Aparat de aer conditionat Daikin Bluevolution FTXP20K3-RXP20K3 Inverter 7000 BTU pret si specificatii tehnice

     Aparatul de aer conditionat Daikin Bluevolution FTXP20K3-RXP20K3 este un aparat extraordinar de bun care face parte din gama 2015 a producatorului japonez Daikin, cu un dispozitiv elegant, dotat cu numeroase functii care vor lucra pentru tine astfel incat ritmul vietii tale sa nu fie perturbat de zilele calduroase de vara sau de iernile friguroase. Acest model din seria Bluevolution cu gama de operare +43°C-20°C, este produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput si fabricat in Japonia de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2017.

     Design-ul de culoare alb este unul minimalist dar respecta in aceiasi masura o nota de eleganta astfel incat aspectul camerei tale sa nu fie influentat negativ atunci cand il vei instala. Aparatul are in componenta doua unitati compacte, una pentru interior si alta pentru exterior, ce beneficiaza de tehnologia Inverter care ofera economii substantiale la factura de energie in timp. Modul de functionare inteligent asigura performante inalte la racire si incalzire prin reducerea consumului de curent si a zgomotului ambiental, totul ca tu sa te bucuri in fiecare zi de o atmosfera placuta in casa cu costuri insignificante. Unitatea exterioare Daikin este echipata cu un schimbator de caldura tratat anticoroziv (cu aripioare albastre) ce asigura o rezistenta marita in cele mai aspre conditii meteo.

     Unitatea interioara este dotata cu un display discret in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire de nom/min/max 6824 (4436 – 8871) BTU si de incalzire de nom/min/max 8530 (4436 – 11942) BTU, fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 20 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum de sezon anual de energie de 103 kWh/an la modul racire si aceiasi clasa A++ cu un consum de sezon anual de 662 KWh/an la modul incalzire. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea de interior a aparatului de aer conditionat produce un zgomot secvential de (20, 25, 39) dB.

      La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER foarte inalt de 6,79 la racire si de 4,65 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere „frig” de 6,79 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4,65 KW in cursul unui sezon.

SEER and SCOP | Olimpia Splendid    Incalzirea cu un aparat de aer conditionat cu pompa de caldura este in prezent, metoda de incalzire cea mai eficienta din punct de vedere energetic. Aceasta solutie de incalzire cu un aparat de aer conditionat este mai eficienta decat pompele de caldura traditionale care incalzesc apa pentru radiatoarele traditionale. Pompa de caldura a unui aparat de aer conditionat incalzeste direct aerul din interior, in timp ce o pompa de caldura aer-apa sau sol-apa incalzeste mai intai apa si apoi prin convectie apa calda care este deplasata de o pompa de circulatie trece ce printr-un calorifer incalzeste prin radiatie camerele, ceea ce determina pierderi de energie in aceasta etapa suplimentara. Randamentul pompei de caldura la modul de lucru pe incalzire este direct proportionala cu valoarea SCOP a modelului respectiv.

     Elementul de filtrare cu autocuratire al acestui aparat de foarte buna calitate include 4 tehnici de tratare a aerului, cu impact extrem de redus asupra mediului si consum foarte redus de energie. Aerul este purificat prin trecerea filtrului de praf si polen, urmand ca filtrul cu argint de purificare a aerului sa retina alergeni cum ar fi polenul si acarienii de praf. Acest filtru retine polenul si acarienii in proportie de 99% sau mai mult. In etapa finala, filtrul poate curata aerul printr-o serie de reactii chimice. De pilda, stratul de hidroxiapatit de calciu din compozitia filtrului absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Astfel, oxidul de titan, activat in urma expunerii la lumina naturala, genereaza radicali de hidroxil dizolvand substantele absorbite in apa in bioxid de carbon. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant. Aparatul beneficiaza de un sistem de autocuratare activat automat dupa fiecare funcționare. Acesta consta în uscarea interiorului aparatului, in acest mod fiind eliminata aparatia mucegaiului.Fara bacterii si virusuri     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu aceasta funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul temperatura si gradul de umiditate indiferent de meniul ales, rece sau cald).

      Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Daikin, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

    Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°Csi +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu aceasta functie, aparatul de aer conditionat furnizeaza aer curat si climatizat in camera in 3 trepte cu un debit maxim de 558 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Cu functia Fast Cool aparatul de aer conditionat Daikin incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul Comfort Cool, pentru a mentine climatul deja instalat. Prin urmare, nu va va fi frig si nu veti fi nevoita sa schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer conditionat.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. In timpul verii, un grad ridicat de umiditate a aerului ambiant, la temperaturi moderate, poate amplifica disconfortul termic. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala in cantitate de 1 l/h condens. 

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Functia de diagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Optional cu Functia WiFi – Daikin va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara disponibil in varianta standard. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. In plus cu aceasta aplicatie puteti controla consumurile energetice. 

     Unitatea interioara cantareste 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 225 x 286, iar cea exterioara are o greutate de 32 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 765 x 285 x 550. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Daikin foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32.wh_panasonic_wall_mounted_TZ_3_.jpgA: Racire Performance (kW) 
B: COP 
C: Charge (kg) 
D: GWP 
E: CO2 eq. emisie

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la un pret acceptabil in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aparat de aer conditionat Daikin Comfora Bluevolution FTXP20K3-RXP20K3 Inverter 7000 BTU, Clasa A++, Control Wi-fi optional, Mod confort, Mod Putere, Timer, Filtru titan, Auto-restart, Auto-diagnoza

Lasă un comentariu