Aparat de aer conditionat Daikin FTXB25C-RXB25C Filtru Fotocatalitic pret si specificatii tehnice

     Un sistem de aer conditionat este extrem de benefic cand vine vorba de imbunatatirea mediului de munca sau unde locuim, deoarece acesta elimina microbii si bacteriile din aer, contribuind la imbunatatirea mirosului si a aerului din incaperile unde ne petrecem timpul. Astazi va prezint un model foarte convenabil atat ca pret dar si ca functii, fiind vorba despre modelul FTXB25C-RXB25C, produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire.  

     Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb cristal mat oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale vă garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare.

     Acest aparat este echipat cu un display de tip LED în partea dreaptă, ce afișează programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Avand o capacitate racire de nom/min/max 8530 (4436 – 10236) BTU si o capacitate de incalzire de nom/min/max 8553 (4436 – 13648) BTU, acest aparat este perfect pentru un apartament cu o camera de pana la 20 mp. La modul de functionare pe racire acest model se incadreaza in clasa energetica A++ cu un consum de sezon anual de 145 kWh/an iar la modul de functionare pe incalzire acest model se incadreaza in clasa energetica A+ cu un consum de sezon anual de 838 kWh/an. Calculul consumului de sezon anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, îmbunatatind totodata confortul în momentul utilizarii. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa functioneze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta. Acest model functioneaza pe racire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +46 °C.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,02 la racire si de 4,01 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflecta consumul real de energie al pompei de caldura Daikin cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP masoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizari zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,02 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4,01 KW. 

SEER and SCOP | Olimpia Splendid    Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 4 trepte de ventilare de (212632, 38dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.

     Filtrul fotocatalitic din titan apatit de la Daikin îndeparteaza praful din aer si descompune mucegaiul si mirosurile. De asemenea, capteaza si dezactiveaza substantele chimice organice daunatoare, cum ar fi bacteriile, virusii si alergenii, pentru a asigura un mediu mai sănătos. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Un alt avantaj al acestui filtru fotocatalizator este faptul ca acesta se reincarca la soare, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pe o perioada mai lunga de timp fara a fie nevoie sa-l schimbi. Se recomanda curatarea periodica a filtrelor, dar si a radiatorului aparatului de aer conditionat de minim 2 ori pe an. Confortul superior oferit de acest model este creat prin intermediul tehnologiei ce permite ajustarea automata a fluxului de aer din camera, impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente.OCHI INTELIGENT PENTRU ZONE MULTIPLE     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Functia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la (288, 360, 456, 562) mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Cu functia flux de aer pe verticala jetul de aer selectat pentru racirea sau incalzirea rapida ajuta jetul de aer cald sau rece sa ajunga in toate colturile incaperii chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala asigura o pozitionare pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului pentru obtinerea unui flux de aer uniform in incapere distribuit printr-o miscare repetata de sus-jos. In plus cu Functia Turbo raceste sau incalzeste rapid incaperea pentru asigurarea unui confort maxim.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,4 l/h condens.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitoare deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune.

     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. Aceasta functie va permite sa limitati consumul maxim al aparatului de aer conditionat, in cazul in care aveti probleme cu intrerupatoarele de circuit care se declanseaza prea des sau daca mai multe aparate (aspirator, cuptor cu microunde, etc.) functioneaza in acelasi timp, sau doriti doar sa limitati consumul electric. In ceace priveste montarea şi instalarea, sistemul de aer condiţionat are un traseu maxim pentru montare de 30 m, o diferenta de nivel de 20 m, tevi pentru gaz cu un diametru de 9,52 mm si tevi pentru lichid de 6,35 mm.

       Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 283 x 216 iar cea exterioara are o greutate de 28 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 658 x 275 x 550. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Daikin FTXB25C-RXB25C, Inverter, 9000 BTU, Clasa A+

Lasă un comentariu