Televizor LG 75UN71003LC, pret, performante tehnice (review)

    Televizorele sunt partea din viata noastra iar achizitia unuia implica o decizie importanta care se reflecta asupra dimensiunii diagonalei, rezolutie, a fi sau a nu fi smart si calitate imagine. Deasemenea tindem sa luam modele noi de generatie noua, ca astfel suntem asigurati ca producatorii au umblat la acest aspect pentru a asigura tot ce e mai bun din acest domeniu. LG 75UN71003LC este o alegere excelenta daca iti doresti un televizor de dimensiuni mari, 189 cm, Smart, care sa posede interfata Smart, dotat la standardele din 2020. Astfel de televizoare cum este si LG 75UN71003LC sunt din ce in ce mai cautate de clientii magazinelor online deoarece un ecran mai mare inseamna si o experienta mult mai captivanta, iar daca esti si un pasionat in domeniul filmelor si al serialelor online, consider ca acesta merita din plin. 

Televizor LG 75UN71003LC, 189 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED

¬† ¬† Legat de interfata Smart, multe lucruri nu sunt schimbate de la generatia anterioara, sistemul de operare raspunde la fel de bine, iar aplicatiile de interes, Netflix, HBO Go si YouTube sunt la locul lor. Bineinteles ca pe langa acestea poti instala si altele din App Store-ul propriu, specific lui WebOs. WebOs este un sistem de operare proopriu, ce se bazeaza pe o experienta indelungata pe ultimile serii de varf lansate de-a lungul timpului, care acum vine cu imbunatatirea sistemului de Inteligenta artificiala ‚Äď AI -Artificial Inteligence ce permit acum o relationare mult mai apropiata de interesele utilizatorilor. Practic acest sistem inteligent invata pe parcurs, sugerand actiuni repetitive pe baza preferintelor in timp pentru utilizator. Desigur aceasta parte de inteligenta artificiala se leaga si de imagine, sistemul ajusteaza in timp real calitatea imaginii in functie de evenimentele transmise, la fel si audio.

     Televizorul se prezinta intr-o forma compacta, ecranul sau fiind principalul element care ia in dimensiune, cei 189 cm fiind suficienti pentru o sufragerie la bloc sau zona de dormit. In rest, ramele ultrasubtiri parca nici nu se observa, totul fiind focusat pe ecran. Cele doua picioruse de sustinete situate la cele doua capete ii ofera o stabilitate excelenta, indiferent de suprafata. LG 75UN71003LC ofera o experienta de vizionare superba daca privim posibilitatile multiple impuse chiar de interfata Smart, disponibila si pe acest model. Pe langa functia de televizor, il poti folosi si pe post de monitor conectat la consola de jocuri PS sau la un calculator sau laptop personal. Iar acum cu noua experienta si motorul de procesare HDR din gaming, calitatea video este mai buna ca niciodata. Tind sa cred ca cei de la Lg s-au pregatit deja de lansarea lui PlayStation 5, cum nu se poate mai bine lansand un motor grafic dedicat gaming-ului.


       Puterea de lucru este propulsata de procesorul intern Quad Core ce asigura fluenta navigarii rapide, dar si performante multiple in cazul aplicatiilor de gaming mai solicitante din punct de vedere al resurselor hardware. Imbunatatiri sunt observate si pe partea de procesare grafica, hardware-ul utilizat fiind unul acum imbunatatit, intr-o versiune noua, capabil sa faca fata unor noi provocari si sa livreze imagine la o calitate si mai buna.

¬† ¬† Ecranul de 189 cm¬†cu un¬†panou IPS¬†reflecta realitate ca in oglinda, principalul avantaj fiind dat de rezolutia superioara UHD ce permite prezenta numarului de pixeli generosi (3840 x 2160 px).¬†Motoarele tehnice care lucreaza la procesarea imaginilor sunt:¬†4K Upscaling¬†‚Äď prin upscaling¬†imaginile de rezolutie mai mica sunt convertite la o rezolutie mai mare, de calitate mai ridicata. Procesul de upscaling produce o imagine care sa beneficieze de rezolutia maxima a display-ului prin functia de multiplicare a pixelilor.¬†True Color Accuracy¬†‚Äď asigura un control optim al culorilor la nivel punctiform pentru a reproduce in cele mai bune detalii imaginile transmise,¬†4K Active¬†HDR¬†‚ÄstHDR (High Dynamic Range) este noul standard pentru calitatea imaginilor. Acesta furnizeaza detalii delicate si culori realiste cu o gama mai larga de contrast. LG UHD TV accepta mai multe formate HDR, inclusiv HDR10 Pro si HLG Pro.¬†HGIG Mode este un nou standard care vine in ajutorul pasionatilor de gaming, o tehnologie care acum te ajuta sa vizualizezi dinamica jocului in HDR. O alta functie care era intalnita de regula la modele mult mai scumpe face referire la maparea dinamica a culorilor ‚Äď un proces de calcul care utilizeaza un algoritm care segmenteaza si analizeaza imaginea sursa, si o re-mapeaza in timp real pentru a diferentia mai obiectiv umbrele din imagini, si a lumina acele zone care trebuies scoase mai mult in evidenta.


     Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor. Mai nou poti seta alarme care sa defineasca programe de interes la ora de incepere, incat sa nu pierzi in niciun moment continutul preferat.


¬† ¬† ¬†Sunetul¬†este cel care adauga un plus de savoare imaginilor transmise, mai ales ca acest dispozitiv vine dotat cu doua boxe stereo down firing de 10¬†W fiecare. Sunetul este sintetizat de mai multe filtre pentru a completa astfel gama dotarilor de succes pentru acest model: AI Acoustic Tuning si Ultra Surround, Dolby Audio, Smart Sound Mode, Clear Voice III, Bluetooth Surround Ready si bluetooth audio playback. Caracteristica Adaptive Sound Control adapteaza in mod automat egalizatorul si sunetul conform cu actiunea transmise de imagini.¬†Pe langa functia de televizor clasic, acesta se poate conecta cu usurinta la orice calculator personal sau consola de joc, avand chiar un mod dedicat de redare, ‚ÄěProfessional Game Tv‚ÄĚ ce permite redarea in calitate superioada a detaliilor de gameplay.¬†Procesorul Alpha 7 √ģmbunńÉtńÉ»õe»ôte, astfel, claritatea, defini»õia, detaliile »ôi luminozitatea, datoritńÉ algoritmului de AI Deep Learning, prin analiza con»õinutului »ôi a luminilor ambientale.¬†Procesorul inteligent őĪ7 de genera»õia a 2-a, √ģmbunńÉtńÉ»õit cu algoritmul AI Deep Learning, oferńÉ imagini cu un nivel al detaliilor care √ģ»õi taie rńÉsuflarea »ôi sunet personalizat care asigurńÉ imersiunea completńÉ √ģntr-o realitate incredibilńÉ.


    La capitolul conectivitate, televizorul LED LG 75UN71003LC beneficiaza de 2 intrari USB, 3 porturi digital HDMI, 1 intrare AV, intrare casti, intrare video si PC. Playerul media incorporat iti va da posibilitatea sa urmaresti filmul sau serialul tau preferat direct de pe stick pur si simplu conectand la portul USB 2.0. Slotul CI+ de pe spatele televizorului iti va permite sa receptionezi programele HD fara a mai avea nevoie de decodor suplimentar, cartela primita de la operatorul de cablu fiind suficienta. Pentru conectare la internet vei folosi fie o conexiune prin Wi-Fi sau LAN. Functiile de Bluetooth Tv On si WiDi iti permit obtinerea unei arii cat mai variate de continut, de la alte dispozitive cu functie bluetooth sau cele mobile, printr-un flux consistent fara intreruperi. Tunerul digital cu care vine dotat recomanda acest televizor ca fiind perfect compatibil cu noile norme de transmisie europeana lucru care se va vedea din punct de vedere al posturilor multe la numar pe care le va putea receptiona. In cazul in care vei rata una din emisiunile tale preferate, cu functia PVR, poti seta ca acesta sa inregistreze pe un HDD extern prin programare la ora si programul dorit. Pentru a simplifica modul de conectare la reteaua de cablu, acesta a fost prevazut si cu slot CI+. Deasemenea pentru pachetele de cablu personalizate poti folosi si functia Time Shifting ce iti permite sa derulezi mai usor continutul, pentru atinge punctele de interes vizate.

      Folosind aplicatia dedicata de pe mobil iOS/Android Lg instalata pe telefonul personal, il poti transforma in telecomanda si transmite mai departe comenzi catre acesta. Televizorul Lg suporta pana si recunoastere vocala, utilizand servicii ca Alexa, Amazon sau Google Assistant. Este ocazia perfecta sa iti mai exersezi limba si sa trimiti comenzi apoi spre acesta. LG 75UN71003LC este inteligent si poate fi conectat la auxiliare externe dedicate, de ex: Apple HomePod, Amazon Echo Connection, si Google Home. Serviciile de transfer fisiere si mirroring permit transferul rapid de informatii intre device-uri, fie ele Android sau Ios. HGIG recunoaste performanta televizorului si calitatea imaginii si apoi regleaza placa grafica HDR.

Televizor LG 75UN71003LC, 189 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED

     In mare LG 75UN71003LC cantareste in greutate 35,4 Kg, avand un consum general de 173 W. Televizorul soseste impreuna cu toate accesoriile standard, telecomanda, cablu de alimentare si manual de utilizare. In cazul in care doresti sa il pozitionezi undeva la inaltime, trebuie sa te asiguri ca ai la dispozitie un suport VESA 600 x 400. 

Recomandare: 

          Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant capabil sa redea o imagine clara intr-un format superior UHD disponibil la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

         Primesti garantie 2 ani iar transportul este efectuat rapid daca il comanzi de aici

         Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona chiar la reducere de pret, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

Televizor LG 75UN71003LC, 189 cm, Smart, 4K Ultra HD, LED

LasńÉ un comentariu