Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF, review

   Star-Light ACT-12EAWF este un aparat de aer conditionat modern si eficient ce livreaza un flux consistent de aer prelucrat rece/cald, directionat sa sufle in zone diferite datorita functiei 3D Air Flow. Star-Light ACT-12EAWF este un model ieftin ce compenseaza la nivel de caracteristici, oferind functii moderne la un pret accesibil. Faptul ca la acest pret primim un aparat atat de competitiv pe plan racire/incalzire, ne face sa credem ca merita investitia. Poate ca numele de brand nu spune prea multe, dar daca studiem un pic istoria in piata vedem ca cei de la StarLight s-au lansat deja de cativa ani in piata de la noi, timp in care au reusit sa livreze constant aparate electrocasnice la mai multi clienti din toata tara. Perceptia asupra brandului este una destul de buna, aparatele de aer conditionat din generatia actuala sau anterioara, fiind foarte bine primite printre utilizatori. Star-Light ACT-12EAWF din punct de vedere al puterii are o capacitate generala de 12000 BTU, valabil pentru incalzire si racire. La partea de design nu putem avea pretentii exagerate dar nici nu il putem critica mai vehement, fiind atractiv in ansamblu.

¬† Singurele elemente care il scot totusi din aria comuna sunt banda aurie ce strabate zona laterala din dreapta si sistemul de comanda wireless, ce iti permite sa il controlezi direct din telefon. Noi ne-am jucat un pic cu el si pot spune ca acest proces de conectare la dispozitivul mobil nu a durat mai mult de cateva secunde, aplicatia fiind descarcate direct in telefon, urmarind indicatiile tehnice din manualul de lucru al aparatului.¬†Confortul este astfel asigurat din plin, deoarece poti porni aparatul in avans, cu cateva minute inainte de a ajunge acasa. Inainte de la pleca de la birou, aplicatia de pe mobil iti permite sa setezi temperatura de lucru, sa programezi modul de functionare incalzire/racire si chiar sa il opresti sau sa il deschizi la intervale de timp prestabilite. Este o optiune minunata care se gaseste din ce in ce mai des pe aparatele electrocasnice ce fac parte din concern-ul IOT ‚Äď Internet of Things ce isi propune digitalizarea locuintelor proprii pentru un confort superior la costuri minime de intertinere.¬†

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF, 3D Air Flow, Control WiFi, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

¬† ¬†Designul aparatului de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF este unul simplu ce urmareste linii simple, in care culoarea alba mata este cea predominanta. Panoul LED al unitatii interne dezactiveaza luminile optiunilor in lucru la cateva secunde ce setezi un nou nivel termic, fiind gandita sa limiteze astfel consumul energetic. Fantele de evacuare ale unitatii de interior baleaza in diferite pozitii in functie de setarile operate de utilizator pentru a directiona aerul prelucrat in diverse zone pentru a nu aduce astfel disconfort persoanelor din incapere. Utilizand tehnologia 3D Inverter, Star-Light ACT-12EAWF tinde sa opereze o incalzire/racire rapid, cu un consum minim de energie electrica.¬†Aparatul revine in mod automat la regimul normal de functionare, evitandu-se astfel consumul inutil de energie.¬†Acest model face parte¬†din gama 2020 a producatorului Star-Light¬†si¬†poate functiona intr-un¬†mediu cu temperaturii de pana la +43¬į C.

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF, 3D Air Flow, Control WiFi, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

     Folosind tehnologia INVERTER se evita pornirea si oprirea repetata a compresorului, fapt care generaza un consum ridicat de energie. Efortul financiar suplimentar la achizitia unui aparat de aer conditionat cu INVERTER este in scurt timp recuperat datorita cheltuielilor semnificativ diminuate la facturile de energie electrica. Datorita tehnologiei INVERTER, acest aparat de aer conditionat ajunge sa aiba un consum foarte mic de energie. Datorita faptului ca sunt evitate pornirile si opririle repetate, mecanismele si piesele din interior sunt mult mai putin solicitate intr-un aparat de aer conditionat cu INVERTER, spre deosebire de unul traditional. Orice modificare de temperatura in incapere este detectata automat datorita senzorilor existenti, iar ajustarea acesteia se face printr-o usoara crestere de viteza in functionare, fara a fi necesara o repornire a compresorului. La prima vedere, o functionare continua a compresorului, ar fi considerata raspunzatoare pentru un consum ridicat de energie, insa ceea ce genereaza, cu adevarat, consumul ridicat de energie, este pornirea si oprirea cu regularitate a acestuia. 

    Folosind aceste tehnologii moderne, Star-Light ACT-12EAWF ofera o capacitate de racire sau incalzire de 12000 BTU, avand ca destinatie utilizarea in locuinte proprii, birourilor si altor incaperi de dimensiuni mai mici de pana la 22 mp. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum maxim de 1130 W/h la racire si clasa A+ cu un consum maxim de 922 W/h la incalzire. Este un aparat care este menit sa fie folosit pe tot parcursul anului, atat pentru incalzire locuinta sau racire. Investitia este una meritoasa si se amortizeaza in timp, confortul fiind asigura pentru o perioada de cel putin 10 ani daca este ingrijit cum trebuie, iar la inceput de sezon se face o servisare corecta.

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF, 3D Air Flow, Control WiFi, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

     Exista si o incadrare standard a eficientei energetice ce este utilizata de majoritatea aparatelor, masuri care prezinta eficienta randamentului sezonier pentru functiile de operare incalzire sau racire. Astfel indicele SEER este folosit pentru masurarea eficientei la racire iar cel SCOP pentru a masura randamentul la incalzire. Star-Light ACT-12EAWF se incadreaza conform cu acesti indici la valoarea de 6.1 SEER (pentru racire) si 4 SCOP (pentru incalzire), valori foarte bune daca e sa le comparam cu a altor modele mult mai scumpe.

     Functile pe care le poate apela utilizatorul fie cu ajutorul telecomanzii proprii sau a aplicatiei instalate pe un telefon mobil de tip smartphone (Andoid/Ios) sunt urmatoarele:

¬† ¬† ¬†Functia de incalzire¬†se realizeaza dupa principiul pompei de caldurńÉ spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenŇ£a electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior Ňüi o aduce √ģn interior, de aceea aparatele care asigura racire si √ģncalzire se mai numesc si pompe de caldura.¬†Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem func»õioneaza pe √ģncalzire la temperaturi exterioare cuprinse √ģntre¬†-10¬įC si +18¬įC.¬†In plus aparatul are si protectie impotriva aerului rece atunci cand echipamentul¬†este pornit pe incalzire.

¬† ¬† FuncŇ£ia de ventilaŇ£ie¬†cu aceastńÉ funcŇ£ie, aparatul de aer condiŇ£ionat ventileazńÉ aerul din √ģncńÉpere in 4 trepte la un debit maxim de¬†550 m¬≥/h, fara sa-i modifice temperatura. In functie de treapta de ventilare aleasa, creste si zgomotul emis de unitatea de interior, la valorile de 32, 37, 43 si 50 dB. Vedem ca acest aparat de aer conditionat opereaza destul de silentios, fiind prietenos cu cei din jurul sau in privinta zgomotului emis. Il vei putea utiliza fara probleme in treapta 1 si 2 pe timp de noapte fara sa iti perturbe somnul.¬†Functia de baleare 3D asigura un flux de aer ‚Äú3D‚ÄĚ pentru o racire echilibrata, acoperind astfel, uniform, toate colturile locuintei tale. Usor de setat, aceasta functie poate fi reglata din telecomanda, dirijand fluxul de aer atat pe verticala cat si pe orizontala.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,2 l/h de condens.

      Timer-ul 24h si functia Auto Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Star-Light ACT-12EAWF, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Functia Turbo datorita design-ul optimizat al evacuarii ofera un flux de aer mai puternic, care raceste incaperea cu pana la 5 grade in doar 5-6 minute.

     Sleep Mode asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

¬† ¬† ¬† In cazul in care apar erori de programare sau aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza corect, acesta emite coduri de eroare prin care instiinteaza utilizatorul cu privire la problemele aparute ‚Ästfunctie diagnosticare.

¬† ¬† ¬†Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant¬†atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ‚ÄĚ CE ‚ÄĚ si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific. O alta functie utila in cazul asigurarii unui mod de functionare corect este aceea de Auto-Curatare. Aparatul are nevoie de o curatare periodica, actiune care consta in introducerea la interior a unui flux de aer cald pentru uscare posibile urme de umiditate ce pot duce la aparitia mucegaiului.

     Cu ajutorul functiei Follow Me, aparatul inactiveaza senzorul de temperatura de pe unitatea interna si regleaza temperatura in functie de senzorul de temperatura de pe telecomanda.

     Cu functia WiFi aparatul Star Light, va ofera acum posibilitatea de a accesa functiile de racire, incalzire si ventilare, precum si pornirea/oprirea aparatului prin intermediul modulului M-Smart Wi-Fi ce se poate instala in unitatea interioara. Prin intermediului modulului M-Smart Wi-Fi puteti controla aparatul de aer conditionat de oriunde va aflati, folosind propriul smart phone. 

    Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H)mm: 811 x 198 x 278, iar cea exterioara are o greutate de 24 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H)mm: 777 x 290 x 498. Agentul refrigerant folosit in instalatia de climatizare este R32 si face parte din grupa agentilor de racire ECO ce promoveaza un consum minim cu maxim de performante la racire. Acesta nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

   Aparatul de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF ajuta si la imbunatatirea calitatii aerului din incapere prin prezenta filtrului lavabil propriu. Astfel particule mici de praf si polen sunt retinute astfel pentru a impiedica raspandirea in intreaga casa pentru a proteja pe termen lung sanatatea celor din jur. Este important ca la perioade bine definite de timp, de regula inceput de sezon, acest filtru sa fie curatat sau inlocuit in cazul unei uzuri avansate. Filtrele sunt menite sa tina la distanta impuritatile din aerul de afara: praful, bacteriile, polenul si asa mai departe, functia lor fiind foarte importanta mai ales pentru persoanele care sufera de astm si alergii. Daca nu sunt insa schimbate si curatate la timp, aceste filtre nu numai ca nu isi indeplinesc rolul initial, dar devin adevarate surse de bacterii si mucegaiuri, pe care le vor imprastia permanent in incapere. De aceea te sfatuim sa discuti cu echipa de montaj, sa consulti indicatiile producatorului si sa programezi la timp operatiunea de curatare si reinnoire a filtrelor.

Recomandare:

      Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Primesti garantie 2 ani daca il comanzi de aici

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12EAWF, 3D Air Flow, Control WiFi, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

LasńÉ un rńÉspuns

Adresa ta de email nu va fi publicatńÉ. C√Ęmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>