√ Laptop ultraportabil ASUS VivoBook 14 X412UA – REVIEW (portabil performant)

   Bagajul de calatorie poate fi o adevarata placere sa il porti la tine, intrucat avand un laptop modern, performant si compact asemenea lui ASUS VivoBook 14 X412UA, e tot ce ti-ai fi dorit. ASUS VivoBook 14 X412UA mentine un nivel al performantelor ridicate, totul intr-un design cat mai compact, ultraportabil. Calatoriile implica multe bagaje, greutatea fiind de cel mai multe ori o problema de luat in seama. Un laptop usor, cu calitati tehnice bune iti poate inspira incredere ca se va descurca foarte bine indiferent de situatie. Finisajele ultramoderne ce implica materiale rezistenta dau aliura unui model mult mai scump, punctele forte, al modelului curent fiind calitatea display-ului (Full HD), un procesor de ultima generatie (gen.8) si nu in ultimul rand spatiul de stocare pe un SSD ultrarapid de 256 Gb. Este un laptop usor, de culoare gri uniform la interior si exterior ce masoara in dimensiuni 322 x 19 x 212 mm si are o greutate de 1.5 Kg. 

Laptop ultraportabil ASUS VivoBook 14 X412UA cu procesor Intel® Core™ i5-8250U pana la 3.40 GHz, Kaby Lake R, 14", Full HD, 4GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics 620, Free DOS, Slate Grey

  Lasa o impresie solida, conform cu asteptarile noastre, Asus bucurandu-se in ultimul timp de aprecierea a unui numar destul de mare de utilizatori. Este un concept modern, ce asigura o buna aerisire a componentelor la interior, prin fante de evacuare laterale ce trag aerul prin spate. Astfel racirea la interior este una consistenta, o utilizare de lunga durata nepunand probleme in ceea ce priveste incalzirea. Consumul energetic este unul optimizat, de un procesor din familia Intel cu consum redus de maxim 15 W si a arhitecturii moderne Kaby Lake R. Aceasta arhitectura se integreaza perfect cu aceste procesoare din generatia a 8-a, oferind imbunatatiri remarcabile la capitolul consum privind o autonomie ridicata pe baterie.  La o analiza directa, acest laptop este unul ideal in cazul in care iti doresti un dispozitiv de  editare video, utilizare browsing, ceva editare foto, pentru mail-uri si pentru munca clasica de birou de zi de zi. In nici un caz nu il recomand pentru gaming, dar asta nu inseamna ca nu va duce cu succes versiuni mai vechi de jocuri, pe care sa le scoti din arhiva personala. 

   Va fi un avantaj sa ai un astfel de laptop in cazul in care esti obisnuit cu deplasarile, cei 1.5 Kg trecand aproape neobservati intr-un rucsac de spate. La partea de securitate, ASUS VivoBook 14 X412UA vine dotat si cu un senzor de amprente ce permite utilizatorului sa aduge un pas in plus in securizarea datelor. Prin simpla atingere a acestuia, utilizatorul se poate loga rapid la interfata datelor si apoi accesa datele de importanta pentru el. Tot pe partea de securitate, laptopul Asus beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante. Un alt pas ce il poti folosi in securitatea datelor este senzorul de amprenta. Acesta se poate configura cu usurinta, reprezentand o garantie exacta in privinta securitatii si accesului persoanelor avizate sa il foloseasca. 

     Tastatura ergonomica ofera o experienta de lucru extraordinata, aceasta fiind diferentiata de a alotor modele prin cursa scurta pe care o executa fiecare atingere de taste, sunetul tastelor este inexistent iar spatierea ofera o distanta optima pentru a scrie de fiecare data corect. Contrastul butoanelor, negru pe gri, te va ajuta sa fixezi cu privirea locatia exacta, a fiecarui buton in parte. Daca preferi sa lucrezi pe timp de noapte, tastatura caestuia beneficiaza de functie iluminare, reglabila pe 3 nivele de intensitate. Touch-pad-ul ofera precizie si dimensiunea perfecta pentru confort si acuratete maxima. Acesta este capabil sa primeasca stimuli din 10 puncte diferite, fiind un model multitouch 

      Ecranul IPS compact de 14 inchi ofera suport anti-stralucire ecranului in situatii de luminozitate (anti-Glare) si suporta rezolutii Full HD cu 1920 x 1080 pixeli. Unghiul de vizualizare este unul destul de larg oferind astfel un nivel de detalii destul de bun raportat la rezolutie. Calitatea imaginilor este una exceptionala, culorile sunt bine definite sub aspectul intensitatii si contrastului. Calitatea imaginilor este una foarte buna, iar aici un factor important este si prezenta panel-ului IPS care da viata culorilor prin intensitatea, luminozitate si contrast cat cuprinde. Pentru o utilizare mult mai usoara, ecranul beneficiaza si de caracteristica touch-screen ce permite recunoasterea a pana la 10 stimuli simultani pe suprafata sa. Este o functie utila in cazul prezentarilor si gestiunii rapide a ferestrelor, fara a mai fi nevoie de un mouse de calitate.

       La capitolul performante tehnice, ASUS VivoBook 14 X412UA beneficiaza de un procesor pe 4 nuclee, Intel i7 8250U, care ruleaza la frecventa de 1.6 Ghz, posibil maxim 3.4 Ghz in modul Turbo Boost. Acesta a fost configurat pe o arhitectura de tip Kaby Lake R, ultima disponibila in ordine cronologica ce ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa. La capitolul memorie dispune de 4 Gb DDR4, iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de 256 Gb. Am preferat de fiecare data SSD-ul in locul HDD-ului pentru un plus de viteza la incarcarea aplicatiilor din partea de software. Pentru un plus de spatiu de stocare poti alege un serviciu de cloud sau sa achizitonezi un HDD extern dedicat. Laptopul raspunde foarte bine la comenzi, procesul de punere in functiune fiind foarte rapid chiar si cu deschise pornite in background.

     Lipsa placii video poate fi vazuta atat ca un minus cat si ca un avantaj, aici depinde din ce perspectiva privesti. Dezavantajul este ca nu vei putea rula jocuri video, din categoria recente si foarte recente. Placa video integrata este capabila totusi sa reziste chiar foarte bine pentru anumite versiuni de jocuri de acum 3-4 ani, dar cu siguranta nu va face fata noutatilor. Avantajul de a nu avea o placa video dedicata se va reflecta in capabilitatile laptopului sa ofere o autonomie cat mai mare la utilizarea pe baterie. La acest capitol, ASUS VivoBook 14 X412UA putem spune ca aduce un real avantajeaza utilizatorii care doresc sa nu fie restrictionati de sursa de alimentare, cele 9 ore de autonomie fiind suficiente pentru chiar si cea mai workaholica persoana. Placa video integrata este compatibila cu tehnologia DirectX 12. 

     Sunetul emis prin difuzoarele duale, stereo este unul remarcabil, iar aici intervine tehnologia Waves MaxAudio si Sonic Master. Am ramas placut surprins asupra calitatii inedite, consistentei in intensitate, lucru remarcabil pentru un model atat de compact cum este si ASUS VivoBook 14 X412UA. Functiile suplimentare de procesare si optimizare a semnalului audio ajuta la rafinarea celor mai mici detalii, filtreaza zgomotul si imbunatatesc calitatea audio. Acestea asigura un volum sonor puternic si bass profund. 

      Acesta sta foarte bine si la capitolul conectivitate fiind dotat cu o iesire USB 2.0 si alta USB 3.1 Type C, 1 x HDMI, port VGA, port de LAN si modul de wireless. Este dotat cu cititor card SD precum si camera web HD 720p cu microfon integrat, utila atunci cand folosesti atat retelele de socializare cat si la conversatiile pe Skype. Placa de retea suporta o viteza in internet de pana la 1 Gb iar performanta wireless este de 3 ori mai buna decat la modelele anterioare, gratie tehnologiei 2×2 802.11a. Tehnologia ASUS de Incarcare sigura a Bateriei (ASUS Battery Health Charging) integrata asigura o experienta de incarcare in conditii de siguranta datorita masurilor specifice ce reduc rata de expansiune a bateriei in timpul procesului de incarcare, pentru a o mentine in conditii optime. Dealtfel autonomia de pana la 9 ore, reprezinta o garantie destul de importanta pentru a-l utiliza unei lungi perioade de timp fara a fi nevoit sa il conectezi la priza.

Recomandare:

         Laptopul ASUS VivoBook 14 X412UA este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv performant care sa iti ofere portabilitatea de care ai nevoie la un pret accesibil: Verifica oferta pret

        Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona zilele acestea avand o reducere consistenta de pret: Verifica pret actualizat

Laptop ultraportabil ASUS VivoBook 14 X412UA cu procesor Intel® Core™ i5-8250U pana la 3.40 GHz, Kaby Lake R, 14", Full HD, 4GB, 256GB SSD, Intel UHD Graphics 620, Free DOS, Slate Grey

Lasă un comentariu