Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV – pret avantajos si performante bune

    Dotarea apartamentului propriu cu un aparat de AC asemenea lui Vortex VAI-A0918FV devine o necesitate daca doresti ca vara aceasta sa ai parte de un mediu confortabil ferit de caldura de afara. Chiar daca este un model de capacitate mai mica, 9000 BTU, acesta se descurca excelent in cazul spatiilor de pana in 20 mp, fiind exact ceea ce trebuie pentru o eficientizare buna a costurilor de consum. Factorul de accesibilitate raportat la performante este unul excelent, Vortex VAI-A0918FV fiind un aparat de aer conditionat ce aduce la pachet cateva detalii importante, prezenta kit-ului de instalare in mod gratuit si functia Feel it ce permite o ajustare a temperaturii local, datorita senzorului implantat in telecomanda aparatului ce reuseste sa citeasca temperatura din jurul ei. 

Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV, 9000 BTU, Clasa A++, Filtru anti-bacterian, Functie I Feel, Kit de instalare inclus

 

    Aparatul de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV este compus din doua unitati, cea de interior cu un aspect elegant fara prea multe elemente cheie de design, culoarea predominanta fiind cea alba. Pictogramele luminoase dispuse in zona de comanda a unitatii de interor au functia de inchidere automata pentru a deranja pe timp de noapte si a limita deasemenea in timp consumul energetic. Fantele de aer permit un control perfect al aerului, functiile aparatului reusind sa pozitioneze fluxul de aer chiar si punctiform, in pozitie bine stabilita. Controlul aparatului de la distanta al aparatului poate fi facut cu ajutorul telecomenzii proprii care are o arie de semnal acoperita de pana la 7-8 metri distanta. 

      Pentru sustenabilitate si functionare corespunzatoare, mediul exterior trebuie sa se incadreze in intervalul de temperatura de la -15 grade Celsius pe timp de iarna si + 46 de grade vara. La racire ai nevoie ca temperatura de afara sa fie cuprinsa in intervalul -10 si + 46 grade Celsius pentru ca aparatul sa functioneze in parametrii normali, in timp ce pentru incazire limitele de temperatura trebuie sa se incadreze in intervalul de -15 si + 24 grade Celsius. Vortex VAI-A0918FV dispune de functii si tehnologii avansate, cu o capacitate de racire/incalzire de 9000 BTU, perfect atat pentru acasa cat si intr-un spatiu de birouri de pana la 15 mp. Temperatura maxima de operare pentru functia de incalzire este de 24 °C. 

     Consumul energetic este la fel de important ca celelalte aspecte deoarece se va reflecta in factura lunara la curent. Nu ar trebui sa ne facem probleme nici din punct de vedere al acestui aspect,  deoarece Vortex VAI-A0918FV are clasa de eficienta energetica A++ folosit doar pentru functia de racire si de A+ atunci cand este pornit pentru a incalzi spatiul de locuire. Consumul nominal la racire este de 810 W si de 760 W la incalzire, cu o capacitate nominala identica in ambele cazuri de 2600/2750 W. Pentru a vedea daca a aceste valori tehnice sunt unele corelate cu eficienta, a aparut acest indice de masurare al eficientei energetice de tip SEER/SCOP ce se raporteaza la o scara de la 1 la 10. Pentru functia de racire, coeficient randament sezonier la racire SEER indicat este de 6.16 iar coeficientul de randament la racire EER este 6.16, iar la incalzire coeficientul randament sezonier la incalzire SCOP si COP este de 4.1. Aparatul are un procent de eficienta destul de bun, lucru care demonstreaza valentele tehnice incorporate. 

       Acest model este silentios cu un nivel de zgomot de 52 dB, pe ultima treapta de ventilare, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Unitatea interna are in dotare un Filtru de Praf care are functia de a colecta particulele mici din aer (praf, polen). Cand aerul trece prin acest filtru, praful adera la suprafata lui, deasemenea previne mirosurile neplacute, fumul si particulele de polen si iti ofera un aer proaspat. Functia Anti -Fungus este eficienta in cazul bacteriilor din aerul respirabil astfel: aparatul de aer contionat porneste procesul Anti-Fungus imediat dupa racirea si umidificarea aerului. Echipat cu filtrele de ultima generatie HAF cu tehnologie electrostatica asigura filtrarea particulelor de praf (2.5 microni) si bacterii.

    Functiile disponibile pentru in cazul aparatului Vortex VAI-A0918FV sunt destul de numeroase si te vor ajuta sa selectezi modul de lucru ideal pentru a crea la interiorul casei tale confortul terminc dorit. Exista un mod de functionare automat ce include setari din fabrica favorabile care ii impun acestuia caracteristici prestabilite pentru a obtine un raport foarte bun dintre temperatura si consum energetic. O alta functie ce o gasesc a fi foarte utila este acest „I Feel” ce se bazeaza pe existenta unui senzor inclus in telecomanda. Computerul citeste datele de temperatura transmise de senzor si modifica temperatura din camera astfel incat temperatura masurata sa fie cea stabilita de utizator. 

     In timpul iernii vei putea experimenta si aceasta functie de incalzire ce asigura un mediu confortabil in zilele racoroase cand doresti sa pornesti centrala termica mai tarziu, deoarece exista fluctuatii termice de la o zi la alta. Este destul de utila dar nu merita folosita zilnic deoarece costurile sunt destul de ridicate. Pentru racire aparatul foloseste un anume agent de racire R410a o substanță folosită ca agent de lucru în instalații frigorifice sau pompe de căldură, ce suferă reversibil schimbări de fază de la gaz la lichid, transportând astfel căldura de la un mediu la altul. Transferul de căldură se face prin încălzire, vaporizare (trecerea din stare lichidă în stare gazoasă preluând căldură) și apoi prin răcire și condensare (trecerea din stare gazoasă în stare lichidă cedând căldură) la temperaturi scăzute sau ale mediului ambiant.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 600 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

     Functia de dezumidificare este la fel de importanta deoarece te poate ajuta sa elimini excesul de umezeala din aerul respirabil, ca astfel atmosfera sa nu mai dea senzatia de aer incarcat si fierbinte, asa cum se intampla de cele mai multe ori vara. Aparatul are capacitatea de a evacua din aer pana la 1.2 litri in timp de o ora. In urma folosirii indelungate, e nevoie si de o curatare interna, asa ca este recomandat apelarea la functia de Auto-Curatare care actioneaza asemenea unui ventilator intern ce incalzeste o rezistenta pentru a elimina umezeala ce se poate transforma in mucegai. 

    Functionarea aparatului poate fi programata pe intervale de timp, folosind acest selector de tip Timer 24 de ore. Poti alege diverse moduri de functionare care sa fie specifice anumitor intervale de timp bine stabilite de tine. Deasemenea in cazul in care apar intreruperi de curent de la retea, cu ajutorul functiei Restart isi reia functionarea avand aceleasi valori de mediu prestabilite anterior. 

     Functie dezghetare inteligenta – Aceasta functie permite dezghetarea unitatii la temperaturi scazute si inghet prin pre-incalzirea ei, astfel eviti micile inconveniente ori defectiuni.

     Functie Turbo – functia Turbo asigura racirea ori incalzirea rapida a incaperii.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, ventilatorul isi reduce turatia pentru a scadea nivelul de zgomot.

     Pentru cei care se vor confrunta cu probleme tehnice sau erori de programare, exista si o functie speciala care te scapa de toate aceste erori cu ajutorul optiunii de diagnosticare. Principiul de functionare este simplu si consta in transmiterea unor coduri eroare pe consola de comanda, care vor fi verificate apoi in cartea tehnica, acolo unde sunt solutiile pentru fiecare problema aparuta.

    Acesta sta bine si la capitolul filtre de protectie care iti vor asigura un aer rece curat si sanatos fara impuritati.pentru ca vorbim de un aparat de capacitate medie, 9000 BTU, acest lucru se va reflecta si in zgomotul de fond produs in timpul functionarii, un aparat foarte silentios silentios cu un zgomot produs ce variaza intre 42 – 52 dB pentru unitatea de interior. Per total este un produs care indeplineste nevoile de lucru stabilite ca la carte, reusind sa ofere o racire/incalzire consistenta intr-un timp relativ scurt conform asteptarilor.

Recomandare:

     Garantia oferita de producator este de 24 de luni daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini poti gasi si pe pagina producatorului aici

Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV, 9000 BTU, Clasa A++, Filtru anti-bacterian, Functie I Feel, Kit de instalare inclus

Summary
Review Date
Reviewed Item
Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A0918FV
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lasă un comentariu