Aparat de aer conditionat Multisplit 2 x 9000 BTU/h, Viessmann Vitoclima 300-S/HE pret si specificatii tehnice

     Un sistem de aer conditionat multisplit este o alegere excelenta, daca doresti sa racoresti sau sa incalzesti mai mult de o camera din locuinta ta si daca vrei sa controlezi independent temperatura din fiecare camera in parte. Viessmann vine cu o solutie tehnica prezentand sistemul compus din doua unitatii de interior cu puterii de 2x 9000 BTU fiecare si racordate la o singura unitate externa. Fiecare unitate de interior poate functiona si poate fi controlata independent. Acest lucru include, pornirea sau oprirea acesteia, reglarea temperaturii, directia de suflare a aerului si multe alte functii ce pot fi gestionate de la propria telecomanda a unitatii. Acest sistem este ideal pentru casele cu spatiu limitat pentru conducte, iar aceasta solutie optimizeaza nu numai confortul, ci te ajuta sa faci economii pentru cheltuielile de functionare prin incalzirea sau racirea individuala a fiecarei camere, dupa cum este necesar. Sistemul Viessmann Vitoclima 300-S/HE este compus din doua unitatii de interior identice 2x WF3028M0.

     Unitatile de interior luata in parte au un design ultra-modern si econom de culoare alb cu telecomanda si ecran de tip LCD ce dispun de tehnologii avansate si pot functiona in mediu tropical la +43° C. Capacitatea de racire si incalzire este de 9000 BTU, a fiecarei unitatii de interior, fiind destinate exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 2 x 22 – 25 mp

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A, cu un consum insumat de 1550 W/h la racire si aceiasi clasa cu un consum insumat de 1540 W/h la incalzire. Aparatul dispune de tehnologia inverter, avand un compresor cu 12 viteze ce functioneaza gradual, se obtine o eficientizare de pana la 30-40% fata de clasicele compresoare, On/Off. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu design optimizat si diametru mare. Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios.

     Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot secvential de (34, 40, 48, 51) dB. Compresorul cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 5,6 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Viessmann Vitoclima 300-S/HE, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 5,6 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW.
   Cele doua unitati interne au in dotare un Filtru de Praf care are functia de a colecta particulele mici din aer (praf, polen). Cand aerul trece prin acest filtru, praful adera la suprafata lui. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri:

      Functia de incalzire se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -10° C de afara.

      Modul de noapte Această funcţie are ca scop adaptarea regimului de funcţionare a instalaţiei de climatizare în corelare cu modificarile metabolismului din timpul somnului. Printr-o creştere controlată a temperaturii (în regimul de răcire) sau scădere a temperaturii (în regimul de încălzire) se asigură astfel condiţiile pentru un somn confortabil.

      Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in patru trepte cu debit maxim de 520 m³/h fiecare, nu îi modifică temperatura, această funcţie este însoţită de obicei şi de funcţia de dezumidificare)

     Functia dezumidificare In perioadele ploioase sau in situatia unei atmosfere umede la interior, aceasta functie va asigura dezumidificarea mediului ambiant la un nivel maxim de 1,2 l/h. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort. De asemenea, prin asigurarea unui nivel optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului.

      Autocurăţire automată După oprirea compresorului şi întreruperea procesului de climatizare, ventilatorul unităţii interioare rămâne în funcţiune încă o perioadă de timp. Prin aceasta se asigură uscarea umezelii din vaporizator care crează în mod obişnuit mediul de dezvoltare a bacteriilor.

    Unitatatile interioare fiind identice cantaresc 8 kilograme fiecare avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 770 x 201 x 283, iar cea exterioara are o greutate de 43 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 903 x 378 x 596. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici 

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret.  

Aer conditionat Multisplit 2 x 9000 BTU/h, Viessmann Vitoclima 300-S/HE, O2F3050M0 / 2 x WF3028M0, Inverter, Clasa A