Aparat de aer conditionat Yamato YW18IG DC Inverter 18000 BTU pret si specificatii tehnice

     Aparatul de aer conditionat Yamato YW18IG DC Inverter 18000 BTU cu gama de operare +48°C-15°C, este produs de Yamato, o companie japoneza si devenita lider mondial in prezent. Folosind tehnologie japoneza, aparatele de aer conditionat Yamato sunt foarte eficiente, pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire.

     Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb mat oferă unitatii interioare un aspect proaspat si rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare si laterale va garanteaza integrarea aparatului printre elementele de decoratiuni interioare. Acest aparat este echipat cu un display de tip LED in partea stanga, ce afisază programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. 

     Avand o capacitate de racire de nom/min/max 15700 (2220 – 17750) BTU si de incalzire de nom/min/max 17060 (2390 – 18000) BTU acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 50 mp. Acest aparat la modul racire se incadreaza in clasa energetica A++ cu un consum de nom/min/max 1430/150/1860 W/h la racire iar la incalzire clasa A+ cu un consum de nom/min/max 1380/160/1680 W/h. Consumul energetic de sezon anual al acestui model este pe modul racire de 270 kWh/an si de 1785 kWh/an pe modul incalzire. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, imbunatatind totodata confortul în momentul utilizarii. Mai exact de indata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. In felul acesta temperatura din camera va ramane constanta.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflecta consumul real de energie al pompe de caldura Yamato, cu emisii de CO2mai scazute. Indicii SEER şi SCOP masoara consumul anual de energie si eficienta în timpul unei utilizari zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau in considerare fluctuatiile de temperatura si perioadele, in modul asteptare, pentru a furniza o indicatie clara si fiabila a eficientei energetice normale, pe durata unui intreg sezon de incalzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 KW. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model foloseste un compresor Yamato, adica un compresor japonez de calitate, facut sa tina o viata intreaga. In ceea ce priveste zgomotul, nu aveti de ce sa va faceti griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 4 trepte de ventilare de (3337, 41, 45)dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. 

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul Yamato este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare avand un flux inalt de aer dar silentios. Filtrul HEPA lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, parul de animal, praful de mucegai si praful care pluteste in aer. Suprafata filtrului este tratata cu o substanta care are rol antibacterii. In plus modelul beneficiază de un sistem de autocuratare activat automat dupa fiecare functionare. Acesta consta in uscarea interiorului aparatului, in acest mod fiind eliminata aparatia mucegaiului. Pe partea de functii, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: 

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului. In plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de 8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la (520, 610, 720, 850) mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie. Timpul scurt pentru egalizarea temperaturii in incapere este datorat si posibilitatii de baleiaj vertical pentru jetul de aer refulat.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,8 l/h condens.

     Auto Curatare interiorul aparatului de aer conditionat este intretinut prin uscarea schimbatorului de caldura, aceasta functie de curatare automata elimina toate substantele care pot fi daunatoare pentru organismul uman.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 50%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi.

     Unitatea interioara cantareste net 13,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 970 x 224 x 300, iar cea exterioara are o greutate neta de 33,5 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 842 x 320 x 596. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la un pret acceptabil in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Yamato YW18IG DC Inverter 18000 BTU, Clasa A++, Auto-diagnoza, Auto-protectie, Dezghetare inteligenta, Filtru antibacterian, Sleep Mode, Timer

Lasă un comentariu