Aer conditionat Daikin, model Emura FTXG25JA/RXG25K SILVER pret si specificatii tehnice

     Un sistem de aer conditionat este extrem de benefic cand vine vorba de imbunatatirea mediului de munca sau unde locuim, deoarece acesta elimina microbii si bacteriile din aer, contribuind la imbunatatirea mirosului si a aerului din incaperile unde ne petrecem timpul. Astazi va prezint un model foarte convenabil atat ca pret dar si ca functii, fiind vorba despre modelul Emura FTXG25JA/RXG25K, produs de DAIKIN, o companie japoneza fondata in Japonia  in anul 1924 in orasul Osaka si devenita lider mondial in prezent. Acest aparat este conceput de japonezi pentru a fi folosit pe parcursul intregului an avand atat functii de racire cat si functia de incalzire. Design-ul simplu a fost creat pentru a se potrivi cu orice interior modern. Culoarea argintiu oferă unităţii interioare un aspect proaspăt şi rafinat. Decupajele ascunse pentru conductele inferioare şi laterale ne garantează integrarea aparatului printre elementele de decorațiuni interioare.

     Acest aparat este echipat cu un display de tip LED în partea dreaptă, ce afișează programul folosit si temperatura setata. Telecomanda are un display tip LED unde va sunt indicate toate setarile facute iar butoanele prezente sunt foarte intuitive. Avand o capacitate de racire de 8500 BTU si de incalzire de 11600 BTU, acest aparat este perfect pentru un apartament cu 1 camera de 22 – 25 mp.
     Acest model se incadreaza la modul racire in clasa energetica A++ cu un consum nominal de 560 W/h si un consum anual de 134 kWh/an iar la modul incalzire se incadreaza in clasa energetica A+ cu un consum nominal de 780 W/h si un consum anual de 903 kWh/an. Este un consum destul de mic pentru un aparat de aer conditionat iar acest lucru este posibil datorita tehnologiei Inverter cu care acesta este dotat. Tehnologia Inverter, presupune un consum redus de energie, îmbunătăţind totodată confortul în momentul utilizării. Mai exact de îndată ce se ajunge la temperatura dorită, compresorul continuă să funcționeze, dar cu un consum redus la maxim. În felul acesta temperatura din cameră va rămâne constantă.

     In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,53 la racire si de 4,34 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Daikin FTXG25JA/RXG25K, cu emisii de CO2 mai scăzute. Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Clasa energetica in functie de SEER si SCOP: Mai pe intelesul tuturor, adică la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,53 KW si „caldura” la un KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4,34 KW. 

     Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. Acest model foloseste un compresor Daikin, adica un compresor de calitate, facut sa tina o viata intreaga. În ceea ce priveşte zgomotul, nu aveţi de ce să vă faceţi griji, acesta fiind un model destul de silenţios, unitatea interna produce un zgomot secvential de cele 4 trepte de ventilare de (22, 25, 32, 38)dB, putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte.

      Instalatia de filtrare aer include un filtrul din apatit de titan fotocalitic pentru purificarea aerului ce absoarbe particulele microscopice, descompune mirosurile şi poate chiar dezactiva bacteriile şi viruşii. Curatarea aerului se face printr-o serie de reactii chimice, unde stratul de hidroxiapatit de calciu de pe filtru, absoarbe bacteriile, virusurile, amoniacul, oxidul de azot si alte substante nocive. Durata de viata a filtrului este de 3 ani, daca este spalat la fiecare 6 luni. In plus modelul beneficiază de un sistem de autocurățare activat automat după fiecare funcționare. Acesta constă în uscarea interiorului aparatului, în acest mod fiind eliminată aparația mucegaiului. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: 

     Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer condiţionat va realiza cel mai bun randament atât în ceea ce priveşte consumul cât şi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald). 

     Timer-ul si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare. In plus programatorul saptaminal poate fi setat sa actioneze incalzirea sau racirea oricind in fiecare zi sau saptamina.

     Functia de incalzire  Încălzirea se realizează după principiul pompei de căldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrică. Pompa de căldură extrage energia din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigură răcire şi încălzire se mai numesc şi pompe de căldură. Consumul de energie electrică se reduce semnificativ faţă de cel al rezistenţelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Aparatul poate funcţiona în modul încălzire chiar şi la temperaturi de -15° C

     Funcţia de ventilaţie (cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la (380, 430, 560, 630) mc/h, fara sa-i modifice temperatura.

     Functia Turbo Jet poate fi selectat pentru racirea sau incalzirea rapida; dupa oprirea modului turbo jet unitatea revine la modul setat anterior.

     Functia confort garanteaza functionarea fara curenti de aer prevenind suflarea aerului cald sau rece direct inspre corpul persoanei din camera. In plus unitatea interna fiind dotata si cu senzor de miscare reduce consumul de energie din camera neocupata: cind camera este goala unitatea comuta pe modul economic dupa 20 de minute si reporneste automat cind o persoana intra in camera.

     Functia de baleiere pe verticala ce distribuie uniform fluxul de aer si temperatura in intreaga camera sporind confortul.

     Functia de dezumificare isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara, limitand dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si marind senzatia de confort termic, colectand 1,2 l/h condens.

     Functionarea silentioasa a unitatii interioare ce asigura confortul perfect in dormitoare deoarece somnul nu va fi deranjat de unitatea aflata in functiune.

     Modulul Sleep/Night economiseste energie prin prevenirea racirii sau incalzirii excesive peste noapte.

     Functia Modul Economic atunci cand este setat, consumul de energie descreste cu pana la 80%, permitand altor consumatori sa functioneze la parametrii optimi. In ceace priveste montarea şi instalarea, sistemul de aer condiţionat are un traseu maxim pentru montare de 30 m, o diferenţă de nivel de 20 m, ţevi pentru gaz cu un diametru de 12.7 mm şi ţevi pentru lichid de 6.35 mm.

       Unitatea interioara cantareste 11 kilograme avand dimensiunile de (L/l/A) (915 x 295 x 155) mm, iar cea exterioara are o greutate de 34 kilograme cu dimensiunile de (L/l/A) (765 x 550 x 285) mm. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. Acest agent folosit de pompa de caldura fierbe la temperatura de –40°C.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

      Primesti garantie 3 ani daca il comanzi de aici

      Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aer conditionat Daikin, model Emura FTXG25JA/RXG25K SILVER, fabricat in Cehia