Masina de spalat rufe Hotpoint ECOS6L 1052 EU M – Review si specificatii tehnice

      Hotpoint ECOS6L 1052 EU M este o masina de spalat rufe accesibila ca pret, fiabila si de dimensiuni redusa, fiind recomandata in cazul in care spatiul locuibil nu este unui tocmai foarte generos, dotata cu toate programele uzuale de care poti avea nevoie. Design-ul este unul modern, placut la vedere ce nu lasa loc de compromisuri potrivindu-se perfect intr-un spatiu destul de redus de numai 85 x 59,5 x 41.9 cm si o greutate de 54 Kg. Hotpoint ECOS6L 1052 EU M este dotata cu un motor trifazat care are posibilitatea reglari turatiei in limite largi (maxim 1000 rot/min). Acest tip de motor cu sistem de amortizoare asigura o functionare in limitele normale de zgomot de 60 dB la spalare si 80 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica.

     Hotpoint este o masina de spalat rufe de capacitate medie recomandata pentru o familie medie ce suporta o cantitate de rufe de pana la 6 Kg. Hotpoint are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde putem alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la fara rotatie la maxim 800 rot/min. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent. Panoul de comanda situat in partea superioara a cuvei este dotat cu un selector cu control electronic pentru toate programele de spalare. In jurul butonului de selectie exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor cu taste putem face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. In dreapta selectorului de programare se afla 4 butoane cu taste cu functii de prespalare, clatire suplimentara, fara rotire centrifugare si pauza start. In dreapta panoului de comanda se afla si sertarul cu 3 compartimente pentru detergent solid si lichid, cu un dispozitivul ce ofera posibilitatea de a utiliza la spalare detergent lichid sau concentrat, in functie de preferinta utilizatorului.

     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent poliplex de culoare alb iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 38 de litri, avand diametrul hubloului de 30 cm, cu sistem de blocare magnetic. Deschiderea hubloului se realizeaza la 130 de grade. Grila formata din cele 16 programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. 

     Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta electrica nichelata, cu 40% avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Design-ul special al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. În funcție de programul selectat, structura tamburului modelat sub formă de picături și paletele asimetrice ajustează mișcările tamburului, de la puternic la delicat. Rufele sunt rotite delicat in centrul tamburului, indiferent de direcția de rotație. Toate haine cuprinse în procesul de spălare sunt curățate în orice moment mai delicat și mai repede. Tamburul cu o capacitate de 6 kg protejează, de asemenea, rufele și reduce cutele. Hotpoint dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului.

     Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Acest model are tehnologia Protectie anti-spuma in caz de supradoza cu detergent sau solutii de curatare, cu detectare automata a spumei excesive din interiorul masinii (cuva, compartimentul de detergent, furtun de racordare). In aceasta situatie cuva se va opri din rotire, se va suplimenta apa din cuva, se va drena toata apa, dupa care cuva va incepe sa se roteasca din nou. Cu functia Pornire cu intarziere (3, 6, 9) ore, putem amana pornirea urmatorului ciclu de spalare pentru ca acesta sa se termine exact atunci cand dorim. 

     Poti alege intre cele 16 programe predefinite pentru o spalare cat mai eficienta: delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programele de cicluri rapide de spalare ale acestui model sunt de: 15 minute si 30 de minute, pentru cel mai rapid ciclu de reimprospatare si prespalare. Spalare manuala acest program la 30°C este dedicat pentru a spala hainele de lana/delicate care au etichete cu „a nu se spăla în maşina”, pentru care se recomandă spalarea manuală. Programul bumbac cu 5 optiuni de temperatura (20°C, 30°C, 40°C, 60°C, 90°C). Masina de spalat dspune de programe specifice dedicate rufelor din tesatura sintetica, bumbac, si delicate. Ciclul delicate face posibila spalarea la masina chiar si a articolelor cele mai delicate, cum ar fi matasea, vascoza si chiar lenjeria, cu incredere totala, neexistand riscul de distrugere a tesaturii. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Prespalarea este necesara numai pentru haine foarte murdare. Renunţand la prespalare economisiţi energie, apa, detergent şi timp. Programul Mixt ce permite spalarea materialelor sintetice si a celor din bumbac in acelasi ciclu al masinii de spalat. Masina de spalat rufe Hotpoint ECOS6L are o clasa de eficienta energetica inalta A++ si consum redus de resurse, avand un consum mediu anual de apa de 8400 l/an si de energie in program standard de spalare calculat la programul bumbac 60° si încărcătură completă de 0,88 kWh/ciclu. Consumul anual de energie al acestui model este de 173 kWh/an.

 Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti o masina de spalat performanta care sa iti satisfaca toate nevoile cotidiene la un pret foarte mic: Verifica oferta pret

       Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Masina de spalat rufe Hotpoint ECOS6L 1052 EU M, 6 kg, 1000 rpm, Clasa A++, Alb

Lasă un comentariu