Televizor JVC 50VA6100, 126 cm, Smart Android, review

    JVC 50VA6100 este un televizor din noua generatie dotat cu sistem de operare Android ce iti permite sa ai acces rapid la o multime de aplicatii din Market. Este o solutie ideala in cazul in care doresti sa faci o achizitie cat de curant, mai ales ca beneficiaza de avantajul interfetei smart, pentru a fi conectat la informatie in timp real, retele sociale si mult mai cunoscutele aplicatii de streaming video, Netflix, HBO GO si YouTube. Sistemul de operare baza pe Android ofera utilizatorului libertatea de a instala numeroase aplicatii Tv de streaming online, retele sociale sau chiar jocuri online. Android iti ofera accesul la o bibleoteca vasta de aplicatii pe care le poti instala daca JVC ofera o experienta de navigare fluenta, nu apar interferente vizibile experienta fiind una cat se poate de interactiva. Poti seta un numar de 5 aplicatii pe care le poti accesa rapid din bare de scurtaturi. Deasemenea, televizorul JVC beneficiaza si de avantajul integrarii sistemului de asistare Google Voice ce iti permite sa interactionezi rapid de la distanta.

    Ca dimensiuni acesta se potriveste ideal unei camere de suprafata medie spre mare. Fie ca alegi sa il folosesti in zona de living sau dormitor, este important sa te asigur ca oferi o distanta potrivita incat sa minimizezi efectele ecranului asupra vederii. Desigur un ecran asa de bun cum este si acesta, limiteaza foarte mult din aceste probleme care pot aparea, chiar daca esti un impatimit al acestuia. Imaginile exprimate de ecranul de 126 cm, in format UHD 4K, sunt unele bine conturate la aspectul culoare, contrast si luminozitate. 

Televizor JVC 50VA6100, 126 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

    Designul sau in mod general este unul placut, fiind compact dar nu in formatul cel mai slim, dar nu este clar un dezavantaj asta. Cele doua picioruse asezate in pozitiile de limita ecran ii ofera stabilitate oriunde, pe orice suprafata. Ramele ce inconjoara ecranul preiau o mica parte din acesta, lansand la libera vedere cea mai mare parte din suprafata sa frontala 95%, partea mai groasa fiind observata in zona de jos, la imbinarea cu suportul de sustinere. Poti alege sa pozitionezi acest televizor undeva la inaltime, folosind un suport de tip VESA, avand standardul de 200 x 200. In mare nu ar trebui sa fie asta o mare problema, deoarece JVC 50VA6100 este un model compact ce masoara 1215 x 780 x 154 mm, avand greutatea de 6,75 Kg.

1. Calitate imagine, JVC 50VA6100

    Calitatea imaginii ar trebui sa fie punctul de reper care sa ne intereseze cel mai mult, JVC 50VA6100 fiind decis sa ia toate punctele si la acest capitol. Ecranul cu diagonala de 126 cm suporta o rezolutie UHD 4K (3840 x 2160 pixeli), fiind suficient pentru a avea parte de o experienta buna in privinta transisiunilor prin cablu standard. Pannelul este unul de tip DLED, nivelul de luminazitate experimentat fiind undeva la 350 lumeni. Imaginile exprimate de acest ecran sunt unele luminoase, in culori realiste, in care putem disteinge foarte bine formele ascunse de umbre la fel si negrul intens. Tehnologia de analiza a imaginilor Micro Dimming analizeaza fiecare frame de imagine prin impartirea in sute de zone distincte pentru a optimiza lumina de backlight si semnalul video pentru a fi parte dintr-o experienta cat mai apropiata din cea din realitatea cotidiana. In cazul transmisiunile de calitate mai slaba cum sunt cele SD de pe tv, televizorul JVC upscaleaza imaginea la un standard apropiat celui UHD, folosind functia de Super Resolution. Continutul imaginii este imbunatatit si prin algoritmii de imagine HDR 10 si Dobly Vision HDR, specifici trensmisiunilor de inalt calitate cum este cel de pe Netflix. Dolby Vision ofera rezultatul unei imagini rafinate, realiste, care te va face sa uiti ca te uiti la un ecran.

raw_1634060825.png (870×629)

    Cateva lucruri sunt importante la acest model atunci cand vine vorba de imagine: Unghiul de vizualizare de pana la 178 de grade – indiferent de zona de unde il vei privi, televizorul nu da impresia de ecran care lucreste, detaliile fiind un aspect destul de important, – timpul de raspuns de 8 ms – televizorul reactioneaza rapid si transmite fara sa aiba intreruperi toate informatile pe ecranul de 126 cm. Este un detaliu important care se va fi vizibil in timpul transmisiilor de evenimente sportive sau filme de actiune. 

   Tehnologia HDR 10+ este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. HDR utilizeaza o variatie de gama similara cu cea a sistemelor de redare video traditionale. Asa se obtine o flexibilitate mai mare pentru adaptarea continutului difuzat de televiziuni, fie ca vorbim de evenimente sportive transmise in Ultra HD, fie ca vorbim de continut obisnuit. 

Televizor JVC 50VA6100, 126 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

    

   Sunetul va fi redat prin doua difuzoare stereo ce livreaza putera totala de 10 W. Nu este un sunet foarte intens, dar raportat la o camera de dimensiuni mai mici, este perfect. Pentru mai multa calitate poti achizitiona separat un soundbar pe care sa il conectezi la acesta. Modificarea caracteristicilor de sunet sau imagine se poate face cu ajutorul telecomanzii din dotare. Aceasta este unica atat pentru zona de televizor cat si interfata Tv. Semnalul are o arie de eficienta de pana la 7-8 metri.

    Televizorul JVC beneficiaza de sistem chromecast incorporat. Deasemenea o alta optiune de comamda de la distanta o reprezinta asistentul vocal Google. Avand conectat televizorul la o retea wireless, poti face cautari online sa porni aplicatii apasand functia de comanda vocala Google. Este o optiune destul de interesanta care poate fi utilizata in special si de cei care vor sa aiba un interlocutor pentru a exersa limba engleza. Tot pentru a usura procesul de comanda, telecomanda are setate mai multe scurtaturi pe butoanele acesteia pentru aplicatii precum YouTube sau Netflix. Mi-ar fi placut sa existe o optiune de personalizare care sa permita setarea de alte optiuni in locul celor prezente.

raw_1633619633.png (870×630)

2. Conectivitate:

     La partea de conectivitate, putem spune ca acesta nu duce lipsa de mai nimic, este un model optimizat pentru tot felul de activitati care implica redarea dupa dispozitive externe: beneficiaza de 4 intrari HDMI, 2 porturi USB, port VGA, Composite in si Slot CI+. Slotul CI+ este si el prezent. Acest slot este unul foarte important, prin intermediul sau reusind sa eliminati o buna parte din cabluri. Astfel, nu mai ai nevoie de decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune prin cablu si poti opta pentru decodorul pe slot CI+.

     Conectarea la internet se va putea atat prin wireless cat si LAN, acesta fiind dotat cu un adaptor de retea internet Wi-Fi. Memoria interna este de 1 Gb in timp ce HDD-ul unde vor fi stocate mare parte din aplicatii are o capacitate de 8 Gb. Procesorul de lucru care asigura confortul vizual si modul de interactiune cu interfata smart este un quad core, care isi face treaba foarte bine in privinta interfetei smart, punand lucrurile in miscare in materie de experienta de utilizare. 

Recomandare:

        Este un televizor care il recomand tuturor, o investitie excelenta, nu este foarte scump,iar calitatea este garantata: Verifica oferta pret

       Beneficiaza de o reducere destul de consistenta zilele acestea, asa ca iti recomand sa verifici pretul din oferta chiar acum: Verifica pret actualizat

Televizor JVC 50VA6100, 126 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa G

Lasă un comentariu