Aparat de aer conditionat tip consola Daikin Nexura FVXG35K-RXG35L Inverter 12000 BTU pret si specificatii tehnice

     Aparat de aer conditionat tip consola Daikin Nexura FVXG35K-RXG35L Inverter cu gama de operare +46°C-15°C, este produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput si fabricat in Cehia de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2016.

     Design-ul simplu si posibilitatea de a fi montat pe perete, încastrat sau în picioarea creeaza premiza de a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb mat oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale vă garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare, fiind ideal pentru orice spatiu: casa, birou, restaurant, spatii comerciale. Acest aparat este echipat cu un panou de comanda pe partea dreapta a unitati interne, pe care putem accesa programul folosit si temperatura setata. Aparatul fiind castigator al premiului pentru design Red Dot Design Award winner 2013.     Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Unitatea exterioare Daikin este echipata cu un schimbator de caldura tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre conditii meteo. Partea frontala al unitatii interioare este construita din aluminiu cu un schimbator de agent frigorific incorporat. Acest panou radiant asemanator unui calorifer traditional va ofera o caldura radianta suplimentara in afara de aerul cald evacuat, cand aparatul functioneaza la modul de incalzire in anotimpul rece. Această forma suplimentara de transfer de caldură contribuie in mare masura la imbunatatirea confortului.Related image    Aplicatiile multi-split ale acestui model permit climatizarea mai multor camere, utilizand o singura unitate exterioara, care ofera avantajul unei instalari mai simple, cu economie de spatiu la exterior. Unitatile exterioare multi-split pot deservi de la 2 pana la 5 unitati interioare, iar cu ajutorul sistemului Super-Multi-Plus, numarul unitatilor interioare poate ajunge pana la 9. Unitatea interioara dotata cu fante de evacuare a aerului rece detine tehnologia japoneza de autobaleiere verticala ce deplaseaza lamelele în sus şi în jos pentru o distribuire eficientă a aerului în cameră.

     Avand o capacitate de racire de nom/min/max 11942 (4777 – 12966) BTU si de incalzire de nom/min/max 15354 (4777 – 17060) BTU acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 35 mp. Acest aparat se incadreaza in clasa energetica A++ cu un consum la modul de racire de nom/min/max 940 (310 / 1150) W/h si clasa energetica A+ cu un consum la modul de incalzire de nom/min/max 1210 (290 / 1460) W/h. Consumul de sezon anual este de 189 kWh/an la racire iar la incalzire are un consum de 1087 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Este un consum convenabil pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Mai exact de îndata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa functioneze, dar cu un consum redus la maxim. In felul acesta temperatura din camera va ramane constanta.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,48 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflecta consumul real de energie al pompe de caldura Daikin, cu emisii de COmai scazute. Indicii SEER şi SCOP masoara consumul anual de energie si eficienta în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste doua valori iau în considerare fluctuatiile de temperatura si perioadele, in modul asteptare, pentru a furniza o indicatie clara si fiabilă a eficientei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de incalzire sau racire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,48 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 KW. SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveti de ce sa va faceti griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 4 trepte de ventilare de (24, 27, 33, 39) dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.

    Filtrul fotocatalitic din titan apatit de la Daikin îndeparteaza praful din aer si descompune mucegaiul si mirosurile. De asemenea, capteaza si dezactiveaza substantele chimice organice daunatoare, cum ar fi bacteriile, virusii si alergenii, pentru a asigura un mediu mai sănătos. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Un alt avantaj al acestui filtru fotocatalizator este faptul ca acesta se reincarca la soare, ceea ce inseamna ca poate fi folosit pe o perioada mai lunga de timp fara a fie nevoie sa-l schimbi. Daikin permite reducerea suplimentara a consumului energiei electrice prin folosirea tehnologiei senzorului ochi inteligent pentru 2 zone, care ajuta la economisirea energiei prin detectarea prezentei umane in camera si activarea automata a modului economic. Confortul superior oferit de acest model este creat prin intermediul tehnologiei ce permite ajustarea automata a fluxului de aer din camera, impiedicand directionarea acestuia catre persoanele prezente.OCHI INTELIGENT PENTRU ZONE MULTIPLE     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Timer-ul 24h cu programator saptamanal si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.PROGRAMATOR SAPTAMANAL     Functia Follow Me aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura în încapere în functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda. În acest fel se poate asigura un control mai precis al temperaturii dorite în orice punct al camerei.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit maxim de 546 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

    Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim. Dupa ce temperatura din camera a ajuns la parametrul setat, aparatul revine in mod automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie. In plus cu functia Flux de aer 3D jetul de aer tridimensional selectat pentru racirea sau incalzirea rapida combinat cu functia de auto-baleierii pe verticala a aerului suflat ajuta jetul de aer cald sau rece sa ajunga in toate colturile incaperii chiar daca aceasta este mare. Functia de auto-baleiere pe verticala permite selectarea pozitionarii pe verticala a fantelor de refulare ale aparatului  pentru a eficientiza distributia aerului printr-o miscare regulata de sus sau jos a aerului refulat in intreaga camera.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,2 l/h condens.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitoare deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune.

    Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi.

     Optional cu modulul Wi-Fi autoconfigurabil de la Daikin va permite sa controlati aparatul de aer conditionat de oriunde din lume, in orice moment al zilei, cu ajutorul unui computer, de pe un smartphone sau de pe o tableta. Prin intermediul aplicatiei pot fi activate modul economic, modul putere sau functia Flash Streamer. In plus acest model are optiuni de conectare la sisteme sofisticate specifice caselor inteligente, cu ajutorul protocoalelor de comunicatie Modbus sau KNX, sau la unitatea centrala de control Daikin, prin (Conectare via BAC net sau LON posibila via Daikin DIII-Net).

     Unitatea interioara cantareste 22 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 950 x 215 x 600, iar cea exterioara are o greutate de 35 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 765 x 285 x 550. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la un pret acceptabil in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

Aparat de aer conditionat tip consola Daikin Nexura FVXG35K-RXG35L Inverter 12000 BTU, Clasa A++, Filtru Fotocatalitic, Control Wi-Fi (optional), Functionare silentioasa, Programator 24 de ore

Lasă un comentariu