Lada frigorifica Candy CHAE 1462F, pret, specificatii tehnice (review)

   Prezenta unei lazi frigorifice in cazul unul magazin alimentar sau chiar in locuinta proprie este aproape o necesitate daca obisnuiesti sa conservi cantitati mari de alimente, de la carne sau alimente de natura vegetala. Vara este anotimpul cand caldura de afara poate duce la alterarea rapida a alimentelor asa ca o lada frigorifica asemenea celei de la Candy CHAE 1462F este o solutie de luat in seama daca doresti sa nu te trezesti cu surprize neplacute. Ca design, exteriorul respecta in principiu aceleasi linii clasice cu care am fost invatati pana acum si la alte modele, este de culoare alba, deschiderea standard este verticala iar dimensiunile sale se incadreaza in urmatoarele valori: 95 cm latime x 82.5 cm inaltime x 56 cm adancime. Modelul de fata are o forma dreptunghiulara, cu deschidere in partea de sus, oferind astfel avantajul prin faptul ca nu va ocupa spatiu foarte mare. Usa se deschide prin actionarea manerului in directia vertical, la un unghi maxim de 135 de grade. La interior gasesti un spatiu partitionat intre 2 cosuri, capacitatea sa totala fiind de 142 litri.

Lada frigorifica Candy CHAE 1462F, 142 l, Clasa F, Fast freezing, H 85 cm, Alb

    Setarea temperaturii din compartimentul de congelare poate fi facuta simplu si rapid de la consola de comanda exterioara. Reglarea temperaturii se face electronic, acum mult mai precis, folosind functiile tactile al ecranului touch-screen. Optiunea Fast FREEZING iti permite sa congelezi o cantitate mare de produse alimentare in cel mai scurt timp posibil. Poti vizualiza activarea acestei optiuni prin semnalizarea luminii LED aprinse. Durata maxima a optiunii Fast FREEZING este de pana la 20 de ore. Oprirea se va face in mod automat, evitand astfel supraincalzirea compresorului si a ventilatorului.

   Consumul energetic este la fel de important ca si celelalte aspecte, lada frigorifica Candy CHAE 1462F fiind incadrata in clasa de energetica F care implica un consum de 208 kWh/an. Controlul termic se face prin modificarea parametrilor functionali electronic, prin intermediul consolei digitale de la baza aparatului. Temperatura este monitorizata digital, parametrii fiind afisati pe un display extern, mentinut la un nivel constant. Consumul energetic zilnic ajunge la o valoare de 0,67 kWh. Lada este dotata cu o izolatie de calitate, asigurandu-se astfel un consum redus de energie si o functionare mult mai eficienta in procesul de racire, pastrand alimentele la o temperatura constanta pentru mai mult timp.

Lada frigorifica Candy CHAE 1462F, 142 l, Clasa F, Fast freezing, H 85 cm, Alb

      Acest model cu un compresor a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: N-SN-ST-T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +16°C in regim de iarna până la +43°C in regim de vara. Este un aspect foarte important la achiziţionarea unui astfel de aparat şi mai ales la alegerea locului de amplasare a acestuia în locuinţă, fiind preferabil evitarea încăperilor calde, cum ar fi de exemplu bucătăria. 

Clasa climatica Temperatura ambianta
(oC)
SN Temperat extinsa + 10 ÷ + 32
N Temperat + 16 ÷ + 32
ST Subtropical + 16 ÷ + 38
T Tropical + 16 ÷ + 43 

    Interiorul este la fel de bine organizat si cuprinde 2 zone in care pot fi depozitate alimentele, un cos de sarma cu doua compatimente cat jumatate din lada frigorifica iar cealalta jumatate este organizata ca open space, zona in care poti depozita alimente de dimensiuni mari. Capacitatea de congelare pentru acest dispozitiv este de 11 Kg in 24 de ore. Pentru o racire mai rapida poti apela si la functia super-congelare care se foloseste de toate resursele energetice pantru ca fenomenul de congelare sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt. La interior combina frigorifica este dotata si cu un sistem de drenare eficient atunci cand esti pus in situatia sa o decongelezi. Decongelarea survine atunci la un interval de 2-3 luni de zile, atunci cand poti observa un consum energetic mai mare sau o eficienta la congelare sub nivelul standard. Lada frigorifica Candy CHAE 1462F are incorporat si un sistem de monitorizare a temperaturii de la interior: un semnal sonor poate fi auzit atunci cand temperatura creste dincolo de parametrii adecvati pentru conservarea alimentelor. Aceasta lada frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata.

     Important este si aspectul zgomotului de fond, lucru care poate deveni suparator in timp, doar ca la modelul de fata nu putem discuta de asa ceva, fiind mai mult decat silentioasa (nivel zgomot 40 dB). In cazul unei opriri necontrolate atunci cand apare o pana de curent, autonomia sa pana cand se dezgheata in totalitate este de aproximativ 20 de ore. 

Recomandare:

          Zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

          Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

Lada frigorifica Candy CHAE 1462F, 142 l, Clasa F, Fast freezing, H 85 cm, Alb

Un comentariu la „Lada frigorifica Candy CHAE 1462F, pret, specificatii tehnice (review)”

  1. Salutare tuturor lamuriți-mă va rog nu știu cum sa umblu in setări ca îmi apare un lacăt și vreau sa modific temperatura iar cartea nu o mai găsesc Salutari și zi plăcută

    Răspunde

Lasă un comentariu