se va intoarce singur la dockul de incarcare. Pentru a face economie de energie electrica la finalizarea unei sesiuni de aspirare robotul va reveni automat la punctul de pornire si va intra in stand-by dupa 60 de secunde. Deasemenea daca apar erori de functionare, robotul va trimite notificari catre aplicatia de pe mobil. 

Robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision, 30W, Sistem de navigare 3D, 71 dB, Recipient praf 0.4 l, Autonomie 120 min, Rose/ gold

     Pentru un plus de confort acest aspirator de la Miele Scout RX3 Home Vision cu control dual, este dotat si cu o telecomanda, de unde poti opri sau porni robotul ii puteti schimba traiectoria, modul de lucru si in final il puteti trimite automat oricand sa se incarce.

   In plus cu aplicatia mobila Miele putem controla robotul oricand sau de oriunde prin aplicatia Wi-Fi. Cu ajutorul unui telefon inteligent avem posibilitatea de a-l delega complet in sesiunile de aspirare. Aceasta aplicatie iti permite sa controlezi robotul si de la distanta si sa efectuezi diferite actiuni. Ii poti comanda robotului sa porneasca si sa se opreasca, il poti ghida in orice directie, poti schimba traseul de curatare sau ii poti cere robotului sa revina la statia de andocare. De asemenea puteti avea istoricul datelor de curatare, cum ar fi ciclurile de curatare complete, zona de acoperire si durata ciclului de curatare. De asemenea puteti sa personalizatii preferintele de curatare cum ar fi: setarile de alimentare, numarul de cicluri de curatare, sau curatarea mai buna a marginilor din incapere. Rapoartele Clean Map afiseaza planurile zonei de acoperire si locatia evenimentelor Dirt Detect. Aceasta aplicatie va ofera informatii privind intretinerea robotului care va informeaza cand este timpul sa goliti cosul colector, cand trebuiesc curatate periile sau alte parti ale robotului. Aceasta sectiune include, de asemenea, instructiuni si modul de a efectua intretinerea aparatului. Banda de frecventa a modulului Wi-Fi este de: 2,412 GHz – 2,472 GHz, cu puterea de emisie <100 mW. Aplicatia poate fi descarcata scanand codul QR pentru a instala aplicatia prin intermediul App Store & Google Play pe dispozitivul din dotare.

    Aparatul este dotat si cu un filtru HEPA de eficienta foarte ridicata, filtrul putand fi curatat prin lovirea usoara a filtrului de cosul de gunoi. Filtrul de inalta eficienta captureaza pana la 99% din praf, acarieni si alergeni cu marimea de pana la 10 microni. Pentru a pastra acestui sistem de filtrare o eficienta ridicata filtrului HEPA trebuie inlocuit la fiecare 3 luni si in functie de frecventa de utilizare, pentru a mentine cel mai bun rezultat de filtrare posibil.

    Acest model are o intensitate a zgomotului in timpul folosiri mai mic de 71 dB. De aceea, nu va deranja pe nimeni atunci cand facem curatenie noaptea sau dimineata devreme. Sta bine si daca e sa ne uitam cu ce accesorii vine dotat respectiv: statie de incarcare, un dispozitiv de curatare perii, telecomanda.

Recomandare: 

  Miele Scout RX3 Home Vision este un aspirator ideal ce poate face fata cu brio in medii cat mai variate de lucru, oferind eficienta sporita, asa cum este remarcat de majoritatea celor care l-au testat pana acum aici

   In oferta curenta, robotul de aspirare, beneficiaza de un discount suplimentar, ceea ce il face atractiv achizitiei in aceasta perioada: Vezi pret actualizat

   Nu uita sa descoperi ce alte surprize ti-au pregatit cei de la Miele, comparand intreaga gama de aspiratoare robot de aici

Robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision, 30W, Sistem de navigare 3D, 71 dB, Recipient praf 0.4 l, Autonomie 120 min, Rose/ gold

2 comentarii la „Robot de aspirare Miele Scout RX3 Home Vision, pret, pareri<span class='yasr-stars-title-average'><div class='yasr-stars-title yasr-rater-stars' id='yasr-overall-rating-rater-2678b42a7bb57' data-rating='4.9' data-rater-starsize='16'> </div></span>”

 1. Buna ziua
  Sunt Andrei si am un robot ca acesta.
  Numai ca in anumite momete cin ii dau din telecomanda sa se intoarca la baza o ia razna trece pe linga baza,el nu are nici o treaba si nu sa intimplat odata ci de trei ori pina acum.
  Sunt multumit de el face treaba .
  Mai are o chestie de care nimeni nu pomeneste.
  De ce nu isi reia treaba din locul de unde a ramas dupa ce i se termina bateria.
  El o ia de la incepup ce imresie aveti.
  Eu il am de la Emag imi vine sa il dau inapoi,am pretentii la banii astia.

  Răspunde
 2. Buna seara,
  am si eu probleme cu un aspirator robot RX3 Home Vision, nu isi configureaza hartile, chiar sunt dezamagit de aceasta achizitie, banuiesc ca am eu o problema cu punerea lui in functiune dar nici nu gasesc pe cineva sa ma ajute in acest sens, ori are o problema, ori toti care am incercat sa-l configuram suntem ramasi in urma cu tehnologia.

  Răspunde

Lasă un comentariu