Review: Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW7T3372

    Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW7T3372 PerfectCare 700 este un produs cautat datorita tehnologiei din dotare, aceasta fiind un model compact care ocupa un spatiu relativ mic, beneficiind de numeroase imbunatatiri tehnice. Electrolux EW7T3372 din gama PerfectCare 700 merita sa fie cumparata, deoarece indeplineste cele mai importante conditii de care oricine ar trebui sa tina cont atunci cand isi cumpara un astfel de aparat electrocasnic: are o capacitate de incarcare de 7 kg, o viteza de centrifugare de 1300 rot/min fiind un model compact. Aparatul prezinta o constructie solida avand urmatoarele dimensiuni slim: (H, L, A) cm 89 x 40 x 60 si o greutate de 61 Kg, astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. Electrolux este dotata cu un motor universal ce asigura o functionare ultra-silentioasa de 49 dB la spalare si 78 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. 

     Acest motor are posibilitatea reglari turatiei in limite largi (maxim 1300 rot/min) eliminand socul mecanic si de curent la pornire, concomitent cu asigurarea unui cuplu de pornire suficient de mare. In acest caz avem de-a face si cu o masina de spalat economica, din punct de vedere al consumului energetic, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++ la spalare. Calitatea de spalare si stoarcerea este foarte buna la acest model. Rufele se spala bine si datorita turatiei de 1300 rot/min cu eficienta de centrifugare de clasa B, cu umiditatea reziduala de 53%. Electrolux are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde poti alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la minim 400 rot/min la maxim 1300 rot/min. 

    Panoul de comanda este oblic si are la mijloc un buton mare rotativ pentru selectarea programelor de spalare. In dreapta butonului rotativ pe display avem butoane senzitive ce actioneaza, viteza de centrifugare, sistemul de protectie, clatire suplimentara, golire cuva, reglaj pornite intarziata, respectiv pentru pornirea aparatului. Toate informarile si indicatiile vor apare pe un ecran tip LCD. De asemenea se va cunoaste etapele de spalare semnalizate pe ecran. In jurul butonului de selectie exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor puteti face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. Fiecare program de spalare are o temperatura si o viteza de centrifugare prestabilita. Daca doriti sa schimbati aceasta temperatura sau viteza de centrifugare, apasati butonul senzitiv de pe display aferent setari temperaturi, sau a vitezei de centrifugare.

     Indicator MAX care ne avertizeaza ca am depasit cantitatea de rufe permisa pentru programul respectiv de spalare. In acest caz, timp de 30 de secunde, putem pune masina de spalat in pauza pentru a scoate hainele in exces. Trebuie mentionat si faptul ca daca cantitatea de rufe nu este redusa, programul de spalare continua, chiar si in conditii de supraincarcare. Dar in acest caz, nu va mai fi posibila garantarea celor mai bune rezultate la spalare. Indicatorul de tambur curat ne atentioneaza sa accesam preventiv programul de curatare tambur. Prin accesarea programului de pres-spalare puteti sa adaugati si o faza de prespalare la un program de spalare obisnuit. Aceasta optiune este recomandata in cazul rufelor cu nivel ridicat de murdarie.

     Optiunea Pete, pre-trateaza petele persistente, optimizand eficienta agentului de indepartare a petelor. Cu butonul tactil Soft Plus activam functia de distribuire a balsamului de rufe, inainte de ultima clatire. Cu functionarea in regim silentios acest model se poate folosi si in timpul nopti fare sa deranjezi vecini. Prin accesarea butonului tactil Abur Plus reduce sifonarea tesaturii si usureaza calcarea acesteia. Iar programul de spalare special Anti-alergic, cu emisie de abur elimina agentii iritanti din articolele de imbracaminte. Cu functia de clatire suplimentara puteti adauga cateva clatiri programului de spalare selectat. Iar cu functia Eco Time Manager puteti modifica durata ciclului cu 8 nivele de timp, iar articolele de imbracaminte vor fi gata exact la momentul dorit.       Cu butonul pornit/oprit putem sa pornim sau sa oprim masina de spalat. La acest model avem posibilitatea de a scoate sau de a adauga rufe in timpul derulari unui program de spalare. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de spalare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de spalare. De asemenea, cand usa de serviciu este gata să fie deschisa, un indicator va semnaliza permitand sa scoatem sau sa adaugam rufe in masina. In plus putem face eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de spalare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de spalare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de spalare in derulare nu a fost inca finalizat. Pentru a schimba setarile programului in derulare se apasa pe butonul “Start/Pauza” si programul se opreste. In continuare schimbati setarile din program si apasati din nou pe acelasi buton. 

      Programul Dafety First permite blocarea butoanelor masinii de spalat, impreuna cu blocarea automata a usii, pentru a oferi siguranta in utilizare. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent. Masina de spalat rufe poate semnala pe ecran prin coduri de eroare si o serie de anomalii tehnice care pot sa apara pe parcurs. Masina de spalat rufe poate semnala pe ecran prin coduri de eroare si o serie de anomalii tehnice care pot sa apara pe parcurs. Aceasta masina de spalat are in dotare si mai multe semnalizari acustice, care au rolul de a te anunta de modul de functionare. Pentru a dezactiva/activa aceste semnale acustice se apasa simultan pe doua butoane de Eco Time si Delay Start timp de 2 secunde.

    Electrolux are un sertar special conceput pentru alimentare cu detergent solid, lichid si balsam. Interiorul compartimentului pentru detergent a fost studiat pentru a evita pierderile si pentru a permite dozarea exacta atat a detergentilor lichizi, cat si a celor sub forma de pulbere. In plus dozatorul Flexi Dose Plus ne ofera cele mai bune rezultate la spalare pentru detergentii lichizi sau pulbere, eliberandu-i in apa exact la momentul potrivit.     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent poliplex de culoare alb iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 40 de litri. Spre deosebire de masinile de spalat cu incarcare frontala acest model permite introducerea hainelor de sus in jos detinand tehnologia (Soft opening) tambur si usa cu deschidere în sus.     Iar deschiderea nu este una brusca ci una de tip Soft Access.     Grila formata din cele 14 programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. Acest model are in dotare functia Soft Move ce reprezinta un cumul de miscari specifice pe care tamburul le face in functie de fiecare program de spalare. Miscarile tamburului sunt adaptate pentru fiecare tip de tesatura si incarcatura pe care masina le detecteaza cu senzorii performanti, inca de la inceputul ciclului de spalare. Aceste miscari ale tamburului reprezinta o combinatie inteligenta intre urmatorii parametri: acceleratie, viteza, pauza si rotatii. Acest model are prevazut o rezistenta electrica nichelata, cu 40% avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. 

     Design-ul special, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. Electrolux dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Totul se intampla datorita senzorilor instalati la interior capabili sa optimizeze profilul rotatiei si sa detecteze si sa previna incarcaturile neechilibrate. Datorita acestui lucru creste rezistenta mecanica de functionare in timp cu pana la 25 ani. Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Cu programul Perfect Care 700 ce poate fi combinat cu sistemul Steam Care cu emisie de abur, masina de spalat reduce cutele rufelor cu pana la o treime. Astfel emisia de abur care este adaugata la sfarsitul unui program de spalat, contribuie la netezirea rufelor fara a mai fi nevoie ca articolele de imbracaminte sa mai fie calcate.

     Sistemul Sensi Care din dotare, adapteaza incarcatura pentru a preveni spalarea prea indelungata a hainelor, asigurand astfel un aspect catifelat al articolelor pentru o lunga perioada de timp.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW7T3372 PerfectCare 700, 7 kg, 1300 RPM, Motor Inverter, SteamCare, SoftOpening, Display LCD, Clasa A+++, Alb

     Iar vaporizatorul cu rol antialergic combina emisia de vapori de abur umed asigurand performante ridicate in programele de spalare, pentru o mai buna indepartare a bacteriilor din imbracaminte. Acest sistem are grija de tesaturile tale prin miscari delicate ale tamburului si tratamentul cu abur. Aceasta optiunea se poate activa de catre consumator, pentru a inhiba dezvoltarea de bacterii si formarea mirosurilor neplacute pana la deschiderea usii masinii de spalat. Cu functia Time Manager putem modifica durata ciclului, iar rufele vor fi gata exact la momentul dorit.

     Tehnologia Opti Sense detecteaza automat dimensiunea fiecarei incarcaturi, calculand necesarul de apa si durata programului. Deci, indiferent ce spalam, obtinem intotdeauna cea mai buna ingrijire a rufelor. In plus acest model este dotat si cu tehnologia Fuzzy Logic inteligent datorita procesorului incorporat si a senzorilor din dotare recunoaste automat cantitatea de rufe, dozand cantitatea corecta de detergent si timpul de spalare. Deci, indiferent ce spalam, obtinem intotdeauna cea mai buna ingrijire a rufelor. Masina Electrolux avand o pompa de mare presiune cu sistemul Power Jet optimizează utilizarea apei pentru o incarcatura de spalare si ofera hainelor o spalare delicata prin pulverizarea acestora cu apa pe toata durata ciclului de spalare. De asemenea, masina utilizeaza mai putina apa, care aduce economii la factura de electricitate, deoarece va trebui incalzita mai putina apa. Masina de spalat rufe Electrolux este certificata Woolmarkt Blue unde ciclul de spalare pentru articole din lana al acestei masini a fost aprobat de The Woolmark Company pentru spalarea articolelor de imbracaminte din lana care sunt etichetate cu „spalare manuala”. Pentru un plus de confort acest model are prevazuta si tehnologia Anti-inundare foarte importanta mai ales atunci cand programam masina sa functioneze cand suntem plecati de acasa. Acest sistem de protectie este asigurat si de un sistem electric al masinii, care consta dintr-o electrovalva la tubul de admisie si un senzor care controleaza evacuarea apei. Cand senzorul din partea de jos a masinii detecteaza scurgeri de apa, masina se opreste automat cu inchiderea automata a alimentari cu apa.

     Programele de spalat, in numar de 14 sunt adaptate la cerintele oricarui: sintetice, spalare manuala, lana, bumbac, program rapid, Eco Bumbac, clatire intensiva, program jeans si cuverturi. Programul Bumbac cu sase optiuni de temperatura (rece, 20°C, 30°C, 40°C, 60°C, 90°C), in functie de nivelul de murdarie. Programul de Bumbac Eco, cu doua optiuni de temperatura 40° – 60°C. Acest program este ideal pentru articolele de imbracaminte din bumbac albe sau colorate cu un nivel normal de murdarie. Acest program cu consum redus de energie este in schimb mai extins decat un program obisnuit. Ambele programe de bumbac pot fi folosite la capacitate maxima. Am sa dau si durata de spalare a principalelor programe la (bumbac 60ºC la sarcina maxima) este de 260 de minute. Durata programului (bumbac 60ºC cu incarcatura partiala) este de 190 de minute. Iar durata programului (bumbac 40ºC cu incarcatura partiala) este de 192 de minute. Sintetice de la rece sau la 60°C. Acest program este dedicat articolelor precum cele din acril, vis‐coza si poliester, cu nivel normal de murdarie. Programul de spalare Rapid de 14 minute, este folosit numai pentru articole cu nivel mic de murdarie. Acest program de spalare intensiv asigura si o performanta buna de spalare intr-un timp mai scurt. Programul se deruleaza la o cantitate de maxim 1,5 Kg de rufe. Îngrijirea articolelor noastre din denim la temperatura de 40°C sau de la rece la 40°C, la o cantitate de 3 Kg de articole, este acum mai usoara decat oricand, cu ajutorul acestui ciclu de spalare delicat. Ciclul Perdele si Matase face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent.

     Programul Baby Care care se deruleaza la o cantitate de maxim 3 Kg, este ideal pentru a spala hainele bebelusilor. Acest program ofera ingrijire hainelor cu o miscare usoara si o performanta mai buna de spalare. Spalare manuala de la rece sau la 40°C, acest program este dedicat pentru a spala hainele de lana/delicate care au etichete cu „a nu se spala in masina”, pentru care se recomanda spalarea manuala, la o cantitate de 1 Kg. Cu functia speciala pentru camasi la o cantitate de maxim 1,5 Kg, mai exact pentru a preveni sifonarea lor excesiva. Acest model spala cu aceasta functie camasile care vor fi mai putin sifonate, datorita unor tehnici speciale de miscare a cuvei. Programul Jeans de la rece sau la 60°C, asigura o spalare perfecta si omogena chiar si pentru tesaturile groase, la o cantitate de 3 Kg. Programul de spalare Outdoor la o cantitate de maxim 2 Kg de articole de imbracaminte este dedicat pentru haine destinate drumetiilor montane, imbracaminte de ski si imbracăminte sport realizată din materiale precum spandex, stretch si microfibre. 

      Masina are implementat programul Duvet cu doua optiuni de temperatura 30° – 60°C, special conceput pentru spalarea pilotelor si indepartarea eficienta a acarienilor din acestea, la o cantitate de 2 Kg. Cu programul Silent Wash ceva mai lung ca un program obisnuit de spalare putem sa spalam si noaptea fara ca sa fim deranjati de zgomotul emis de masina. Cu optiunea Easy Iron de antisifonare ciclurile de spalare si centrifugare vor fi modificate pentru a reduce formarea de incretituri. La sfârșitul ciclului de spalare, tamburul masini va face rotiti lente, aparand pe display-ul masini indicatorul de calcare usoara. Iar cu optiunea Intensive acest model utilizeaza o spalare intensiva si ofera hainelor o spalare foarte buna prin pulverizarea acestora cu apa pe toata durata ciclului de spalare. La acest program ciclul de spalare dureaza mai mult cu aceasta opţiune.

     Programul Anti-Allergy pentru articole din bumbac de culoare alb. Acest program elimină microorganismele datorită unei faze de spalare cu temperatura de spalare mentinuta la peste 60°C timp de cateva minute. Acest lucru ajuta la eliminare, bacteriilor, a microorganismelor si a particulelor alergene. In plus o fază suplimentara de clatire asigura indepartare adecvata a reziduurilor de detergent si a polenului. Programul se deruleaza la capacitate maxima. Functia reminder Eco Drum Clean este un ciclul de curatare ecologica a tamburului, ce va inlatura resturile de detergent si acumularile de murdarie, fara substante chimice dure. Acest program dureaza 25 de minute. Programele spaciale ale acestui model sunt: Programul de Clatire de 36 de minute la capacitate maxima; Programul de Stoarcere si Evacuare de 10 de minute la capacitate maxima si programul de doar Evacuare, de 3 de minute la capacitate maxima. Timer-ul de la 30 de minute la maxim 20 de ore, ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp.

      Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux Perfect Care 700 EW7T3372 cu puterea instalata de 2200 W are o clasa de eficienta energetica inalta A+++ si consum redus de resurse, avand un consum mediu de apa anual de 9900 litri si de energie in program standard de spalare calculat la programul bumbac 60° si incarcatura completa de 0,97 kWh/ciclu. Consumul anual de energie este de 157 kWh/an.

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW7T3372 PerfectCare 700, 7 kg, 1300 RPM, Motor Inverter, SteamCare, SoftOpening, Display LCD, Clasa A+++, Alb

     Consumul de energie este bazat pe 220 de cicluri de spalare standard folosind programele pentru bumbac la 60°C si 40°C cu incarcare completa si partiala si pe consumul ECO cu energie redusa. Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare al aparatului. Consumul de apa se bazeaza pe acelasi calcul. Aparatul se închide dupa perioade lungi de inactivitate cu un consum de 0,48 W/h si functionand in modul stand-by la fel cu 0,48 W/h pentru a economisi energie electrica. Oprirea automata se produce dupa 5 minute de inactivitate.

Recomandare:

    Primesti garantie 2 ani daca o comanzi de aici

    Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici 

Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EW7T3372 PerfectCare 700, 7 kg, 1300 RPM, Motor Inverter, SteamCare, SoftOpening, Display LCD, Clasa A+++, Alb

 

Lasă un comentariu