Televizor Samsung The Serif 49LS01T, pret, pareri (review)

    Televizorul The Serif are un design unic și spectaculos care se îmbină armonios atât cu stilul tău de viață cât și cu stilul casei tale. Samsung The Serif 49LS01T este un model apreciat de toata comunitatea care apreciaza tehnologia de ultim moment care se comporta armonios cu tot ceea ce inseamna design. Vedem peste tot televizoare care aduc noutate in ceea ce priveste functiile dar designul lasa de dorit. Samsung The Serif 49LS01T pare sa rezolve aceasta problema cu succes, fiind un model pe care sa il apreciezi atat in timpul functionarii sau in modul OFFLINE. Poate fi folosit si ca suport de prezentari, standul central pe in forma de postativ inalt, permite plasarea acestuia in salile de conferinte acolo unde au loc intalniri de afaceri. Iar in tot acest context, ca o confirmare la tot ce am spus anterior, Samsung The Serif 49LS01T a primit premiul de excelenta pentru cel mai bun design in anul 2020 la IFA Berlin. Designul modular promovat de acesta se potriveste in fiecare incapere. Acesta a fost dezvoltat în colaborare cu renumiții designeri industriali francezi Ronan și Ervan Burulleks, specializați în crearea de design pentru obiecte de interior și mobilier.

   Fiind un QLED, pannel-ul promite o viata mai lunga in comparatie cu OLED-ul, calitatea ramanand aceeasi in termen neschimbat. Un pannel OLED desi poate parea mult mai bun la imagine in timp poate suferi de fenomenul de tip burn-in cu degradarea evidenta a imaginii, asa ca cea mai buna varianta in materie de performante raportata la durata de viata ramane acest QLED. Samsung The Serif 49LS01T foloseste un pannel cu retroluminare LED pentru a garanta aceeasi calitate a imaginii si dupa zeci de mii de ore de vizionat continut pe al sau ecran. Lumina de back-light este prelucrata in mai multe zone diferite incat experienta dintre negru si alb sa fie una profunda. Ecranul generos de 123 cm, va transforma orice incinta intr-o sala de cinema, televizorul fiind un punct de interes care va capta imediat atentia celor din jur. Culorile expuse par a fi desprinse din realitatea cotidiana, calitatea fiind descrisa la cel mai inalt standard, 4K, UHD.

Televizor Samsung The Serif 55LS01T, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

    Chiar daca este un veritabil televizor, Samsung The Serif 49LS01T va putea fi folosit si pentru functia de monitor, prin conectarea la un laptop PC prin port VGA sau HDMI. Procesorul Quantum 8K asigură întotdeauna puterea maximă 8K, indiferent de calitatea sursei conținutului original. Interfata Smart integreaza toate serviciile Google, disponibile sub sistemul de operare, Tizen, acum aflat la o noua generatie. Totul se misca impecabil, fluent si parca un pic mai fasnet, comparat cu vechea generatie. Se vede interventia unui nou procesor care la randul lui foloseste mai multa memorie, pentru a livra mai rapid utilizatorului continutul dorit. 

Televizor Samsung The Serif 55LS01T, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

        Rama metalica care inconjoara ecranul este aproape inexistenta, suprafata care o acopera fiind atat de mica incat de la distanta ecranul pare de la distanta ca nu este marginit de rame. Marginile laterale înguste se extind până la bază și în partea de jos acționează ca un suport. Suportul de podea are design minimalist, iar daca vei dori sa montezi televizorul pe perete acesta beneficiaza de un sistem de montare care iti va permite sa il pozitionezi astfel incat sa nu ramana spatiu deloc intre el si perete. O alta functie care te va ajuta sa minimalizezi numarul de cabluri este cea oferita de „Invisible Connecton” care se refera la un singur cablu optic transparent ce integreaza toate cablurile dispozitivelor externe. Televizorul QLED TV afiseaza in mod automat numele dispozitivelor si face ca toate selectiile de intrare sa fie usoare. Atunci cand doresti sa creezi un mediul ambiental care sa rezoneze cu o anumita stare interioara, televizorul dispune de un mod ambiental specific, cum ar fi o imagine tip semineu sau alte amintiri de familie. Telecomanda subtire (One Remote Control) ofera un control simplu, permitandu-ti sa cauti rapid tot continutul preferat din set-top box pana la consola de jocuri, aplicatii si chiar televiziune in direct.

Televizor Samsung The Serif 55LS01T, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

     Vei fi conectat la informatie cu noua interfata Smart care permite afisarea in timp real a fluxului de informatii de pe retelele sociale, permite navigarea online prin browserele proprii si include numeroase aplicatii de vizualizat filme si seriale online (Netflix, Youtube, HBO Go, etc). Telecomanda proprie include toate optiunile de navigare prin aceasta interfata proprie. Sistemul de operare este acelasi Tizen, specific tuturor televizoarelor Samsung, de data aceasta intr-o versiunea software imbunatatita. Noua tehnologie AI (Artificial Inteligence) creeaza o baza de date ce include preferintele proprii pe baza istoricului de navigare, aplicatiile instalate si ajustarile de imagine, pentru a oferi rezultatele cele mai bune conform cu gustul propriu. Deasemenea noul model avand acces la comenzile vocale prin Google Voice si Alexa, invata intoricul conversatiilor, oferind la fel cele mai bune solutii la actiunile utilizatorului. Ideea de baza este  aceea de a integra televizorul Samsung in ceea ce inseamna un Smart Home, totul conectat la internet, controlat de la distanta si prin comanda vocala. Ascultarea muzicii preferate pe The Serif TV este un lucru foarte ușor: prin simpla atingere a telefonului cu functie NFC de acesta. Acesta beneficiaza de un sistem multi-canal și boxele ce creează un sunet uimitor. Televizorul este compatibil cu mai multe dispozitive Apple sau Android. Funcția AirPlay 2 încorporată vă permite să descărcați conținut, să vizionați fotografii și videoclipuri și să ascultați muzică direct pe televizor. 

   Folosind aplicatia ApplePlay 2 poti face streaming sau sharing de continut de pe dispozitive Apple pe ecranul mare al acestuia. Functiile de mirror suporta Tv to mobile mirror si invers, Picture & Picture – transpunere de imagini pe mai multe planuri si Bluetooth audio transfer.

      Acest nou model, Samsung The Serif 49LS01T, beneficiaza de functie Smart Hub pentru aplicatii imbunatatita fata de modelele anterioare, navigarea este mai simpla, integrand pe langa continut variat si noua aplicatie Smart View. Cu aceasta aplicatie poti simplifica modul de conectare dintre televizor si celelalte dispozitive mobile din jur, multitasking-ul se simplifica si trece la nivelul urmator, fiind mult mai usor si rapid trecerea dintr-un proces in altul. Pentru a controla toate aceste optiuni, utilizatorul dispune de o singura telecomanda, Samsung One Remote, cu care utilizatorul poate controla dispozitivele conectate si sa integreze comenzi vocale pentru a efectua diverse cautari in timpul navigarii online sau prin functiile interfetei Smart a televizorului. Gaseste si recunoaste, mai repede, toate dispozitivele conectate. Televizorul QLED TV afiseaza in mod automat numele dispozitivelor si face ca toate selectiile de intrare sa fie usoare.

       Ecranul QLED de dimensiune 123 cm, este capabil sa redea imagini superbe la o rezolutie UHD. Tehnologia de iluminare QLED ajusteaza tonul culorii pentru a se potrivi cu tipologia continutului tau, astfel incat sa poti te bucuri de acesta la calitatea la care a fost conceput pentru a fi vazut. Imaginile par desprinse din realitate, iar miscarile sunt atat de reale incat in timp ai senzatia ca totul s-ar petrece chiar in camera ta. Acesta are la baza mai multe tehnologii de filtrare si optimizare printre care: Q Color: forteaza nota de naturalete a culorilor, HDR 1500–personalizeaza imaginile cu continut de culoare acolo unde apar defecte de transmisiune, HDR 10+, Direct Full Array – aceasta tehnologie se refera la matricea de lumini ce sta in spatele ecranului a fiecarui fascicul LED, Supreme UHD Dimming – este o tehnologie adoptata de Samsung ce utilizeaza un engine de reglare automat al contrastului si a nivelului de negru, sub forma unui algoritm unic, ce face o analiza exacta a cadrelor transmise. In plus noua functionalitate Micro Dimming aduce imbunatatiri constante imaginii prin procesul de analiza al cadrelor pentru optimizare detalii de contrast so culoare, in cazul imaginilor mai slab calitative.

       Quantum HDR 1500 analizeaza imaginea scena cu scena si adapteaza iluminarea pentru a reda stralucirea fiecarui moment. Dincolo de standardele de varf, dinamica tonurilor HDR10 + creeaza tonuri de negru mai profund, imagini mai vibrante si detalii care sunt clare intotdeauna. 4K AI Upscaling utilizeaza Procesorul Quantum 4K Samsung analizand automat continutul si reduce zgomotul de fundal.

Televizor Samsung The Serif 55LS01T, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

       Noul ecran cu tehnologie Quantum Dot ce permite o iluminare eficienta a panourilor din televizoare, promite culori naturale şi eficienţă energetică mai bună, pastrand un pret moderat comparativ cu alte tehnologii. Noile ecrane cu tehnologie Quantum Dot promit să redea o paletă de culori cu până la 50% mai bogată decât cele OLED, eliminând totodată şi efectul de culori suprasaturate ce apare la multe din ecranele cu tehnologie OLED. În plus, tehnologia Quantum Dot permite obţinerea de imagini mai strălucitoare folosind mai puţină energie, reducând impactul pe care îl are luminozitatea ecranului asupra autonomiei dispozitivelor. In spatele acestor imagini superbe se afla un motor grafic Q-Engine, ce ofera imbinarea cadrelor prelucrate de toate aceste tehnologii in perfecta stare fara ca imaginea sa para decalata. Televizorul Samsung QLED foloseste machine learning pentru a reduce zgomotul de imagine, a evidentia detalii si pentru a defini conturul imaginilor sau textului. 

Samsung şi LG pregătesc ecrane cu tehnologie Quantum Dot

     Tehnologia AI Upscale de la Samsung, preia imaginea cadru cu cadru, o analizeaza si apoi o imbunatateste adaugand efecte de imagine suplimentare pentru a apropria indexul de calitate al imaginii la un nivel cat mai apropiat rezolutiei UHD. Noul standard HDR10 + contribuie deasemenea in calitatea imaginilor, cursivitatea acestora, culorile fiind astfel apropiate de cele din realitatea cotidiana.

       Sunetul primeste o imbunatatire considerabila, fiind integrat mai nou un sistem audio de rezonanta multipla 2.2 de putere totala 40 W. Acesta include pe langa difuzoarele stereo frontale si un subwoofer de putere 20W ce face ca imaginile sa fie urmate de o experienta audio de efect. Beneficiaza de tehnologiile audio precum: DTS, Dolby Digital Plus, Multiroom Link Dolby Digital, Woofer, Bluetooth Audio – conectare cu orice dispozitiv extern, etc. Te vei putea bucura de sunete bogate, de inalta fidelitate pe o zona de auditie mai larga.

        Acesta sta foarte bine si din punct de vedere al conectivitatii fiind dotat cu 4 porturi HDMI, port component, 2 porturi USB 2.0, minijack pentru casti, si iesire audio digitala. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Vei putea conecta la acesta chiar si alte dispozitive ce ruleaza Android apoi reda imagini pe ecranul generos. Te bucuri de o gama larga de aplicatii din Google Play: YouTube, Netflix, jocuri si aplicatii retele sociale.

        Zona de interfata Smart este usor accesibila de pe butonul prin simpla apasare a butonului Smart al telecomenzii, transferul fiind aproape instant. Sunt prezente imbunatatiri in ceea ce reprezinta experienta de navigatie, un browser nativ care se incarca mult mai rapid, stie si Adobe Flash, primeste notificari, etc. Pe langa aplicatiile standard disponibile poti descarca si altele, daca iti faci un cont activ in  Samsung Store. Televizorul ofera diferite metode de conectare a dispozitivelor mobile, partajare sunet, sau streaming de continut video de pe oricare dispozituv portabil din jurul tau. Odata sincronizate, telefonul tau sau tableta se vor conecta rapid cu acesta pentru a apela functiile preferate mult mai usor. Pentru cei care prefera sa foloseasca televizorul pentru jocuri video, conectat la o consola PS4, exista un mod optim stabilit de producator pentru o experienta cat mai buna a transferului de informatie pe ecranul acestuia. Alte tehnologii disponibile pentru acest televizor, Samsung The Serif 49LS01T, fac referire la Time Shift – delurarea in timp a emisiunilor inregistrate in sistem Box Office, Picture in Picture – Impartirea in cadre separate a imaginii (redarea simultana a doua posturi Tv), Embeded POP (Ecranele pot fi plimbate pe toata suprafata ecranului sub forma unei ferestre POP OUT), functie Connect Share – interfata simplificata pentru conectare si partajare informatie cu dispozitivele mobile din jur, optiune inregistrare PVR, One Connect si conectare prin bluetooth. Deasemenea cu ajutorul tehnologiei Time Shift, televizorul va putea reda evenimente inregistrate ce poti fi delurate in timpul transmisiei pentru a reusi astfel sa captezi doar informatiile de interes pentru evenimentele urmarite. Telecomanda prezinta un design simplificat, compact, cu mai putine butoane si mai usor de utilizat, in culoarea deja traditionala alb, specifica acestei serii.

Televizor Samsung The Serif 55LS01T, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

      In plus, sistemul avansat One Connection se refera la un singur cablu optic, transparent, conectat la un dispozitiv Samsung special ce elimina toate cablurile dispozitivelor externe, insa nu si pe cel de alimentare. One Connect Box, cum i se mai spune acestui dispozitiv de anulare cabluri, are forma unei cutii de dimensiunile 360 x 115 x 30 mm la care vin conectate toate cablurile care in mod normal ar fi ajuns undeva in spatele televizorului. Din aceasta cutie spre televizor porneste o singura fibra optica ce trimite semnalul codificat in mai multe standarde, pentru a nu se ecrana.

Televizor Samsung The Serif 49LS01T, 123 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

     Televizorul dispune de functie TV to Mobile – Mirroring Mobile to TV – Mirroring, DLNA, care permite redarea aceluiasi continut pe mai multe ecrane. Sistemul Bluetooth Low Energy va intrerupe imediat conexiunea in momentul in care va detecta ca bateria telefonului tau este pe cale sa se descarce in totalitate. Pentru internet poti folosi fie o conexiune prin Wi-Fi sau LAN iar pentru transmisie date si fisiere ai inclus si modul de bluetooth. Consumul energetic este si el optimizat in limitele clasei de eficienta A, mai exact 117 W/h ceea ce nu e foarte mult.

Recomandare:

         Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Primesti garantie 2 ani iar transportul este efectuat in regim rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor Samsung The Serif 49LS01T, 123 cm, Smart, 4K Ultra HD, QLED

Lasă un comentariu