Aparat aer conditionat CHIGO BASIC DC INVERTER 9000 BTU/h pret si specificatii tehnice

      Aparatul de aer conditionat CHIGO BASIC CS-25V3A-V169AY4C DC Inverter este un aparat de aer conditionat de generatie noua, ce dispune de cele mai noi tehnologii existente la ora actuala pentru un astfel de produs. Un astfel de sistem poate duce la prevenirea crizelor de astm, alergiilor si bolilor respiratorii asociate poluarii. Modelul CHIGO BASIC cu 3 trepte de ventilare unitatea interna si 5 trepte de ventilare unitatea externa, poate functiona in mediu tropical la +46°C. Unitatea exterioare CHIGO BASIC este echipata cu un schimbător de caldură tratat anticoroziv ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre condiţii meteo. CHIGO BASIC model 2016 ce poate functiona pe toata perioada anului, atrage foarte mult atentia prin design-ul foarte elegant, pe fond alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. CHIGO BASIC este un aparat de capacitate mare ultra-modern si econom cu telecomanda si ecran de tip LCD, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 8530 (5118 – 11260) BTU si de incalzire de nom/min/max 8530 (6141 – 11260) BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 15 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este impresionanta, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 760 (460, 1100) W/h la racire si clasa A+ cu un consum nom/min/max 690 (480, 1300) W/h la incalzire. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 5,6 la racire si de 3,8 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură CHIGO, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,6 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 3,8 KW.

SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Compresorul rotativ GMCC Toshiba din unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat marca CHIGO BASIC INVERTER este unul stabil, cu eficienta inalta, schimbator de caldura este de inalta eficienta mai mare, cu sistem de conducte optimizat. Valva de expansiune electronica de inalta eficienta, ce controleaza fluxul de refrigerant este mult mai precisa. Ventilatorul axial are un design oprimizat cu diametru mai mare decat cele obisnuite, pentru o mai buna distribuire a aerului ventilat. Aparatul dispune deasemenea si de tehnologia Inverter, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla viteza compresorului pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Unitatea interioara a aparatului de aer conditionat marca CHIGO BASIC INVERTER are orificiile de absorbite si evacuare ale aerului ventilat largite precum si ventilatorul (turbina) este construit in asa fel incat sa ofere un schimb mai bun de caldura si un volum mai mare de aer. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 3 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la 30 la 38 dB, o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor swing, ce este renumit pentru zgomotul redus de 52 dB si eficienta energetica ridicata. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Instalatia de filtrare aer include filtru pentru praf si polen dar si filtru suplimentar cu densitate mare Cold Catalyst ce elimina mirosurile, gazele nocive, precum si compusii organici volatili.

     Pe partea de funcții, acest aparat dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare CHIGO, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 450 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Datorita tehnologiei avansate de care dispune acest model, fluxul de aer rece/cald in plan orizontal si vertical este reglat din telecomanda in fiecare colt al incaperii.

     Functia de Dezumidificare  isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 0,9 l/h condens.

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita de minim 17°C in cel mai scurt timp.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Functia Sleep/Night  asigura un somn linistit pe timp de noapte. Aparatul cand functioneaza la modul racire, dupa o ora unitatea va scade temperatura cu 1°C si dupa trecerea a inca o ora va creste din nou cu 1°C. La functionarea pe incalzire, dupa o ora aparatul va creste temperatura cu 1°C si dupa trecerea a inca o ora va scade din nou cu 1°C. Aceasta temperatura va fi pastrata timp de 7 ore, dupa care unitatea se va opri automat.

     Functia Auto Curatare unde schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze de miros neplacut in aerul conditionat sunt mucegaiul si bacteriile care se dezvolata in schimbatorul de caldura atunci cand schimbatorul este umed.

     Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerantAtunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific in interior, unitatea va arata codul de eroare ” CE ” si se va opri in mod automat.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Programul Child Lock permite blocarea butoanelor de pe telecomanda a aparatului de aer conditionat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent.

     Unitatea interioara cantareste net 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 745 x 250 x 195, iar cea exterioara are o greutate net de 27 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 715 x 235 x 540. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la un pret acceptabil in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: vezi noul pret

Aparat de aer conditionat Chigo CS-25V3A-V169AY4C , inverter , 9000 btu , clasa A++

Lasă un comentariu