Laptop HP 15-da1012nq, review, specificatii tehnice

     HP 15-da1012nq este un laptop ideal pentru a aduce un plus de valoare muncii tale, care de la un timp poate ca se desfasoara intr-un ritm mai lent. Avand in configuratia de baza un SSD de mare viteza, va face ca sistemul de operare sa se incarce in doar cateva secunde, la fel si accesul la date prin diferite aplicatii software sa se executa in cel mai rapid mod cu putinta. Vedem ca acum in 2019 SSD-ul este din ce in ce mai des folosid si pare ca pe viitor o sa ii ia locul HDD-ului. In general echiparile cu HDD la bord sunt dorite pentru sistemele ce sunt menite sa stocheze mai multe date. Bineinteles ca pe zona de stocare sunt si alte solutii cum ar fi serviciile de cloud. In plus modul de vizualizare s-a schimbat cu mult in bine prin introducerea ecranelor Full HD si pe modelele de serie, cum se intampla si in cazul lui HP 15-da1012nq. Acesta este gata pentru a fi folosit de indata ce il primesti acasa datorita sistemului de operare Windows 10 preinstalat.

Laptop HP 15-da1012nq cu procesor Intel® Core™ i3-8145U pana la 3.90 GHz, 15.6", Full HD, 4GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home, jet Black

    Nu este un laptop care sa impresioneze la aspectul design, cele mai importante puncte pozitive pentru acest model fiind componentele tehnice de la interior, unele destul de performante. Partea buna in acest design este faptul ca materialul din plastic nu retine amprentele, deci ai scapat de urmele inestetice ce ar putea sa ii acapareze exteriorul. In schimb balamelele ce fac legatura dintre ecran si restul corpului de asamblare sunt destul de trainice pentru a suporta in timp deschideri si inchideri multiple. Constructia laptopului este una destul de compacta, un aspect avantajos ce trebuie luat in considerare in special in cazul in care il vei purta mereu dupa tine in rucsacul de munca. Acesta cantareste aproximativ 1.77 Kg,  avand suprafete subtiri ce ii reduc semnificativ din greutate.

    Display-ul este reprezentat de un LCD cu o diagonala de 15.6 inchi avand o rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Suprafata mata a display-ului il va proteja pe acesta sa nu luceasca in fata unei surse de lumina puternice astfel incat munca in fata acestuia sa nu fie perturbata. Unghiul de vizibilitate mare, face posibila lucrul cu acesta chiar si in cazul unei lumini ample de afara, sau daca il privesti din partile laterale. In partea de sus pe rama superioara a display-ului de poate observa si camera web incorporata cu un senzor de 1.3 MP perfecta pentru conversatii pe Skype sau alte canale de comunicatie.

     Sub carcasa acesta ascunde un procesor cu 2 nuclee Intel Core i3 8145U tactat la frecventa nominala de 2.1 Ghz ce poate urca la 3.9 Ghz in Turbo Boost, alaturi de o memorie RAM de 8 Gb DDR4 si un spatiu de stocare de 256 Gb pe un SSD ultrarapid. Arhitectura de tip Whiskey Lake reprezinta un mare plus in cazul acestui model, fiind optimizata pentru un mod de lucru econom si de mare viteza la accesarea datelor, lucru care se va vedea in autonomia sporita daca il vei folosi exclusiv pe baterie.

     Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzir si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe Skype sau Facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise.

    Din punct de vedere al conectivitatii laptopul dispune de Wi-Fi, bluetooth, cititor card, doua porturi USB 3.1 si unul 2.0, port HDMI, VGA etc. Laptop-ul este echipat cu un acumulator cu 4 celule, acesta va oferi o autonomie de lucru ce va depasi cu usurinta pragul de 7-8 ore. Pentru internet, poti alege o conexiune prin LAN sau wireless de pana la 1 Gb/s. Camera web HD incorporata in partea superioara a ecranului va fi utila in cazul conversatiilor online. 

Recomandare:

      Laptopul HP 15-da1012nq este alegerea perfecta daca iti doresti un laptop performant care sa iti ofere o experienta de utilizare foarte buna: Vezi oferta pret

      Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

 

Laptop HP 15-da1012nq cu procesor Intel® Core™ i3-8145U pana la 3.90 GHz, 15.6", Full HD, 4GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, Windows 10 Home, jet Black

Lasă un comentariu