Aparat de aer conditionat Ariston Alys Plus 35 12000 BTU pret si specificatii tehnice

     Acest model de aer conditionat Ariston Alys Plus 35 este un aparat ultra-modern, generatie 2017 ce dispune de cele mai noi tehnologii existente la ora actuala pentru astfel de produs. Ariston Alys Plus 35 are 12 trepte de ventilare unitatea interioara si poate functiona in mediu tropical la +50° C. Ariston Alys Plus 35 atrage foarte mult atentia prin design-ul foarte elegant, pe fond alb, astfel incat sa se potriveasca oricarei incaperi, indiferent de culoarea peretilor. Acest model iese de asemenea in evidenta si prin tehnologia avansata pe care se bazeaza, si care ii asigura performante inalte la racire/incalzire cu cel mai mic consum posibil. Unitatea exterioare Ariston este echipata cu un schimbător de căldură tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigură o rezistenţă mărită în cele mai aspre condiţii meteo.

    Ariston Alys Plus 35 este un aparat de capacitate mare ultra-modern si econom cu telecomanda si ecran de tip LCD, ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire/incalzire de 12000 BTU fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. Datorita tehnologiei din dotare Ariston Alys Plus 35 respecta directivele Uniunii Europene ce sunt denumite „obiective 20-20-20” – in ceea ce priveste protectia si respectul fata de mediul inconjurator. Aceasta directiva europeana prevede ca pana in anul 2020 sa se ajunga la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, cu o crestere de 20% a utilizarii resurselor regenerabile si o scadere cu 20% a consumului de energie electrica la nivel global, printr-o eficientizare sporita a produselor. Respectand aceste cerinte europene eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nom/min/max 1320 (108 – 1408) W/h la racire si clasa A+ cu un consum nom/min/max 817 (174 – 1350) W/h la incalzire. Consumul de sezon anual estimat racire este de 208 kWh/an iar la modul incalzire consumul anual de sezon estimat este de 927 kWh/an. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de 4,04 coeficient de randament SCOP la incalzire.

     Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Ariston, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,04 KW.

SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Aparatul dispune de un compresor Rotary 2 D cu tehnologie Inverter DC, fapt ceea ce il plaseaza in categoria produselor cu un consum redus de energie si o eficienta foarte buna. Cu ajutorul tehnologiei Inverter se poate controla modularea frecventei compresorului si a vitezei ventilatorului unitatii externe, pentru a ajusta racirea sau incalzirea. Cand temperatura interioara ajunge la nivelul setat, compresorul continua sa functioneze, dar la viteza redusa pentru mentinea temperaturii setate. Astfel se economiseste energie, in comparatie cu modelele conventionale, iar temperatura setata poate fi atinsa mult mai repede. Schimbatorul de caldura de la unitatea externa este dotat cu conducte de secțiune trapezoidala permite trecerea unei cantitati mai mari de agent frigorific, imbunatatind eficienta energetica si sistem de evacuare rapida a condensului. Acest model este silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Zgomotul produs pe cea mai puternica dintre cele 12 trepte de ventilare ale unitatii interioare, ajunge de la 23 pana la 38 dB(A), o valoare insuficienta pentru a putea produce un disconfort acustic. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model fiind un aparat inteligent datorita procesorului performant din dotare, poate sa memoreze temperatura cat si viteza ventilatorului unitati interne (chiar si atunci cand functia sleep este activata) pentru a asigua acelasi grad de confort la urmatoarea pornire a aparatului. Elementul de filtrare ale acestui aparat de foarte buna calitate este format dintr-un filtru de Nanoparticule. Acest dispozitiv datorita puteri mari de oxidare a nano-particulelor de platina de la acest nou filtru de aer permite neutralizarea bacteriilor, virusilor, alergenilor si mirosurilor neplacute. Suprafata neregulata a filtrului este mult mai eficienta in captarea pulberilor si ofera o curatare simpla si regulata a intregii incaperi. In plus are si filtru antialergic cu enzime ce are un catalizator special plasat pe filamentul filtrului ce capteaza si favorizeaza descompunerea substantelor alergene prezente in casa in mod normal. Astfel purificarea aerului, cu o eficacitate sporita, conduce la un confort deosebit al spatiului climatizat (FNP). In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Acest model modelul beneficiaza de un sistem de autocuratare activat automat dupa fiecare funcționare. Acesta consta în uscarea interiorului aparatului, in acest mod fiind eliminata aparatia mucegaiului.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Ariston, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Cu functia Follow Me aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura in incapere in functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda. În acest fel se poate asigura un control mai precis al temperaturii dorite în orice punct al camerei.

      Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 12 trepte cu un debit maxim de 622 mc/h, fara sa-i modifice temperatura, cu distributie multidimensionala a aerului in incapere.

     La modul de functionare Airflow Comfort jetul de aer rece va fi directionat spre tavan, pentru ca aerul rece care are o densitate mai mare se va imprastia in toata incaperea de sus in jos ca o ploaie racoritore. Iar la modul de functionare pe incalzire aparatul va directiona jetul de aer in jos pentru ca aerul care are o densitate mai mica va avea o traiectorie ascendenta de jos spre tavan.

     Functia de Dezumidificare  isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala cu o cantitate de 1,2 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia Turbo de ventilare, aparatul de aer conditionat va mari capacitatea de racire, facand astfel ca incaperea sa ajunga la temperatura dorita in cel mai scurt timp. In plus permite dezactivarea afisajului unitatii interioare, pentru a nu deranja.

     Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Ariston face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%. Unitatea interioara cantareste 7 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 800 x 188 x 275, iar cea exterioara are o greutate de 25 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 300 x 555. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. 

Recomandare:

       Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

       Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret.

Aparat de aer conditionat Ariston Alys Plus 35 12000 BTU, Clasa A++, Display, Functie Silence, Follow me, Functie Turbo, Ventilator 12 viteze

Lasă un comentariu