Laptop Asus ZenBook UX433FA, performante tehnice, pareri

    Asus ZenBook UX433FA este un laptop super tunat din toate punctele de vedere, cu un design impecabil, redesenat de la ultima generatie si un echilibru optim in raport cu nivelul performantelor. Acest model intra in directa competitie cu mai cunoscutele modele Apple, atat nivelul performantelor dar si pretul mult mai mic fiind avantaje discutabile ce il pun in cap de lista. Nevoia de a avea un dispozitiv portabil si in acelasi timp performant este un ideal realizabil acum cu noul Asus ZenBook UX433FA, un laptop ce se supune cu succes celor mai noi rigori de constructie si componente hardware, fiind ideal pentru persoanele dinamice, in miscare mereu. Usor si confortabil la transport ~ 1.09 Kg, Asus ZenBook UX433FA poate fi o alegere perfecta.

    Acesta dispune de un finisaj metalizat foarte rezistent, colorat printr-un proces de anodizare in nuanta argintie. Noutatea in ceea ce priveste modelul prezentat astazi o reprezinta balamaua cu sistem ErgoLift ce implica o tehnica proiectata pentru a inclina automat tastatura in cea mai confortabila pozitie de scriere. Un alt avantaj al acestei pozitii de scriere este si faptul ca se creeaza astfel un spatiu generos sub laptop ce permite o mai buna racire la interior pentru o viteza de lucru mult superioara. Acest ultraportabil este fabricat complet din aluminiu, foarte precis finisat prin intermediul unui proces de tip CNC, rezultatul fiind o carcasa mult mai rezistenta decat cele obtinute prin procesele traditionale de modelare a metalului. De asemenea, acesta include elementele de design specifice seriei ZenBook— cum ar fi faimosul finisaj metalic de inspiratie Zen ce orneaza capacul. Nuanta de culoare exclusiva, numita „Silver” pune in evidenta nivelul ridicat de sofisticare si eleganta al acestui model. In plus sunetul emis prin cele 4 difuzoare la la interior Harman Kardon este mai bine distribuit in incinta de lucru ce creeaza efectul de acustica 3D.

 

     Noua tehnologie de constructie folosind o macheta tip CNC ofera ca rezultat o carcasa mult mai rezistenta utilizand un procedeu de inalta precizie ce reduce numarul golurilor interne inutile, ceea ce face intreaga carcasa mai rezistenta decat ar fi posibil in cazul utilizarii metodelor traditionale de prelucrare a metalului. 

Laptop Asus ZenBook UX433FA cu procesor Intel® Core™ i7-8565U pana la 4.6 GHz, 14" Full HD, 8GB, 512GB SSD M.2, Intel UHD Graphics 620, Free DOS, Silver

       Fiind un Zen, avem pretentia sa avem in fata un model care sa desfasoare o activitate fluenta indiferent de sarcinile la care este pus la incercare. Asus ZenBook UX433FA se comporta ca un laptop model in diverse sarcini, de la cele usoare la cele care necesita resurse hardware serioase, in programare, navigare online, pachete office, etc. Portabilitatea sa usoara, performanta puternica si conectivitatea fara compromisuri va permit sa obtineti lucruri fara agitatie, fara drama. Designul sau unibody din aluminiu solid, este prevazut cu margini taiate si cu finisajul metalic inspirat de Zen pe capac, subliniind capabilitatile sale de portabilitate.

       Acesta impresioneaza si la capitolul aspect oferind o combinatie armonioasa si eleganta, usurinta in utilizare si performanta. Materialele care intra in constructia acestuia sunt unele de cea mai buna calitate si implica in mare parte finisaje metalice foarte bine prelucrate care ii confera acestuia o rezistenta sporita la socuri, praf si zgarieturi. Gradul de rezistenta sporit al acestui laptop respecta standardele militare foarte exigente MIL-STD 810G in ceea ce priveste fiabilitatea si durabilitatea. Laptopul Asus a fost supus unui regim de testare deosebit de exigent ce include teste extinse de functionare in conditii de mediu ostile, cum ar fi la valori extreme de altitudine, temperatura si umiditate. De asemenea, a trecut cu succes testele interne de calitate concepute pentru laptopurile ASUS, ce depasesc cu mult standardele din industrie.

Laptop Asus ZenBook UX433FA cu procesor Intel® Core™ i7-8565U pana la 4.6 GHz, 14" Full HD, 8GB, 512GB SSD M.2, Intel UHD Graphics 620, Free DOS, Silver

     Tastatura este un alt element de design de care pur si simplu m-am indragostit, un model facut dintr-o singura bucata, care ofera spatii suficient de mari la tastare si precizie chiar si in cazul meu, eu care de multe ori sunt grabit in tot ceea ce fac. Un alt element de importanta este de precizat si faptul ca este iluminata LED, pe 3 nivele de intensitate, este placuta la atingere si nu aduce deloc zgomot de fundal in timp ce o folosesti. Touch-pad-ul ofera precizie si dimensiunea perfecta pentru confort si acuratete maxima. ZenBook 14 prezinta de asemenea noua si exclusiva solutie NumberPad, un touchpad cu tastatura numerica virtuala incorporata pentru introducerea rapida a datelo

 

     Display-ul de foarte buna calitate tip NanoEdge masoara in diagonala 14 inchi si suporta rezolutii Full HD cu 1920 x 1080 pixeli. Imaginile Full HD sunt de calitate si se vad excelent chiar si in conditii de luminozitate exterioara. Aceasta rezolutie extraordinara usureaza semnificativ sarcinile de editare foto sau video, fiecare detaliu minuscul fiind deosebit de clar datorita valorii excelente de densitate a pixelilor, de 276 ppi (pixeli per inch). Asus ZenBook UX433FA foloseste un ecran de calitate superioara de tip IPS ce suporta o gama extinsa de culori cu pana la 72 % fata de un model de rezolutie HD. Acesta dispune de cele mai subtiri margini — doar 2.5 mm pe partile laterale — si cea mai ridicata valoare a raportului ecran-carcasa, pentru a va oferi o experienta de vizualizare realista, dintr-o margine in cealalta a ecranului, mai buna ca niciodata.

     Puterea de calcul este data de procesorul cu 4 nuclee Intel Core i7 8565U tactat la o frecventa de 1.8 Ghz care poate urca chiar si la 4.6 Ghz in modul Turbo Boost. Vine dotat cu o memorie de 8 Gb LPDDR3 iar spatiul de stocare este reprezentat de un SSD ultra rapid de 512 Gb. Potrivit rapoartelor de la Intel, Whiskey Lake va fi mult mai rapid (+ 10%) iar chip-ul grafic va asigura o eficienta cu 34 % mai buna in aplicatiile grafice 3D.

   Procesorul Intel Core i7 8565U, cu tehnologia de fabricatie pe 14 nm, are patru nuclee si opt thread-uri la frecventa normala de 1,8 GHz (poate ajunge la frecventa maxima de pana la 4.6 GHz), o memorie Smart Cache de 8MB si tehnologiile cunoscute Intel Hyper-Threading, Turbo Boost si altele. In plus, acesta beneficiaza si de procesorul grafic integrat din seria UHD Graphics 620 celor de la Intel, cu o memorie preluata din cea RAM, care se descurca foarte bine pe partea grafica cu privire la utilizarea zilnica si multimedia de astazi (de la office si web browsing pana la media si chiar joculete online).

     Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. 

     Sistemul audio format din cele doua boxe duale stereo folosesc tehnologia Harman Kardon au un nivel ridicat al sunetului peste media oricarui alt dispozitiv din aceasta categorie. Cu o gama de patru difuzoare separate de inalta calitate, alimentate de doua amplificatoare inteligente, ZenBook Pro ofera un sunet surround real, care este cu 2,5 x mai puternic decat generatia anterioara, cu un raspuns de frecventa de 1,6x mai larg. Aceasta combinatie unica de hardware si software ASUS SonicMaster este modul in care ZenBook Pro ofera cel mai incredibil sunet pe care l-ati auzit vreodata pe un laptop. Am ramas suprins de calitatea sunetului, clar, fara distorsiuni asa cum cei de la Asus ne-au invatat pana acum. 

    Pe partea de conexiuni trebuie sa stii ca acesta nu vine dotat cu o unitate optica dar acest lucru nu va fi un impediment deoarece acesta exceleaza la celelalte capitole fiind dotat cu o multime de alte porturi: 1 port USB 2.0, un port USB 3.1, un port HDMI si o camera video HD cu microfon incorporat utila pentru cei care vor sa comunice pe retelele de socializare sau pe Skype. Portul type C – gen2 va facilita incarcarea si trasferul de fisiere si alte informatii cu alte dispozitive intr-un timp de doar cateva secunde. Pentru transfer de fisiere cu dispozitivele media din imediata apropiere te poti folosi si de bluetooth, cu transmitere in standardul 5.0. Sistemul wireless Wi-Fi 802.11ac integrat dual-band suporta viteze care sunt de pana la 6x mai rapide decat 802.11. Camera web cu tehnologie IR, adapteaza imaginea in raport cu lumina din camera ta, fiind receptiva la miscarile din jurul sau.

    Bateria cu 6 celule ii va furniza acestuia o autonomie foarte buna de pana la 11 ore in conditii de utilizare medie. Sistemul inteligent de control al alimentarii ii permite acestuia sa functioneze pana la 14 ore, chiar si in conditiile in care interfata Wi-Fi este activata. Asus ZenBook UX433FA utilizeaza o baterie de inalta capacitate cu adaptor de 45 Wh, tip litiu-polimer si o tehnologie inteligenta ASUS pentru a oferi pana la 10 ore de viata a bateriei pentru activitati de productivitate sau pana la 6-7 ore de redare video Full HD. Si include o tehnologie de incarcare rapida care va permite sa reincarcati ZenBook Pro cu o capacitate de pana la 60% in doar 49 de minute. Greutatea nominala de doar 1.09 Kg, fac din acest model sa fie alagerea ideala, pentru cei care obisnuiesc sa calatoresca foarte mult, sau sa lucreze in deplasare. Pe partea de securitate, laptopul Asus beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante. Este un sistem deosebit de puternic, dar si foarte portabil, pe care il poti lua cu tine oriunde te-ai duce.

Recomandare:

        Este alegerea perfecta daca vrei sa te poti bucura de toate functionalitatile unui laptop performant totul intr-un dispozitiv de dimensiuni mici foarte bine dotat tehnic la un pret excelent: Verifica oferta pret

       Daca ai noroc il poti gasi avand o mica reducere de pret, fiind cel mai bun pret de pe piata: Vezi pret redus

Laptop Asus ZenBook UX433FA cu procesor Intel® Core™ i7-8565U pana la 4.6 GHz, 14" Full HD, 8GB, 512GB SSD M.2, Intel UHD Graphics 620, Free DOS, Silver