Aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ50VA-MUZ-HJ50VA Inverter Smart 18000 BTU pret si specificatii tehnice

     Acest model face parte din gama 2016 a producatorului japonez Mitsubishi. La capitolul design de un alb pur acest model are o linie eleganta si moderna. Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire nominala de 17060 BTU si de incalzire nominala de 18425 BTU, fiind destinat exclusiv locuintelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 50 mp.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A+, cu un consum de 1,5 kW/h la racire si aceiasi clasa A+ cu un consum de 1,48 kW/h la incalzire. Consumul de sezon anual la functionarea pe racire este de 292 kWh/an, iar consumul de sezon anual la functionarea pe incalzire este de 1267 kWh/an. Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Motorul Poki-Poki va oferi o densitate si o forta magnetica ridicata ceea ce va conduce la o eficienta energetica sporita si o mai buna fiabilitate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Schimbatorul de caldura este dotat cu conducte canelate ce maresc suprafata de schimb de caldura. 

 

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6 la racire si de 4,2 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflecta consumul real de energie al pompei de caldura Mitsubishi, cu emisii de CO2 mai scazute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce în încapere „frig” de 6 kW si „caldura” la 1 kW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4,2 kW in decursul unui sezon. 

SEER and SCOP | Olimpia Splendid     Elementul de filtrare ale acestui aparat de foarte buna calitate este format dintr-un filtru cu nanoplatina ce permite neutralizarea bacteriilor, virusilor, alergenilor si mirosurilor. Suprafata neregulata a filtrului este mult mai eficienta in captarea pulberilor si o curatare simpla si regulata pastreaza eficienta energetica perfecta timp de peste 10 ani. Filtrul antialergic cu enzime este capabil sa asigure un aer mai curat si sanatos. Un catalizator special plasat pe filamentul filtrului capteaza si favorizeaza descompunerea substantelor alergene prezente in casa in mod normal. In plus acest tip de filtru improspateaza incaperea cu propriul sau deodorizant.     Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (28, 36, 40, 45) dB la cele 4 trepte de ventilare. 

     Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor swing, ce este renumit pentru zgomotul redus de 51 dB si eficienta energetica ridicata. Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul este capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +24°CPrincipiul functionare pompa de caldura     Timer-ul 12 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Mitsubishi Electric, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

      Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer conditionat ventileaza aerul din incaăpere la un debit maxim de 774 mc/h, fara sa îi modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu această funcţie aparatul de aer condiţionat extrage şi elimină din aerul camerei umezeala, cu o cantitate de 1,8 l/h.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

      Dezghetare automata: Când temperatura exterioară este redusă dar există umiditate ridicată, după o funcţionare îndelungată se va forma gheaţă pe unitatea exterioară, care va afecta efectul de încălzire. In acest moment se va activa automat funcţia de dezgheţare iar funcţionarea încălzirii se va opri timp de 10 min odata la 50 de min.

     Functie de economisire a energiei Econo Cool este o functie  inteligenta de control al temperaturii care regleaza cantitatea de aer directionat catre corpul pozitionat in raza orificiului de iesire a aerului. Temperatura mediului poate fi ridicată cu 2° fara sa se piarda confortul, realizandu-se astfel o crestere de 20% a eficientei energetice. (Functie valabila doar in timpul functionarii racirii manuale).

     In cazul in care apar erori de programare sau aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza corect, acesta emite coduri de eroare prin care instiinteaza utilizatorul cu privire la problemele aparute –functie diagnosticare. 

     Auto Clean este functia care impiedica formarea mucegaiului. Dupa oprirea aparatului de aer conditionat, ventilatorul este uscat automat. Functia de auto curatare usuca schimbatorul de caldura prevenind acumularea mucegaiului si a bacteriilor, reducand astfel mirosul neplacut si scutindu-ne sa curatam frecvent aparatul. In 30 de minute functia Auto Clean usuca partea interioara a unitatii interioare a aparatului de aer conditionat.

     Unitatea interioara cantareste 9 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 799 x 290 x 232, iar cea exterioara are o greutate de 36 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 800 x 285 x 550. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 3 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat 

Aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-HJ50 Inverter, 18000 BTU, Clasa A+, Filtru anti-praf, Functie Econo Cool, Programator zilnic, Auto-curatare, Auto-restart, Alb

Lasă un comentariu