Dezumidificator Trotec TTK60E (TTK40E), specificatii tehnice

     Umiditatea crescuta a aerului din spatiile inchise poate constitui un element generator de agenti patogeni si alergeni. Pe de alta parte, o umiditate scazuta a aerului este un factor important in favorizarea infectiilor la nivelul cailor respiratorii. Din acest motiv, este necesar sa achizitionati echipamente speciale care va pot mentine in locuinta sau in mediul de lucru umiditatea optima pentru confortul si sanatatea dumneavoastra. Trotec TTK60E (TTK40E) este proiectat pentru a usca zidarii umede oriunde este nevoie. Aparatul indeparteaza umiditatea in locuinte, in special pentru bai, pivnite, dormitoare, spalatorii si de asemenea este posibila si dezumidificarea spatiilor din dresinguri, a centrelor de sport si wellness, a birourilor, a restaurantelor si asa mai departe. Dezumidificator german Trotec TTK60E (TTK40E) de prin aspectul alb/negru este un dispozitiv de dezumidificare de generatie noua, din gama 2019 a producatorului german Trotec putand rivaliza pe piata din acest domeniu cu firme consacrate cu renume. Acest dispozitiv este un sistem de dezumidificare portabil preferat atunci cand nu avem o locuinta stabila (stam cu chirie sau in gazda) ori pentru birouri de dimensiuni mai mici. Constructia sa compacta asigura o portabilitate extinsa acestui dispozitiv, deci prin urmare in functie de necesitati, acesta poate fi mutat cu usurinta dintr-o camera in alta deoarece are o greutate mica, iar in partea de sus, aparatul este dotat cu un mater rabatabil si 4 roti solide de transport foarte practice.

     În partea superioara a carcasei acesta are in dotare un panoul de comanda mecanic cu un ecran LED cu care vom vedea nivelul de umiditate relativa actuala din camera; nivelul de umiditate relativa dorit din camera in timpul reglajului; indica valoarea in ore cand este accesata functia de temporizare; indicator de viteza ventilator prin desen grafic; indicator dezghetare automata; indicator al temperaturi din incapere. Panoul de comanda mai este dotat si cu: O tasta cu functia de pornit/oprit; O tasta cu functia de temporizare de maxim 12 ore cu reglaj in pasi de 1 ora; Doua taste cu sageti pentru reglarea umiditatii relative din camera (de la minim 30 la 80% maxim) in pasi de 10 % si tasta Fan Speed pentru reglare viteza ventilare. O dioda luminiscenta de culoare rosie ne semnalizeaza nivelul de condens in rezervor sau introducerea incorecta a rezervorului in carcasa aparatului.     Cu ajutorul sistemului automat nivelul de umiditate din spatiul unde este amplasat aparatul este redus semnificativ, deoarece acest aparat regleaza functia de dezumidificare in functie de umiditatea interna, temperatura ambianta. La acest model instalatia functioneaza la capacitate maxima de dezumidificare pana cand rezervorul de condens se umple cu apa, sau in cazul cand functionam cu racord de golire la canalizare, pana la oprirea voita a aparatului. Priza de aer de la acest aparat este in spate, iar clapa de evacuare aer se afla sus pe carcasa, care este deschisa permanent. Din acest motiv este bine ca aparatul sa fie protejat de o husa de protectie pentru ca sa nu patrunda praful in interior. Cu functia de uscare a rufelor acest aparat ne este de mare ajutor mai ales in anotimpul rece cand nu dispunem de o masina de spalat cu uscator sau de o incapere cu destinatie speciala in acest scop. Pentru uscarea lenjeriei trebuie preselectate urmatoarele valori: Uscat pentru depozitare in dulap de 46% umiditate relativa a aerului din incapere. Umed pentru calcat de 58% umiditate relativa a aerului din incapere. Usor uscat de 65% umiditate relativa a aerului din incapere.

     Aparatul functioneaza astfel: Aerul umed este absorbit prin spate cu ajutorul ventilatorului integrat in dezumidificator si trecut peste un radiator cu aripioare care are o temperatura scazuta. Agentul frigorific cu temperatura scazuta, care circula prin serpentina radiatorului cu aripioare raceste radiatorul care la randul lui raceste aerul care circula prin exteriorul radiatorului producand fenomenul de condens, iar umiditatea continuta de aer condenseaza pe elemetele foarte reci si este colectata intr-un rezervor de condens. In continuare aerul uscat cu umiditatea extrasa de acest radiator este eliberat in incapere cu 2-3 grade mai mare decat a fost absorbit, folosindu-se caldura cedata de compresorul aparatului. Datorita radiatiei termice degajate de aparat in timpul functionarii temperatura spatiului interior poate creste si in functie de nivelul de izolare pana la 4 grade.

     Sunt si situatii cand trebuie sa amplasam aparatul in spatii cu temperatura mai mica de 12°C. In acest sens aparatul are in dotare si o functie importanta de dezghetare automata electronic, in care condensatorul se acopera cu un strat de gheata in timpul procesului de dezumidificare. Aparatul executa in acest caz procedeul de dezghetare automata in care aparatul nu trebuie deconectat de la reteaua de energie electrica. Prin aceasta functie care este activata electronic, gheata care sa acumulat pe aripioarele radiatorului este topita, iar condensul rezultat este colectat intr-un recipien cu capacitatea destul de mare de 4,3 litri din dotarea aparatului. Acest rezervor are prevazut un plutitor cu semnalizare, unde o dioda luminescenta semnalizeaza daca rezervorul de apa este plin sau nu a fost introdus corespunzator. Ca alternativa, TTK 100 E este, de asemenea, adecvat pentru utilizare permanenta, in special in spatii nesupravegheate, cum ar fi pivnite mai mici sau case de vacanta pentru a se mentine un mediu uscat. Pentru aceasta functie, aparatul are o conexiune cu furtun extern de 1/2 toli pentru eliminarea condensului la canalizare. Periodic cuva trebuie sa fie extrasa si dezinfectata cu apa fierbinte pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor care se inmultesc in mediu umed.     Acest aparat are o capacitate maxima de dezumidificare de la 5°C la 35°C si 80% / 24h de 30 litri/zi, putand sa normalizeze umiditatea unei incaperi cu o suprafata de maxim 90 mp. Higrostat reglabil care asigura un control permanent al umiditatii din aer. Depasirea valorii de umiditate setata duce la pornirea automata a aparatului pana la atingerea nivelului dorit de umiditate.

     Capacitatea de dezumidificare la 35°C si 80% / 24h cu higrostat in pasi de 5% este de 18 litri/zi. Debitul de aer ventilat de aparat cu o singura viteza este de 100 mc/h, astfel ca aerul circulat de aparat la o incapere cu o suprafata de 90 mp si cu o inaltime de 2,5 m trece prin aparat in cursul zilei de 23 de ori. Cel mai mare avantaj al aparatului, este mobilitatea, astfel il poti muta dintr-o încăpere în alta în functie de activitatile desfasurate. Modelul fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 40 mp. Linistea este esentiala pentru un somn odihnitor. Trotec a depus eforturi deosebite pentru a asigura un somn confortabil si fara intreruperi pentru utilizatorii. Zgomotul produs de compresorul rotativ Gasket cu protectie la supraincalzire cu oprire automata, nu depaseste 43 dB.

      Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este buna, acesta fiind incadrat in clasa A, cu un consum maxim de 470 W/h. Aparatul deține un senzor cu higrostat reglabil și face posibil un control permanent al umidității din aer. Depasirea valorii de umiditate setate duce la pornirea automata a aparatului. Imediat ce umiditatea dorita a fost atinsa, aparatul se deconecteaza automat. Pentru ca senzorul din dotare sa poata masura corect umiditatea din incapere, ventilatorul aparatului funcționeaza permanent, pana ce higrostatul din dotare constată atingerea umidității setate, deconectand automat aparatul. Trotec este indicat sa fie folosit in spatiul unei incaperi unde temperatura este cuprinsa intre 5°C – 35°C, cu domeniul de functionare intr-un spatiu cu umiditate de 35% – 95 % u.r. Instalatia de filtrare aer include un filtru lavabil pentru praf si polen par de animale de companie, scame dar si agentii alergeni. Filtrul de aer, ce se afla pe partea din spate a aparatului, este usor accesibil prin scoaterea panoului si simplu de curatat. Pentru o folosire in bune conditii acest filtru trebuie schimbat la fiecare 6 luni.     Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Aparatul de dezumidificare Trotec TTK60E (TTK40E) are o funcţiune complet automata de dezumidificare si ventilare, pentru a realiza un ambient optim in spatiul unde este amplasat. Aparatul cantareste 12 kilograme si are urmatoarele dimensiuni de: (L x H x I)mm 225 x 353 x 496. Agentul refrigerant folosit in instalatia de dezumidificare este R410a si face parte din grupa glimerilor (un amestec de mai multe gaze care au temperaturi diferite de vaporizare) si care lucreaza la presiuni si temperaturi mai ridicate dar nu au nevoie de un compresor de capacitate mare. In plus acest dezumidificator a fost verificat de TÜV Germania si poarta sigla GS pentru o siguranta verificata.

     Dupa ce ati achizitionat acest aparat si la-ti adus acasa aparatul se porneste dupa maxim 24 de ore pentru a da posibilitate agentului frigorific sa se acumuleze de pe circuit in compresor. In caz contra compresorul se poate deteriora din cauza cantitatii insuficiente de agent frigorific in compresor. Daca compresorul se deterioreaza din acest motiv firma producatoare nu acorda garantie la acest produs.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de dezumidificare complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Verifica pret actualizat

Dezumidificator Trotec TTK60E (TTK40E), 18 litri/zi, 100mc/ora, Display si Control Digital, Timer, Auto Restart, Indicator umidi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>