Laptop HP 15s-fq1033nq, pret, specificatii tehnice (review)

   Daca doresti sa faci un upgrade cat de curant prin achizitia unui nou laptop este bine sa te uiti la ce e mai bun la ora actuala. HP 15s-fq1033nq este un laptop care impresioneaza in primul rand prin aspectul actual, configuratia tehnica dar si alte detalii primare cum e o tastatura buna, memorie din plin si SSD pentru stocarea datelor. In plus componentele care vin din partea celor de la Intel fac parte din generatia a-10-a, ultima ca actualitate, lansata chiar la finele anului 2019. Noul procesor Intel mentine un nivel ridicat al frecventei, care urca in cazul sarcinilor de putere sau stacneaza atunci cand nu e absolut nevoie de o putere extraordinara. Efectul se va vedea cel mai bine in autonomia ridicata atunci cand il folosesti in regim baterie. Totul este in pus in valoare de o viteza mult superioara oferita de SSD ce permite accesul rapid la date, o memorie din plin si un design cat se poate de reusit la exterior. 

Laptop HP 15s-fq1033nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel® Iris® Plus Graphics, Free DOS, Natural SIlver

   Ramane totusi deficitar la capitolul grafica, lipsa unei placi video dedicate fiind vizibila mai ales atunci cand vei dori sa joci jocuri de ultma generatie sau sa il folosesti in randare grafica. Nu este un capat de lume asta deoarece scopul principal a fost acela de a crea un dispoztiv cat mai portabil cu performante bune in mod general. Este ideal pentru navigare in online, cititul de e-mail-uri, retele sociale, in unele cazuri programare, contabilitate si alte activitati ce tin de lucru la birou. Seara poti sa te relaxezi binemeritat in fata sa sa urmaresti un film sau serialul preferat, fara nicio problema. 

      Tastatura are un set de taste bine definite, mari ca dimensiune perfect atat pentru gaming acolo unde este cazul dar si pentru munca de birou sau in cazul celor care il vor folosi intens la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si ofera suport multitouch astfel ca iti va fi usor sa navighezi si sa faci diferite operatiuni in doar 2-3 miscari. Atat tastatura cat si touchpad-ul sunt waterproof astfel ca apa scapata pe taste nu va ajunge si la componentele interne ale laptop-ului. Bineinteles ca nu trebuie facut o practica in cazul acestui aspect, componentele fiind protejate doar in cazul unei cantitati mici de apa. Designul modern si elegant iti permite sa iei acest laptop atractiv oriunde. Cu o tastatura frumos lustruita si o balama in culoarea potrivita, laptopul HP este proiectat inteligent, astfel incat sa arata foarte bine si sa functioneze pe masura.

Laptop HP 15s-fq1033nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel® Iris® Plus Graphics, Free DOS, Natural SIlver

      Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 1.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie. Marginile ultra-subtiri aproape ca se unifica cu tot ecranul, lucru care imi place foarte mult deoarece ai o vedere mult mai buna in ansablu care te face sa uiti ca te afli in fata unui monitor de laptop. Pannel-ul este unul de tip IPS, fapt ceea ce sporeste corectitudinea si claritatea la care sunt transmise imaginile in format Full HD. 

       Pozitionarea tastelor, este inteligent aleasa, astfel incat spatiul oferit sa fie unul suficient de mare, pentru o precizie buna la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si este familiar cu functii ca drag and drop, multitouch, si scroll up and down. L-am luat la butonat destul de intens, iar sunetul tastelor nu este acelasi de clampanit insistent, butoanele nu se blocheaza asigurand o cursa optima pana la capat, foarte silentios. Tastatura se simte foarte bine, butoanele sunt mari si intuitiv la apasare, cursa scurta adaugand un plus de precizie si rapiditate in orice actune. 

Laptop HP 15s-fq1033nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel® Iris® Plus Graphics, Free DOS, Natural SIlver

      La capitolul performante tehnice, HP 15s-fq1033nq beneficiaza de un procesor pe 4 nuclee, Intel Core i7 1065G7, care ruleaza la frecventa de 1.3 Ghz, posibil maxim 3.9 Ghz in modul Turbo Boost. Acesta a fost configurat pe o arhitectura de tip Ice Lake, ultima disponibila in ordine cronologica ce ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa. La capitolul memorie dispune de 8 Gb DDR4, iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de capacitate 256 Gb. Laptopul raspunde foarte bine la comenzi, procesul de punere in functiune fiind foarte rapid chiar si cu mai multe aplicatii pornite in background. Sistemul de operare nu vine preinstalat, astfel ca ai libertatea de a alege fie un Linux sau Windows 10, in functie de preferinte.

       Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri video, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. 

      Experienta audio este una extraordinara, acesta dispune de doua difuzoare stereo duale, de putere 3 W. Exista setari de reglare manuala, astfel incat sa poti controla complet mixul audio. Pentru un plus de calitate si rezonanta audio la volum maxim, HP Audio Boost, amplifica si mai tare sunetul astfel incat calitatea audio sa o depaseasca pe cea emisa de laptopurile banale. 

      Pe partea de conectivitate, laptop-ul HP 15s-fq1033nq beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: 2 porturi USB 3.1, un port USB 3.1 type C o iesire HDMI, VGA, iesire audio, suporta bluetooth 4.1 si conexiune la internet prin LAN de pana la un transfer de 1000 Mb/s si cititor carduri SD. In ceea ce priveste autonomia pe baterie, acesta este capabil sa ofere un timp de lucru de pana la 10 ore. Greutatea nominala de doar 1.69 Kg, fac din acest model sa fie alagerea ideala, pentru cei care obisnuiesc sa calatoresca foarte mult, sau sa lucreze in deplasare. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante. Deasemenea te poti autentifica rapid folosind cititorul de amprenta, situat in imediata apropiere a tastaturii. 

   Asa cum il caracterizeaza si cei de la HP, acest model este unul dintre cele mai subtiri  si usoare laptopuri convertibile din lume, proiectat pentru a fi utilizat oriude si oricand. Forma compacat, calitatea materialelor dar si designul argintiu, il vor scoate de fiecare data in evidenta.

Recomandare:

     Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Vezi cel mai bun pret

    In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Vezi pret actualizat

Laptop HP 15s-fq1033nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, Intel® Iris® Plus Graphics, Free DOS, Natural SIlver

Lasă un comentariu