Laptop ASUS X542UR-DM240 pret si speciifcatii tehnice

       In functie de optiunile de lucru, alegerea unui laptop performant trebuie sa tina cont neaparat de nevoile in care va fi supus la lucru, viteza de procesare a datelor si sa aiba un design cat se poate de atractiv. ASUS X542UR-DM240 se recomanda a fi o alegere inspirata daca daca cauti sa indeplinesti aceste caracteristici descrise mai sus, beneficiaza de un display de calitate, capabil sa redea imagini la o rezolutie Full HD iar stocarea datelor se face pe un SSD ultrarapid de 256 Gb. Timpul de incarcare al sistemului de operare alocat va fi unul de cateva secunde, la fel si aplicatiile care vor fi lansate in executie mult mai rapid fata de cele memorate in mod clasic pe un HDD. Toate aceste avantaje merita luate in seama daca timpul este o variabila moderna care se regaseste si in cazul tau, in special daca il vei folosi la munca, unde stim ca rezolvarea unui task mult mai rapid va aduce avantaje insumate.

Laptop ASUS X542UR-DM240 cu procesor Intel® Core™ i5-7200U 2.50 GHz, Kaby Lake, 15.6", Full HD, 4GB, 256GB SSD, DVD-RW, NVIDIA® GeForce® 930MX 2GB, Endless OS, Silver

       Design-ul este unul relativ simplu, nu apar elemente care sa impuna noutate, dar acest lucru nu trebuie sa ne deranjeze mai ales ca laptopul per total arata foarte bine. Finisajele sunt foarte bine realizate, la fel si coromatica care cu siguranta va atrage atentia multor utilizatori. Carcasa solida si usoara din plastic, ii ofera acestuia avantajul de a cantari nu mai mult de 2 Kg. Balamalele sunt rezistente datorita scheletului metalic si sunt suficient de rigide incat sa pastreze pozitia ecranului fara sa vibreze dar in acelasi timp sa permita deschiderea cu o singura mana. Sistemul de racire este foarte bine optimizat, acesta beneficiind de noua tehnologie IceCool ce utilizeaza comanda inteligenta a ventilatoarelor pentru a crea un sistem eficient de racire care sa mentina temperatura medie de repaus sub 36° C.

       Ecranul este acelasi display de 15.6 inchi, Full HD, un model care beneficiaza de caracteristica anti-reflexie, care permite o receptie buna a imaginilor si culorilor chiar si in conditii de luminozitate puternica. Calitatea imaginilor este absolut incantatoare, standardul Full HD avand meritele sale in ceea ce priveste redarea cat mai in detaliu a informatiilor foto/video.

       Pozitionarea tastelor, este inteligent aleasa, astfel incat spatiul oferit sa fie unul suficient de mare, pentru o precizie buna la tehnoredactare. TouchPad-ul este responsive si este familiar cu functii ca drag and drop, multitouch, si scroll up and down. L-am luat la butonat destul de intens, iar sunetul tastelor nu este acelasi de clampanit insistent, butoanele nu se blocheaza asigurand o cursa optima pana la capat, foarte silentios.

      La capitolul performante tehnice, ASUS X542UR-DM240 beneficiaza de un procesor pe 2 nuclee, Intel Core i5 7200U, care ruleaza la frecventa de 2.5 Ghz, ce urca pana la 3.1 Ghz in modul Turbo Bost. Kaby Lake dupa cum bine este specficat in detaliile tehnice, este prima arhitectura care a reusit sa ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa, lucru vizibil printr-o autonomie destul de ridicata in ceea cepriveste functionarea autonoma pe baterie.

      La capitolul memorie dispune de 4 Gb DDR4, iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de 256 Gb. Am preferat de fiecare data SSD-ul in locul HDD-ului pentru un plus de viteza la incarcarea aplicatiilor din partea de software. Pentru un plus de spatiu de stocare poti alege un serviciu de cloud sau sa achizitonezi un HDD extern dedicat.

       Laptop-ul ASUS X542UR-DM240 vine dotat cu placa video dedicata Nvidia GeForce 930MX de 2 Gb fiind capabil sa ruleze cele mai pretentioase jocuri la detalii maxime. E alegerea perfecta daca urmaresti un laptop pentru gaming sau grafica avand o configuratie echilibrata ce suporta cam tot ce e pe piata la ora actuala. Tehnologia Nvidia Optimus decupleaza placa de baza de intreg sistemul atunci cand nu este necesara o resursa grafica superioara pentru a echilibra astfel consumul de energie. 

      La capitolul experienta audio, acesta dispune de doua difuzoare stereo, de 3 W, care folosesc tehnologia SonicMaster, dezvoltata cu scopul declarat de a va oferi cel mai bun sunet disponibil in cazul unui notebook. Important este si prezenta unitatii optice de tip DVD-RW.

      Pe partea de conectivitate, laptop-ul Asus beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: 3 porturi USB, unul 2.0 si alte doua 3.0, o iesire HDMI, VGA, iesire audio, suporta bluetooth si conexiune la internet prin LAN de pana la 1000 Mb/s si cititor carduri SD. Versiunea bluetooth prezenta pe dispozitivul de transfer este 4.1.

Recomandare:

     Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Verifica oferta pret

    In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Verifica pret redus

Laptop ASUS X542UR-DM240 cu procesor Intel® Core™ i5-7200U 2.50 GHz, Kaby Lake, 15.6", Full HD, 4GB, 256GB SSD, DVD-RW, NVIDIA® GeForce® 930MX 2GB, Endless OS, Silver

Lasă un comentariu