Aer conditionat LDK DeLuxe 12, Inverter Plus pret si specificatii tehnice

     LDK DeLuxe 12, Inverter Plus este un aparat de aer conditionat inteligent ce poate functiona in mediu tropical la +50° C, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, pe deasupra, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret in mijlocul unitatii interioare. Aparatul de aer conditionat LDK poate reprezenta o buna optiune, datorita tehnologiei Inverter. Echipamentul de climatizare LDK este dotat cu un compresor puternic GMCC (TOSHIBA). Folosirea acestui tip de compresor a condus la imbunatatirea eficientei comparativ cu modelele AC inventer (c.a.). Performanta la racire a fost imbunatatita cu 15% iar performanta la incalzire a crescut cu 30%. De asemenea, un aparat de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter, atinge si mentine temperatura dorita intr-un timp mult mai scurt si in acelasti timp functionarea unitatii este mult mai silentioasa. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot maxim de 51 dB

    Capacitatea sa de racire este de 12000 BTU fiind inclus in clasa de energie A++ si 14000 BTU in clasa A+ la incalzire. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, cu un consum nom/min/max 1,17 (0,10-1,80) kW/h la racire si de nom/min/max 1,13 (0,16-1,89) kW/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie pe modul racire este de 219 kWh/an si pe modul incalzire este de 1050 kWh/an. Aparatul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi cu dimensiuni mai mici de pana la 35 mp. La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are un coeficient de randament foarte bun SEER de 7,2 la racire si de 4,4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură LDK, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adica la 1 KW consumat din retea, introduce in incapere „frig” de 7,2 KW si „caldura” la 1 KW consumat din retea, introduce în încapere 4,4 KW.     Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetime aparatul este dotat cu un model avansat de filtru antibacterian și lavabil, cu ajutorul căruia vor fi oprite praful și impuritățile mari, dar și microbii, oferindu-vă un aer curat și sănătos.

     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare LDK, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410A cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -15°C si +30°C. in plus aparatul functioneaza la temperatura interioara de 8°C pentru a preveni inghetarea casei in perioadele cu vreme rece cand plecam de acasa.LDK-pag-12

     Modulul Sleep/Night are rolul de a asigura un somn linistit pe timp de noapte, cu un consum energetic cat mai redus. Aparatul de aer conditionat LDK va modifica temperatura cu cate 1 grad Celsius pe ora, in primele 2 ore, urmand a o mentine constanta pentru urmatoarele 6 ore. Astfel nu veti resimti schimbari bruste de temperatura si nici nu veti fi deranjati de zgomotul rezultat, intrucat acesta trece automat pe un modul silent.

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 3 trepte cu un debit maxim de 570 mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,5 l/h de condens.

     Modul Eco de economisire a energiei poate fi activat la modul racire pentru economisire de energie. Atunci cand aceasta functie este selectata, unitatea va regla automat viteza ventilatorului si viteza compresorului. Oferind acelasi confort cu un consum minim de putere intr-un interval de functionare de 8 ore. Temperatura setata poate fi selectata intre 24 si 30°C atunci cand functia Eco este activata.

     Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare LDK face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

     Cu functia WiFi – Ready aparatul LDK, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Optional prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone.