Laptop ASUS ZenBook UX310UQ-FB351T – Review si specificatii tehnice

     ASUS ZenBook UX310UQ-FB351T este un laptop suprem ce integreaza cele mai noi tehnologii disponibile pe piata la ora actuala, un device cat portabil care nu face rabat la tehnologia de ultima generatie, chiar daca se incearca pastrarea unor dimensiuni cat mai compacte. Un ultraportabil excelent in cazul iubitorilor de calatorii, lucrului de la distanta sau in ideea in care este fortat de imprejurari sa porti dupa tine mereu un laptop in rucsac, pentru a sta mereu in contact cu activitatile de interes. Putem spune ca este un laptop premium, deoarece pretul nu este unul tocmai accesibil, dar in din moment ce toate componentele sunt minimizate la maxim pentru a incapea intr-o unitate de lucru mai mica de numai 13.3 inchi, acesta este conform cu realitatea. Un lucru esential este si faptul ca aceasta subdimensionare nu inseamna si performante de joasa calitate, laptop-ul ASUS ZenBook UX310UQ-FB351T fiind unul destul de bine vazut din toate punctele de vedere, atat hardware cat si ca design exterior. 

   Tastatura este un alt element de design de care pur si simplu m-am indragostit, un model facut dintr-o singura bucata, care ofera spatii suficient de mari la tastare si precizie chiar si in cazul meu, eu care de multe ori sunt grabit in tot ceea ce fac. Un alt element de importanta este de precizat si faptul ca este iluminata LED, pe 3 nivele de intensitate, este placuta la atingere si nu aduce deloc zgomot de fundal in timp ce o folosesti.  Touch-pad-ul ofera precizie si dimensiunea perfecta pentru confort si acuratete maxima.

Laptop ASUS ZenBook UX310UQ-FB351T cu procesor Intel® Core™ i7-7500U pana la 3.50 GHz, Kaby Lake, 13.3", QHD+, IPS, 16GB, 1TB + 256GB SSD, nVIDIA® GeForce® 940MX 2GB, Windows 10, Grey

     Constructia este unul din atuu-rile la care s-a lucrat special pentru aceasta serie, permite rabatarea ecranului pana la un unghi de 180 de grade, este solida, iar materialele de calitate isi spun cuvantul in ceea ce priveste aspectul sau exterior. Laptop-ul este construit in totalitate din aluminiu si cantareste aproximativ 1.4 Kg, fiind astfel un instrument de calcul pe care il vei putea cu usurinta lua dupa tine in bagajul de calatorie.

    Display-ul de numai 13.3 inchi suporta o rezolutie QHD+, cu 3200 x 1800 pixeli, acesta fiind capabil sa reproduca chiar si cele mai imposibil de redat detalii, astfel incat experienta ta in fata laptopului sa fie una captivanta. In plus acesta vine si cu suport tactil, care va face ca navigarea prin meniul sistemului sa fie una interactiva, asemenea unei tablete.

     Puterea de calcul este data de procesorul cu 2 nuclee din seria i7 7500U de la Intel, tactat la frecventa de 2.7 Ghz. Desi pare destul de mica aceasta frecventa, nu e deloc asa, acest minim fiind atins atunci cand necesarul de resurse pentru rularea aplicatiilor nu este unul extraordinar, iar in cazul sarcinilor mai consumatoare, frecventa va creste pana la un maxim de 3.5 Ghz. Este o actiune inteligenta din partea celor de la Asus care asa ajung sa conserve mult mai bine energia din baterie, laptopul de fata avand o autonomie de pana la 12 ore.

      Un alt aspect care merita mentionat este si faltul ca arhitectura de tip Kaby Lake reprezinta un motor important in mentinerea unui consum energetic redus, aceasta distribuind in mod curent energia necesara pentru rularea in bune conditii a intregului sistem, si pentru a asigura in acelasi timp performante bune la rulare.

     Memoria RAM disponibila pentru acest model este de 16 Gb (2133 Mhz) in timp ce spatiul de stocare este asigurat de o unitate de tip SSD ultra-rapida de 256 Gb. SSD-ul are mai multe avantaje in fata unul HDD clasic, ofera un timp de acces mult mai rapid la fisiere (sistemul de operare se va incarca in doar cateva secunde), consuma mai putin si se potriveste perfect in cazul laptop-urilor de dimensiuni mai mici. S-a optat si pentru un HDD, dat fiind nevoile de stocare in timp, un HDD de 1 Tb ce ruleaza la 5400 rpm. Sistemul de operare preinstalat Windows 10 practic va intra in modul de functionare in doar cateva secunde ceea ce este absolut exceptional pentru cei care vor viteza.

      Placa video dedicata de la Nvidia GeForce 940MX are o capacitate de memorie video de 2 Gb si ofera tot suportul necesar rularii celor mai noi jocuri video la detalii maxime. Pentru a optimiza consumul, Tehnologia Nvidia Optimus decupleaza placa video dedicata si o activeaza pe cea integrata,atunci cand nu sunt necesare resurse grafice superioare. Alte tehnologii prezenta cu aceasta placa fac referire la sistemul CUDA si GPU Boost 2.0.

     Pe partea de conexiuni trebuie sa stii ca acesta nu vine dotat cu o unitate optica dar acest lucru nu va fi un impediment deoarece acesta exceleaza la celelalte capitole fiind dotat cu o multime de alte porturi: 2 porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, o iesire HDMI, cititor card si o camera video HD cu microfon incorporat utila pentru cei care vor sa comunice pe retelele de socializare sau pe Skype. Conectarea cu alte dispozitive se poate face si cu ajutorul functiei bluetooth, aceasta avand incorporat un adaptor 4.1.

Recomandare:

       Este alegerea perfecta daca iti doresti sa te bucuri de functionalitatile unui portabil veritabil, are o autonomie ridicata, performante optime si este disponibil la un pret excelent: Verifica oferta pret


       Profita zilele acestea de reducerile curente si achizitioneaza-l la un pret accesibil: Verifica pret redus

Laptop ASUS ZenBook UX310UQ-FB351T cu procesor Intel® Core™ i7-7500U pana la 3.50 GHz, Kaby Lake, 13.3", QHD+, IPS, 16GB, 1TB + 256GB SSD, nVIDIA® GeForce® 940MX 2GB, Windows 10, Grey

Lasă un comentariu