Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F0985ELH-VK pret si specificatii tehnice

    Aparatul de aer conditionat cu tehnologie coreeana Daewoo DSB-F0985ELH-VK cu domeniu de functionare de la +46°C ~-10°C este un aparat de aer conditionat inteligent din gama anului 2018, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic acest aparat este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitati interioare. Display-ul ascuns al aparatului de aer conditionat, de tip LCD, ofera toate informatiile necesare, care fac referire la: temperatura setata din telecomanda, indicatorul programator se aprinde cand este setat timpul, indicatorul de functionare se aprinde cand aparatul functioneaza, iar in timpul operatiei de dezghetare el clipeste, indicatorul Sleep se aprinde cand functia este activata. Aparatul de aer conditionat Daewoo ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire/ incalzire de 9000 BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 25 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 800 (330~1500) W/h la racire si clasa A+ cu un consum de nom/min/max 800 (350~1400) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie la modul de racire este de 196 kWh/an iar consumul de sezon anual incalzire este de 1226 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Acest lucru i se datoreaza si compresorului rotary Rechi cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate.

     Condensatorul unitati externe a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat Hydrophilic aluminium de protectie ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone cu umiditate ridicata. Iar compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 165 volti intr-o gama larga de tensiune (165 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica.

     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire.  

      Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de caldură Daewoo, cu emisii de CO2 mai scazute. Indicii SEER si SCOP masoară consumul anual de energie şi eficienta in timpul unei utilizari zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatura si perioadele, in modul aşteptare, pentru a furniza o indicatie clara si fiabila a eficientei energetice normale, pe durata unui intreg sezon de incalzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW.

SEER and SCOOP meaning in Air Conditioning - Blog - Octamaintenance pt

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Daewoo este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare lavabil pentru praf si polen avand un flux inalt de aer dar silentios. In plus aparatul are si tehnologia de ionizare a aerului (9k – 12k) printr-o simpla apasare de buton „Healthy” combate mucegaiul, bacteriile si aerul devine mai sanatos. Acest generatorul de ioni negativi utilizeaza energia electrica cu tensiune foarte inalta pentru a incarca electric (a ioniza) moleculele de aer. O functie convenabila de reminder pe panoul de control indica momentul dupa 200 de ore de functionare, cand este necesara o curatare a sistemului de filtrare. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de la minim 28 la maxim 40 dB.

      Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala). Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul de 30 minute – 24 ore si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Daewoo, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte plus Turbo cu un debit maxim de 650 mc/h. Cu functia 4 Way Swing puteti seta ca fluxul de aer sa fie distribuit in plan verical (sus-jos) cat si in plan orizontal (stanga-dreapta). Astfel aerul furnizat de aparat va fi distribuit uniform in toata incaperea.

     Functia Mod Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid. Aparatul de aer conditionat Daewoo va raci aerul din incapere pana la maximum 16°C sau il va incalzi pana la maximum 31°C, in functie de modul in care acesta este setat sa functioneze: racire/incalzire.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu 1°C pe ora, pana la maximum 2°C in primele doua ore, in functie de modul in care aparatul de aer conditionat este setat sa functioneze: racire/incalzire. Dupa cele 2 ore, temperatura din camera va fi mentinuta contanta timp de 8 ore, urmand ca aparatul de aer conditionat sa se opreasca dupa 10 ore de functionare,  obtinandu-se si o economie de energie.

     Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman. Acest lucru se realizeaza prin functionarea suplimentara a ventilatorului unitatii interioare inca 3 minute dupa oprirea aparatului, astfel apa condensata de pe vaporizator sa fie eliminata. Prin utilizarea functiei Dry, aparatul de aer conditionat Daewoo reduce umiditatea aerului, astfel, camera dumneavoastra va fi mult mai confortabila.

     Dezghetare automata: Cand temperatura exterioara este redusa dar exista umiditate ridicata, dupa o funcţionare indelungata se va forma gheata pe unitatea exterioara, care va afecta efectul de incalzire. In acest moment se va activa automat functia de dezghetare iar functionarea incalzirii se va opri timp de maxim 10 min odata la 50 de min. In timpul dezghetarii, ventilatorul exterior se opreste. Dupa dezghetare, se va reveni automat la modul Incalzire.

    Functia de dezumificare cu modul DRY (in acest mod temperatura si debitul de aer sunt controlate automat, cand temperatura din incapere este sub 18ºC), isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 0.8 l/h condens.

     Cand accesati functia ECO de pe telecomanda aparatul initiaza o actiune usoara de racire sau de incalzire, pentru a evita o racire excesiva sau de incalzire. Prin apasarea butonului „Turbo”, aparatul de aer conditionat  va raci aerul din incapere pana la maximum 16°C sau il va incalzi pana la maximum 31°C, in functie de modul in care acesta este setat sa functioneze: racire/incalzire. Eficienta energetica este ridicata pentru ambele functii.

Aparat de aer conditionat Daewoo 9000 BTU, Clasa A++, Kit instalare inclus 3m, Functie incalzire, Kit instalare inclus, Functie turbo, DSB-F0985ELH-VK, Alb

     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Unitatea interioara a aparatului Daewoo DSB-F0985ELH-VK cantareste 10 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 800 x 185 x 280, iar cea exterioara are o greutate de 30 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 760 x 256 x 552. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Iar lungimea traseului frigorific dintre unitatea interna si cea externa este de maxim 15 de metri, cu diferenta de nivel de maxim 3 metri.

Aparat de aer conditionat Daewoo 9000 BTU, Clasa A++, Kit instalare inclus 3m, Functie incalzire, Kit instalare inclus, Functie turbo, DSB-F0985ELH-VK, Alb

    Odata comandat, primesti aparatul acasa in 48 de ore prin curier rapid. Aparatul Daewoo DSB-F0985ELH-VK beneficiaza si de avantajul instalarii gratuite in pretul sau, kit de instalare inclus, manopera si alte accesorii aditionale ce trebuiesc in instalarea acestuia pe perete. Cei de la Depanero au fost amabili si au realizat instalarea acestuia in 3 zile lucratoare dupa ce i-am contactat, termenul de livrare al lucrarii specificat pe site fiind de maxim 10 zile.

Kit-ul de instalare contine:

– Conducta de conectare de lungime 3 m (2 buc.)
– Liant de instalare (1 buc.)
– Bucsa izolanta (1 buc.)
– Mastic de etansare (1 buc.)
– Surub (6 buc.)
– Teava (furtun) de scurgere lungime 3 m (1 buc.)
– Cablu de conectare lungime 3 m (1 buc.)

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat Daewoo 9000 BTU, Clasa A++, Kit instalare inclus 3m, Functie incalzire, Kit instalare inclus, Functie turbo, DSB-F0985ELH-VK, Alb

Lasă un comentariu