Aparat de aer conditionat Beko BRVPG120 – Review si pareri

       Aparatul de aer conditionat Beko BRVPG120 poate fi utilizat constant indiferent de perioada anului, avand la baza tehnologia Inverter, acesta a fost implementat sa ofere confort pe timp de vara – genereaza aer racoros si iarna atunci cand ai nevoie de mai multa caldura.  Acest model se bucura de un design clasic, dar totodata destul de elegant. Vine pe o nuanta de alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor, impreuna cu o telecomanda cu display, prin care puteti controla cu usurinta functiile sale. Acest aparat este dotat cu un compresor rotativ cu surub performant tip Rotary Highly ce asigura un flux continuu de aer, fara pulsatii sau intreruperi de curgere, așa cum se intampla cu un  compresor cu piston. Din punct de vedere constructiv unitatea externa este fabricat din tabla de otel placata cu zinc electrolitic si avand componente acoperite cu un strat anti-coroziune, material ce este rezistenta la rugina chiar si in zonele de la malul marii. 

Aparat de aer conditionat Beko 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG120

     Aparatul are o capacitate de modificare a temperaturii in regim de racire de 11942 BTU si de 7848 BTU la incalzire, fiind destinat exclusiv, locuintelor birourilor si alte incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 30 mp. Controlul de la distanta poate fi facut cu ajutorul unei telecomenzi wireless ce ofera o arie generoasa a semnalului de pana la 8 metri distanta. Temperatura setata este vizibila atat pe display-ul telecomanzii cat si in zona de afisor a unitatii AC de interior. Display-ul este activ doar 10 secunde, devenind apoi inactiv, o masura ce eficientizeaza si mai bine consumul general al aparatului.

Aparat de aer conditionat Beko 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG120

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, fiind de clasa A++ la modul racire/ A+ la incalzire, cu un consum anual de 201 kW/an pentru răcire și 805 kW/an pentru încălzire. Asadar, aparatul poate fi folosit indiferent de sezon, devenind astfel un dispozitiv care sa asigure confortul optim pe toata perioada anului. 

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6.1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Beko, cu emisii de CO2mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, introduce în încăpere „frig” de 6.1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, introduce în încăpere 4 kW.

SEER and SCOP | Olimpia Splendid

      Ca o caracteristică aparte a acestui model, este faptul că utilizează tehnologia Inverter, ceea ce presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Mai exact de îndată ce se ajunge la temperatura dorită, compresorul continuă să funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din cameră va rămâne constantă.

      În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceti griji, acesta fiind un model destul de silenţios, producand 53 dB. Pe partea de functii, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Acest model sta bine si la capitolul filtru de protectie, ce iti va asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritati. Sistemul de purificare a aerului genereaza o zona de ionizare cu Silver Ion ce transforma mai intai praful, fumul si polenul in particule electrizate pe care le retine la trecerea prin filtrul incarcat cu sarcini electrice negative. In acest fel sistemul elimina praful si mucegaiul, mirosurile neplacute, mirosul de mancare, fumul de tigara cu dimensiuni de 0,1 microni. In plus, campul electric de inalta tensiune distruge bacteriile complet, ceea ce duce la un aer sterilizat, curat si proaspat. Filtrele Bio si tehnologia Silver Ion elimina din incapere chiar si virusuri, bacterii sau alergeni, conferind aerului proprietati intalnite in mijlocul padurilor de foioase.

     Funcţia automat (cu aceasta functie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia Zone Follow transforma telecomanda aparatului de aer conditionat Beko BRVPG120 intr-un termostat de camera reglabil. Aceasta va ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in jurul utilizatorului, fara a face risipa de resurse. 

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de +8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa sau cand il instalam intr-o casa de vacanta si nu folosim locuinta in anotimpul rece, lungi perioade de timp. La acest mod de functionare viteza de ventilatie este pe modul auto si nu poate fi modificata.Principiul functionare pompa de caldura

    Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Beko, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. Pentru o racire rapida, poti seta cu ajutorul functiei Jet Racire si a modului Turbo temperatura ambientala ideala in camera, chiar daca afara temperatura poate ajunge pana la 48°C. Aparatul de aer conditionat recircula aerul existent in incapere, racindu-l in prealabil, astfel nu vei avea grija prafului, bacteriilor si mirosurilor din aerul de afara.

     Funcţia de ventilaţie (cu aceasta functie, aparatul de aer conditionat ventileaza aerul din incapere in 3 trepte plus auto cu un debit maxim de 600 mc fara sa-i modifice temperatura.

     Functia  Auto Swing  ce regleaza automat directia fluxului de aer si creaza un flux de aer natural prin controlarea unghiului si vitezei de miscare a paletelor. Acest sistem avansat reduce diferenta de temperatura dintre zonele cele mai inalte si mai joase din camera si creaza un mediu mai confortabil si mai racoros.

      Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand o cantitate de 1,2 l/h de condens. 

     Functia Sleep/Night este folosită pentru a reduce consumul de energie in timp ce dormiti (si nu aveti nevoie de aceleași setari de temperatura pentru a va simți confortabil). Această functie poate fi activata numai prin telecomanda. In acest sens apasati butonul Sleep inainte de a merge la culcare. In modul de functionare de racire, aparatul va mari temperatura cu 1°C dupa 1 ora, iar apoi, dupa inca 1 ora, va mari din nou temperatura cu inca 1°C. In modul de functionare pe incalzire, aparatul va reduce temperatura cu 1°C dupa 1 ora, si la fel dupa urmatoarea ora, va reduce din nou temperatura cu inca 1°C. In final cu aceasta functie aparatul va mentine noua temperatura timp de 5 ore si apoi se va opri automat.  

     Cu functia Sleep Mode, debitul de aer este optimizat si ventilatorul de dimensiuni mari al unitatii interioare produce un zgomot ce poate fi redus considerabil fara a scadea debitul de aer, producand astfel un mediu linistit si confortabil pentru utilizator.

     Functia de Dezghetare consta in oprirea aparatului de aer conditionat Beko BRVPG120, in timpul regimului de incalzire, pentru perioade cuprinse intre 2-10 minute. Astfel se ofera sansa decongelarii naturale a ghetii formate in unitatea exterioara

    Unitatea interioara cantareste 7.5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 805 x 285 x 194), iar cea exterioara are o greutate de 23 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 700 x 275 x 550). Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Beko foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Beko 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG120

Aparat de aer conditionat Beko 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, 2 filtre densitate mare, filtru Silver Ion, Bio filtru, Zone Follow, R32, BRVPG120

Lasă un comentariu