Laptop Acer Aspire 3 A315-42G, performante (review)

     Acer Aspire 3 A315-42G este un laptop excelent in cazul in care nu ai pretentii foarte mari din punct de vedere al modului de utilizare, fiind excelent in cazul unei folosiri obisnuite pentru a verifica mailul, retele sociale, pachete de programe Office si vizionat filme si seriale online. Acesta iti pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru a nu depinde de nimic, software + hardware. Si pretul este unul pe masura, accesibil dar acesta refleta dotarile tehnice dupa cum vom vedea in continuare. Acer Aspire 3 A315-42G este un model compact fiind o solutie destul de buna in cazul deplasarilor sau a lucrului de la distanta prin cafenele si alte locatii comode. Configuratia hardware actuala este una conforma cu standardele din 2020, respectiv memorie RAM din plin si stocare pe suport tip SSD, solutia cea mai rapida. Softul care vine preinstalat, Windows 10, iti ofera posibilitatea sa il pui la incercare in task-urile zilnice imediat ce il primesti acasa (de regula 1-2 zile la comenzile online). 

     Seara poti sa te relaxezi binemeritat in fata sa pentru a urmari un film sau serialul preferat, fara nicio problema. Placa video dedocata il anunta a fi un device excelent si pe parte de gaming sau procesare grafica. Este o optiune interesanta, dar nu la cel mai ridicat nivel al performanteor grafice, dar daca nu apelezi la aceasta pasiune foarte des.

Imagini pentru AMD Ryzen 7 2700U graphics

      Aceasta noua serie de laptop-uri din care face parte si modelul curent, Acer Aspire 3 A315-42G este dotat cu cele mai recente procesoare Ryzen de la AMD, cu tehnologia de fabricatie pe 14 nm realizate pe arhitectura Zen, care promite performantele necesara pentru a rezolva cu usurinta sarcinile de utilizare zilnica, la un consum redus de energie. Acer Aspire 3 A315-41-R93M este echipat asadar cu noul procesor AMD Ryzen 5 3500U, un procesor nou cu raport performanta/pret excelent din punctul nostru de vedere, acesta fiind ideal pentru activitatile normale de zi cu zi, de exemplu lucrul zilnic, navigarea pe internet, continutul media si gaming ocazional. Imi place foarte mult cum se descurca acest laptop, si as spune nesperat de accesibil, astfel ca il recomand tuturor ce vor sa investeasca corect o suma de bani modica. Accesul la SSD se face prin partea de jos, prin simpla demontare a compartimentului dedicat, fara a fi nevoie sa il demontezi integral. Astfel pentru viitor, ii poti face un upgrade cu usurinta, datorita acestei optiuni utile.

      Tastatura are un set de taste bine definite, mari ca dimensiune perfect atat pentru gaming acolo unde este cazul dar si pentru munca de birou sau in cazul celor care il vor folosi intens la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si ofera suport multitouch astfel ca iti va fi usor sa navighezi si sa faci diferite operatiuni in doar 2-3 miscari. Atat tastatura cat si touchpad-ul sunt waterproof astfel ca apa scapata pe taste nu va ajunge si la componentele interne ale laptop-ului.

      Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD cu 1920 x 1080 pixeli. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 0.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie.

      Laptopul Acer Aspire 3 A315-42G are o arhitectura pe 64 de biti astfel ca si Windows-ul care va fi instalat pe el va trebui sa indeplineasca aceleasi caracteristici de sistem. Sub carcasa acesta ascunde un procesor cu 4 nuclee din familia AMD Ryzen 5 3500U tactat la frecventa nominala de 2.1 Ghz ce poate urca pana la 3.7 Ghz in modul Turbo Boost, are o memorie RAM de 8 Gb DDR4 (suporta maxim 16 Gb) si un spatiu de stocare de 256 Gb, pe un SSD ultrarapid. Astfel exista suficient spatiu pentru memorarea de date, o memorie de 8 Gb decenta pentru fluidizarea proceselor. Felicit alegerea SSD-ului in locul unui clasic HDD, despre care consider ca nu ar mai trebui sa repezinte o alegere corecta avand in vedere cerintele din 2020 de sistem.

      Placa video dedicata AMD Radeon 540 X de 2 Gb (GDDR 5) este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri video, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa. Performantele gaming sunt pozitionate in zona de entry level, fiind gandita pentru gaming ocazional. Laptopul beneficiaza de difuzor si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe skype sau facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise. 

Imagini pentru AMD Radeon Vega 10 performance

     Din punct de vedere al conectivitatii laptopul dispune de Wi-Fi, bluetooth, cititor card, doua porturi USB 2.0 si unul 3.1, port HDMI, VGA etc. In partea frontala se regaseste si o camera VGA, excelenta pentru pasionatii de lungi conversatii de pe retelele sociale. Laptopul este echipat cu un acumulator cu 3 celule, acesta va oferi o autonomie de lucru ce va depasi cu usurinta pragul de 5-6 ore. Laptopul beneficiaza de garantia comerciala 24 de luni, free pick-up and return, din partea curierilor rapizi, care vor prelua produsul tau si apoi returna in mod gratuit.

Recomandare:

       Laptopul Acer Aspire 3 A315-42G este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Laptop Acer Aspire 3 A315-42G cu procesor AMD Ryzen 5 3500U pana la3.70 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, AMD Radeon 540X 2GB, Windows 10 Home, Black

Lasă un comentariu