Aparat aer conditionat T klima AC-12TK-T, Model 2017 pret si specificatii tehnice

     Aparat aer conditionat T klima AC-12TK-T cu gama de operare +48°C-15°C, este un produs din noua generatie de aparate DC Inventer. Acest aparat poate fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire, fiind lansat pe piata romaneasca in anul 2017. Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea alb si suprafata glossy face ca curatarea si intretinerea sa se faca fara prea mult efort. Acest aparat este echipat cu un display discret de tip LED în partea dreapta a unitati interioare, ce afisează programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat de protectie ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura si a carcasei impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone marine de coasta, cu salinitate ridicata.   

     Avand o capacitate de racire nom/min/max 11946(3584~12628) BTU/h si de caldura de nom/min/max 11946(3584~15359) BTU/h, acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 sau 2 camere de 30 – 35 mp.
    T KLIMA AC-12TK avand un compresor GMCC Toschiba se incadreaza in clasa energetica A++ la racire cu un consum la modul racire de  1,09 (0,29/1,33) kW/h si se incadreaza in clasa energetica A+ cu un consum la modul deincalzire de nom/min/max 0,94 (0,27/1,7) kW/h. Consumul de sezon anual de energie al acestui model este de 186 kWh/an la modul racire, iar la modul incalzire are un consum de 1225 kWh/an. Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia DC Inverter, presupune un consum redus de energie, imbunatatind totodata confortul în momentul utilizarii. Mai exact de indata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa functioneze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din camera va ramane constanta.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,6 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflecta consumul real de energie al pompe de caldura T klima, cu emisii de COmai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce în încapere „frig” de 6,6 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, aparatul introduce in incapere 4 KW. Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. SEER and SCOP | Olimpia Splendid     În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveti de ce sa va faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interioara si exterioara au in componenta un invelis izolator fonic cu rolul de a reduce zgomotul. Unitatea interioara produce un zgomot secvential pe cele 4 trepte de ventilare de la 29 la 41 dB ultima treapta de ventilare, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor swing, ce este renumit pentru zgomotul redus de 50 dB si eficienta energetica ridicata. In plus unitatea exterioara dispune de un strat protector anti-corosiv pentru a preveni deteriorarea condensatorului si acoperirea cu rugina a carcasei mai ales in zonele marine.

     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul T KLIMA este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare cu micro protectie avand un flux inalt de aer dar silentios. Filtrul HEPA lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor până la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, părul de animal, praful de mucegai si praful care pluteşte in aer. Suprafata filtrului este tratata cu o substanta care are rol antibacterii. Acţiunea sistemului său de filtrare securizat este îmbunătăţit, cu sistemul de filtrare cu emitere de ioni negativi si pozitivi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional. Mai mult de atat, cu functia de ionizare, aparatul absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare. Actiunea sistemului de filtrare este imbunatatita cu un filtru din carbune activ ce are un puternic efect dezodorizant, absoarbe si descompune: fumul, mirosul de amoniac, substante volatile organice, mirosurile de alimente si mirosurile neplacute. Aparatul de aer conditionat de la T KLIMA continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. 

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu aceasta functie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Cu functia Follow Me aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura in incapere in functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda. În acest fel se poate asigura un control mai precis al temperaturii dorite în orice punct al camerei.

     Timer-ul 24h cu programator saptamanal si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite selectarea a pana la patru perioade de functionare diferite pe parcursul unei zile si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410A cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem functioneaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +24°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura     Funcţia de ventilaţie (cu aceasta funcţie, aparatul de aer condiţionat ventileaza aerul din încapere in 4 trepte cu un debit maxim de 650 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia turbo răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim, iar dupa 20 de minute, unitatea revine automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.

     Functia de dezumidificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand  1,2 l/h condens.

     Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Funcţia Auto Clean de la T KLIMA previne acumularea umidităţii prin pornirea ventilatorului chiar şi atunci când dispozitivul este oprit. Procesul dureaza 15 minute iar fupa finalizare aparatul se opreste si poate fi repornit pentru functionare. Drept rezultat atat aparatul de aer conditionat, cat si camera raman uscate si curate.

     Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

     Functia de autodiagnoza: Codurile de verificare se afiseaza pe telecomanda sau indicatorul de functionare pentru a informa utilizatorul cu privire la defectiunile detectate.

     Tehnologia inteligenta a acestui aparat face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in standby, conducand la o economie de energie de 80%. Unitatea interioara cantareste 10 kilograme avand dimensiunile de (L, H, l)mm: 800 x 185 x 280, iar cea exterioara are o greutate de 30 kilograme cu dimensiunile de (L, H, l)mm: 760 x 256 x 552. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410 a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C. Aceasta oferta vine insotita si cu Kit de instalare cu lungimea traseului de 3 m liniari (ce depaseste aceasta lungime se da diferenta de pret), in limita localitatilor din raza teritoriala Bucuresti si Ilfov.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat aer conditionat T klima AC-12TK-T, Ionizare, Filtru cu carbon activ, Functia follow me, Timer, A++, 5 ANI garantie compresor, Montaj standard (3ml) inclus Bucuresti si Ilfov

Lasă un comentariu