Aparat de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, review

     Este atat de cald pe timp de vara incat uneori parca nimic nu ne mai iese cum trebuie, devenim iritati si practic eficienta in lucru scade. Pentru a crea un mediu ambiant racoros la tine acasa, sau pentru o incinta de birouri, vin cu recomandarea astazi a aparatului de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, model AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU. Acest model de putere 18000 BTU este alegerea perfecta fie vara sau iarna, fiind capabil sa asigure confort in ambele anotimpuri, fie pentru racorire sau incalzire. Dat fiind faptul ca face parte din gama 2020, vine dotat tehnologic cu cele mai noi functii de climatizare, are o eficienta buna in procesul de climatizare si nici nu consuma multa energie electrica. Designul sau este unul placut, Samsung AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU avand o unitate de interior si una de exterior, ambele de culoare abla, cularea cea mai comunda dar perfecta pentru a-l camufla in zona peretilor albi. 

Aparat de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, Clasa A++/A, Fast cooling, Mod Eco, AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU, Alb

    Raceste camerele rapid, dintr-un colt in altul, astfel incat sa te simti intotdeauna confortabil. Tehnologia Digital Inverter Boost raceste aerul cu 43% mai rapid. Designul sau avansat include, de asemenea, un ventilator cu 15% mai mare, o intrare cu 18% mai lata si o lamela mai lata cu 31%. Prin urmare, aerul rece este dispersat mai departe si mai cuprinzator, atingand pana la 15 metri. Aerul este difuzat la interior in directii bine stabilite prin telecomanda, sistemul de baleare fante avand rolul important de a stabili directia aerului incat sa nu influenteze sanatatea celor din jur. 

Aparat de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, Clasa A++/A, Fast cooling, Mod Eco, AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU, Alb

     Aceasta tehnica de racire/incalzire se obtine prin dispersarea usoara a aerului prin cele 21.000 de orificii ale gratarului de evacuare a aerului, din care este construita carcasa unitatati interne, permitand astfel o dispersie mai buna a aerului cu o deplasare mult mai mica de 0,15 m/s. Cu acest sistem de difuzie al aerului se evita crearea unor fluxuri directe de aer rece enervante. Cand pornim instalatia de aer conditionat la inceput functioneaza in mod clasic prin dispersia aerului rece sau cald prin clapeta de evacuare. O data ce mediul ambiant a ajuns la temperatura setata se inchide clapeta de evacuare aer si aerul in continuare este difuzat prin cele 21000 de orificii ale unitatii interne. Prin acest sistem se distribuie un volum mai mic de aer in vederea mentinerii temperaturii atinse, cu reduceri importante de energie.

    Pentru instalare am apelat la servicii specializate oferite de o firma de montare aparate AC la domiciliu. Deoarece l-am cumparat in afara perioadei estivale de vara, in primavara, pana sa vina aceasta firma la domiciliu, a durat cam 3-4 zile. de la data stabilirii interventiei. Am inteles totusi ca pe perioada verii aceasta perioada se poate duce pana la 7-10 lucratoare in functie de programari. Ce imi place foarte mult la acest aparat e ca este destul de silentios raportat la capacitatea sa mare de evacuare aer 18.000 BTU. Este un model recomandat toturi pentru spatii mai mari, cum ar fi birouri, sali conferinta sau restaurante. Deasemenea il vad foarte util pentru a raci un intreg apartament, asta daca il montezi undeva pe hol. Fiind un AC din gama invertor, acesta ofera o eficienta sporita la racire indiferent de zona in care este instalat, permite modificarea parametrilor de functionare si oprirea in mod automat atunci cand temperatura setata ambiental este atinsa.

    Acest aparat cu forma deosebita are si o telecomanda cu ecran de tip LCD. Aparatul fiind dotat cu tehnologii avansate, are o capacitate generala de racire de 18000 BTU si de incalzire de 20000 BTU, fiind destinat exclusiv dormitoarelor, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 50 mp. Aparatul de aer conditionat tip inverter de la Samsung este dotat cu un compresor Twin BDLC Digital Inverter 8-Pole care utilizeaza la stator un magnet puternic din neodymium cu 8 infasurari magnetice. Motorul de 8 electromagneti in loc de 4, genereaza mai putine fluctuatii ale cuplului, astfel incat este necesara, mai putina energie. In timpul functionarii la sarcina partiala (15-45 Hz), eficienta acestui motor al compresorului creste considerabil in raport cu motoarele cu 4 infasurari existente in prezent, iar efectele de sub-racire ale condensatorului de mari dimensiuni imbunatatesc eficienta.

Aparat de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, Clasa A++/A, Fast cooling, Mod Eco, AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU, Alb

¬† ¬†Unitatea interioara este dotata cu un display in partea dreapta, acolo fiind disponibile informatii cu privire la temperatura setata, programul utilizat sau treapta de ventilare. Aparatul are in dotare o telecomanda estrem de simpla cu putine butoane si cu actionare simpla si intuitiva.¬†Cu tasta¬†ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul.¬†Cu tasta¬†Mode¬†de pe telecomanda selectati modul de racire/incalzire; Cu cele doua taste cu sageti reglati temperatura in camera; Selectati modul de dezumidificare; Selectati modul de ventilare; Selectati modul de functionarea si comutarea automata. Cu functia¬†Turbo¬†pe care o gasiti din setari,¬†puteti sa schimbati rapid temperatura ambianta. Cu tasta¬†Fan¬†puteti¬†sa reglati viteza ventilatorului. Iar cu tasta¬†Swing¬†baleiem automat fluxul de aer pe verticala si pe orizontala. Functia de¬†Auto Clean¬†pe care o gasiti din setari,¬†activeaza/dezactiveaza functia de auto-curatare a evaporatorului unitatii interioare. Functia¬†Sleep¬†pe care o gasiti din setari, activeaza/dezactiveaza functia in regim de noapte. Functia¬†Quiet¬†pe care o gasiti din setari, activeza functia de ventilare la cel mai mic nivel de zgomot. Tasta¬†Timer¬†ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Temperatura interioara se poate regla pe un interval de la¬†15¬įC¬†la¬†32¬įC.

     Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este foarte buna, avand clasa A++, cu un consum nominal 1390 W/h la racire si clasa A cu un consum nominal de 1710 W/h la incalzire. In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,8 la racire si de 3,6 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste valori sunt unele chiar foarte bune ce ne indica ca avem de-a face cu un aparat de climatizare dintr-o gama performanta.

¬† ¬† ¬†Indicii SEER Ňüi SCOP mńÉsoarńÉ consumul anual de energie Ňüi eficienŇ£a √ģn timpul unei utilizńÉri zilnice, normale. Pe termen lung, aceste douńÉ valori iau √ģn considerare fluctuaŇ£iile de temperaturńÉ Ňüi perioadele, √ģn modul aŇüteptare, pentru a furniza o indicaŇ£ie clarńÉ Ňüi fiabilńÉ a eficienŇ£ei energetice normale, pe durata unui √ģntreg sezon de √ģncńÉlzire sau rńÉcire.

¬† ¬† Clasa energetica in functie de SEER si SCOP:¬†Mai pe intelesul tuturor, adicńÉ la 1 kW consumat din reŇ£ea, aparatul introduce √ģn √ģncńÉpere ‚Äěfrig‚ÄĚ de 6,8 kW si ‚Äěcaldura‚Ä̬†la 1 kW consumat din reŇ£ea, aparatul introduce √ģn √ģncńÉpere 3,6 kW.

    Aparatul fiind economic la sfarsitul luni nu va creste factura la curent cu mai mult de 20-30%. In plus acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential de la 25 la maxim 41 dB pe ultima treapta de ventilare. Iar unitatea exterioare este dotata cu un compresor performant, ce produce un zgomotul redus de numai 41 dB fara a deranja vecini si eficienta energetica ridicata. Chiar si unitatea de exterior nu provoaca un zgomot deranjant, intreg sistemul de climatizare beneficiind de un proces de functionare silentios, ceea ce ne place.

¬† ¬† ¬†AcŇ£iunea sistemului sńÉu de filtrare format dintr-un filtru¬†Easy Filter¬†de mare densitate cu indicator curatare filtru, elimina: praful, agentii contaminanti periculosi din aer si alergenii, precum si bacteriile si virusii, inclusiv virusii tip ( Influenza A si Corona). Sistemul este alcatuit¬†mai intai dintr-un filtru HD si apoi un alt filtru,¬†unde datorita structurii unice a stratului antibacterian aerul este curat si fara particule ce va pot imbolnavi. Acest sistem de filtrare datorita densitati, poate neutraliza pana la 99% din virusi, bacterii si alergeni. In plus spre deosebire de filtrele traditionale, care sunt adesea dificil de accesat, componenta Easy Filter Plus a acestui model se afla in exterior, deasupra unitati interne. Astfel acest sistem de filtrare, poate fi usor demontat, curatat si amplasata la loc, fara a trebui sa deschideti un capac sau sa intampinati dificultatii tehnice in demontarea filtrului.¬†Pentru conformitate acest filtru a fost testat √ģn Coreea (FITI/KEMTI), cat si √ģn laborator din Japonia (ITEA). MasurńÉtorile au fost efectuate in conditii specifice si rezultatele pot varia in functie de diversi factori de mediu.

Aparat de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, Clasa A++/A, Fast cooling, Mod Eco, AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU, Alb

     Aparatul de aer conditionat de la Samsung continua sa functioneze chiar si in cele mai dificile medii. Triple Protector Plus nu permite compresorului si controlerului sa se supraincarce de curentii electrici fluctuanti, fara un stabilizator de tensiune separat. Compresorul unitatii externe rezista la fuctuatiile de tensiune ale retelei electrice pe o plaje de la 132 de volti pana la maxim 450 de volti fara sa afecteze aparatul. Iar schimbatorul unitati externe este tratat cu un strat anticorosiv, permitand ca aparatul sa fie montat in medii marine cu umiditate si salinitate crescuta. In plus si unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat de protectie anti-corosiv ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone cu conditii de mediu extreme.

     Modul Single User al aparatului de aer conditionat Samsung utilizeaza mai putin din capacitatea compresorului, reducand consumul de energie. Prin urmare, il puteti utiliza atunci cand sunteti singur, chiar si in timpul unei zile calduroase, fara a va face griji pentru factura la electricitate. 

¬†¬†¬†¬†¬†Pe partea de func»õii, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri:¬†FuncŇ£ia automat – Auto¬†(cu aceastńÉ funcŇ£ie aparatul de aer condiŇ£ionat va realiza cel mai bun randament at√Ęt √ģn ceea ce priveŇüte consumul c√Ęt Ňüi temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

¬† ¬† ¬†Functia de incalzire¬†se realizeaza dupa principiul pompei de caldurńÉ spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenŇ£a electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior Ňüi o aduce √ģn interior, de aceea aparatele care asigura racire si √ģncalzire se mai numesc si pompe de caldura.¬†Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R32 cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem func»õioneaza pe √ģncalzire la temperaturi exterioare cuprinse √ģntre¬†-15¬įC¬†si¬†+24¬įC.¬†Pentru a impiedica ca aerul rece sa intre in camera, dupa pornirea modului de incalzire, unitatea interioara va intarzia 1-5 minute inainte de a ventila cu aer cald incaperea (perioada de intarziere depinde de temperatura ambientala).¬†

Principiul functionare pompa de caldura

¬† ¬† ¬†FuncŇ£ia de ventilaŇ£ie¬†(cu aceastńÉ funcŇ£ie, aparatul de aer condiŇ£ionat ventileazńÉ aerul din √ģncńÉpere in 5 trepte cu un debit maxim¬†648 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Aparatul are control automat pe jetul de aer stanga/dreapta si pe jetul de aer sus/jos. Cu functia¬†Fast Cooling¬†aparatul de aer conditionat Samsung incepe sa raceasca aerul folosind modul puternic Fast Cool, astfel incat sa ajunga rapid la temperatura dorita. Apoi, trece automat la modul¬†Automat,¬†pentru a mentine climatul deja instalat. Prin urmare, nu va va fi frig si nu veti fi nevoita sa¬†schimbati manual setarile sau sa inchideti si sa deschideti din nou aparatul de aer¬†conditionat. La acest mod de functionare lamelele se inchid iar aerul rece va iesi prin cele 21000 de orifici sub forma de adiere fara a creea curenti de aer in incapere.¬†

    Functia Mod Eco Рpermite un consum redus de energie, un mod de racire ce se aseamana cu o briza marina, ce poate fi utila in zilele mai putin calduroase pentru a crea un ambient placut in casa. Deasemenea pentru a obtine un mod de functionare silentios, Functa Mod Quiet Рstabileste ca principiu de functionare activarea treptei de ventilare minime pentru a reduce simtitor pragul de zgomot la o valoare apropiata de 20 dB. 

¬† ¬† Functia de dezumidificare¬†isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Cu aceastńÉ funcŇ£ie aparatul de aer condiŇ£ionat extrage Ňüi eliminńÉ din aerul camerei umezeala in cantitate de¬†2 l/h¬†condens. Debitul de aer raportat pentru unitatea de interior ajunge la 16.5 m¬≥/min in timp ce pentru unitatea de exterior atinge valoarea de¬†50 m¬≥/min.

     Functia Auto Curatare  prin aceasta functie schimbatorul de caldura este mentinut uscat. Principalele cauze ale mirosului neplacut in aerul conditionat sunt, mucegaiul si bacteriile care se dezvolta in schimbatorul de caldura. Atunci cand schimbatorul este umed, uscarea se face automat printr-un senzor numai prin ventilare.

     Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Samsung, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Good Sleep asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 6 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

    Functia Dezghetare inteligenta aceasta optiune permite reducerea timpului necesar dezghetarii pentru optimizarea functiei incalzire. Procesul de dezghetare automata incepe doar atunci cand este nevoie de aceasta, economisind in acest fel timp pretios pentru incalzire si totodata economisind energie electrica.

   Functia de manevare distanta, pozitie emisie aer Рprin stabilirea fluxului de aer manual stanga-dreapta sau sus-jos, permite o buna precizie de control al aerului incat sa nu favorizeze probleme de sanatate celor din jur. 

   Functia Power Saver este controlata de un microprocesor ce este prezent in interiorul aparatului. Power Saver detecteaza temperatura camerei si controleaza in acelasi timp si fluxul de aer. Aceasta aliniere ajuta la o economisire de pana la 20% la facturile de electricitate. Deasemenea tot pentru a obtine un avantaj al consumului minim, poti dezactiva din telecomanda afisajul electronic de pe display-ul unitatii de interior.

    Tehnologia inteligenta a aparatului de climatizare Samsung face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 0,5 W in stand-by, conducand la o economie de energie de 80%.

   Unitatea interioara cantareste 11,5 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H): 21,5 x 105 x 29,9 cm, iar cea exterioara are o greutate de 39.7 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H): 31 x 88 x 63,8 cm. Agentul frigorific R-410A, care este utilizat in prezent in aparatele de aer conditionat tip split va fi interzis incepand cu 2025, datorita potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP). Pe acest considerent cei de la Samsung foloseste un agent frigorific de ultima generatie R32. Agentul frigorific R32 este un freon sintetic, care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat cel al agentului frigorific R410A. Acest tip de freon trebuie sa fie utilizat numai in sistemele proiectate special pentru R32. 

Recomandare:

        Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

        Primesti garantie 2 ani  daca il comanzi de aici

        Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Samsung Luzon 18000 BTU, Clasa A++/A, Fast cooling, Mod Eco, AR18TXHZAWKNEU/AR18TXHZAWKXEU, Alb

LasńÉ un rńÉspuns

Adresa ta de email nu va fi publicatńÉ. C√Ęmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>