Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW412A2WF pret si specificatii tehnice

     Un aparat de aer condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomanda pentru a raci o camera supraîncălzită sau de a crea o atmosfera placuta in anotimpul rece. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp si in functie de nivelul de izolare al casei. 

     Aparatul de aer conditionat Whirlpool SPIW412A2WF poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Aceasta tehnologie noua reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 30% raportat la aparatele convenționale, acestea fiind și mult mai silențioase, zgomotul neplăcut de pornire-oprire a compresorului fiind eliminat. Aparatul iese in evidenta printr-un design-ul placut de culoare alb, cu un display LCD in partea centrala a aparatului, unde vor fi afisate temperatura camerei precum si setarile programelor de functionare, dar si capacitatea sa de racire de 11942 BTU si de incalzire de 13306 BTU. Aparatul este destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 25 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum nominal de 1060 W/h la racire si clasa A+ cu un consum nominal de 1025 W/h la incalzire. Aparatul are un consum de sezon anual la modul de racire de 186 kWh/an iar la modul incalzire cu un consum de sezon anual de 980 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii). Acest lucru i se datoreaza si compresorului Whirlpool cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia Inverter presupune modificarea turației și capacității compresorului unui aparat de aer condiționat în funcție de anumiți parametri. Astfel la pornirea aparatului procesorul comandă compresorul o turatie si capacitate maxima, pentru atingerea rapidă a temperaturii dorite. Odată ce această temperatură a fost atinsă, procesorul comandă compresorul să-și reducă turația și implicit capacitatea la valori minime, asigurand menținerea tempreraturii setate.

      Whirlpool vine cu cateva noutatii in domeniu: cu tehnologia 4D admisia aerului se face prin 4 zone (prin cele 2 zone laterale, prin fata si prin spate) aparatul asigura o racire rapida si un schimb de curenti de aer foarte rapid, fiind o premiera cu acest sistem inovativ. Aceasta tehnologie combinat si cu 6th Sense Air Flow aparatul selecteaza automat un mod adecvat de operare la modul (racire, ventilare, dezumidificare), in functie de conditiile climatice din interiorul camerei.4D Airflow     Acest lucru imbunatateste eficienta aparatului. La modul de functionare pe racire jetul de aer rece va fi directionat spre tavan, pentru ca aerul rece care are o densitate mai mare se va imprastia in toata incaperea de sus in jos ca o ploaie racoritore.

     Iar la modul de functionare pe incalzire aparatul va directiona jetul de aer in jos pentru ca aerul care are o densitate mai mica va avea o traiectorie ascendenta de jos spre tavan.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon acest model are un coeficient de randament foarte bun SEER de 6,1 la racire si de coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Whirlpool, cu emisii de CO2 mai scăzute.

      Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 KW.SEER and SCOP | Olimpia Splendid

     Acest model sta bine si la capitolul sistemul de filtrare al aerului aparatul are in dotare un pre-filtrul HEPA lavabil ce este capabil de a eliminarea din aer particulelor pana la 0,3 microni. Suprafata filtrului este tratata cu Ioni de argint ce inhiba dezvoltarea microorganismelor si bacteriilor pentru a purifica aerul din cameră. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent. Aparatul are si un filtru de protectie HD care iti vaasigura un aer curat si sanatos fara impuritati: acest filtru HD – retine pana la 90% din particulele de praf. Acest sistem de filtrare are si in plus si un filtru aditional compus dintr-un filtru activ din carbon ce retine mirosurile neplacute.

     Acest model iese in evidenta prin caracteristica unica ce se intalneste doar la dispozitivele marca Whirlpool respectiv “Al 6-lea simt”. Datorita acestei tehnologi, aparatul electrocasnic are posibilitatea de a adapta consumul de energie electrica in functie de evolutia temperaturii din incapere. Senzorii aparatului de aer conditionat monitorizeaza permanent ambientul si combina functiile de racire, incalzire, ventilare si dezumidificare pentru a fi atinsa temperatura optima. Fluxul de aer este imbunatatit cu o directionare la modul racire in sus si la modul incalzire in jos, cu o lungime maxima a fluxului de aer de 10 metri, pentru a ajunge si in cele mai indepartate colturi ale incaperi. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential, pentru a nu deranja pe perioada functionarii sale de (21, 26, 33, 40) dB.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul ajusteaza automat temperatura setata pentru racire maxima pana la 15°C potrivita chiar si pentru camere cu servere unde temperatura este foarte importanta pentru a asigura un consum optim de energie si un mediu confortabile pentru utilizator. In plus cu funcţia automat aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 5 trepte cu un debit maxim de 569 mc fara sa-i modifice temperatura.

     Arround U– senzorul de pe telecomanda transmite catre unitatea interna temperatura existenta in locul in care se afla telecomanda.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere, eliminand 1,5 l/h condens.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Whirlpool, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Jet Cool aparatul de aer conditionat Whirlpool ofera flux de aer rece cu lungimea maxima de 20 m si de maxim 10 m cu aer cald, optimizat de mare viteza, care poate raci/incalzi repede si uniform camera in toate directiile pana la +18°C la modul racire, insa va inregistra un consum suplimentar de energie.foto_11_bis     Tehnologia Power Saver cu al 6lea simt este controlata de un microprocesor prezent in interiorul aparatului. Aceasta tehnologie cu al-6 Sense Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza fluxul de aer permanent. Aceasta aliniere a functiilor ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate. 

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat Whirlpool va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Cu functia de auto-curatare aparatul va scuteste de disconfort, pentru a imbunatati calitatea aerului si in acelasi timp economiseste energie. Cand este dezactivat aparatul, sistemul de auto-curatare intra in actiune automat si ventilatorul functioneaza timp de 10 minute pentru a permite ca aparatului sa fie curat si uscat.     

    Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Whirlpool face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in standby, conducand la o economie de energie de 66%.

     Controlul aparatului se poate face prin telecomanda primita dar si cu ajutorul smartphone-ului. Pentru controlul WiFi este dotat de un modul M-Smart Wi-Fi care se va instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi din dotarea acestui model puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone.

     Unitatea interioara cantareste 8,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 888 x 217 x 270, iar cea exterioara are o greutate de 41 kilogramecu dimensiunile de (L, l, H)mm: 810 x 280 x 585. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online:Vezi pretul

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW412A2WF, 12000 BTU, Clasa A++, Functie incalzire, Wi-Fi Control, Al 6-lea Simt, Filtru HD + Hepa + Silver Ion, Autorestart, Dezumidificare

Lasă un comentariu