Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12ETL, pret, pareri

    Cum nu mai este mult pana vin din nou caldurile, e bine sa te asiguri din timp ca ai acasa conditii bune atunci cand se va instala canicula, iar achizitia unui aer conditionat devine astfel o necesitate. Cea mai buna solutie de buget vine zilele acestea de la Star-Light ACT-12ETL, un aparat de aer conditionat ce functioneaza pe baza de Inverter, de putere 12000 BTU ce poate fi folosit multi sezonier, iarna pe baza de functie de incalzire iar vara pentru racire. Invertarul sau digital ofera o eficienta semnificativ mai mare raportat la consum energetic, fiind un dispozitiv econom carenu provoaca daune semnificativ de mari in bugetul familiei. Chiar daca este un model basic, fara functii deosebite, functionarea sa generala este una satisfacatoare in procesul de racire/incalzire, fiind eficient pentru spatii de locuit avand o suprafata de pana in 24 mp. 

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12ETL, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

    Divizia de aparate de aer conditionate Star-Light este deja a a 3-a generatie de aparate scoase pe piata, aceasta fiind lasata la finele anului 2014, atunci cand odata cu primele aparate lansate pe piata au fost vandute intr-un numar record de unitati. Brandul Star-Light este unul autohton, livrat in exclusivitate celui mai mare magazin online din Romania. Principalale aturi pe care le ofera Star-Light sunt pretul mic raporta la o calitate foarte buna. Designul este unul clasic, albul fiind culoarea predominanta in cazul unitatilor de exerior si interior. Afisajul LED beneficiaza de functia de oprire automata la 10 secunde, functie care ajuta la un consum mai redus de energie.

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12ETL, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

    Star-Light ACT-12ETL poate face fata cu succes nevoilor casnice intr-un spatiu restrans pentru un consum minim si eficienta maxima. Nivelul dotarilor tehnice este peste nivelul standard, lucru vizibil prin prezenta a numeroaselor optiuni care iti vor da posibilitatea de a personaliza modul de operare sub diverse forme cat mai variate conform preferintelor tale. Sistemul de climatizare Star-Light ACT-12ETL consta in doua unitati, una de interior si cea de exterior, ambele avand trasaturi destul de simple din punct de vedere al designului, culoarea alba fiind cea predominanta. Tinand cond de dorinta multora dintre clienti de a avea un interior luminos, aparatul sa nu fie prea mult scos in evidenta, aceste trasaturi poti fi considerate un real avantaj. 

     Aparatul are in dotare o telecomanda cu actionare simpla si intuitiva. Un astfel de sistem ultra-modern si econom ce dispune de tehnologii avansate, are o capacitate de racire/incalzire generala de 12000 BTU. Eficienta energetica oferita de acest sistem de climatizare este excelenta, avand clasa A++, cu un consum maxim de 1010 W/h la racire si clasa A+ cu un consum maxim de 990 W/h la incalzire. Consumul de sezon anual de energie la modul racire este de 155 kWh/an si consumul de sezon energie la modul incalzire este de 630 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (într-o zona cu conditii climatice medii).

     La capitolul eficienta energetica in functie de sezon are coeficient de randament SEER de 6,5 la racire si de 4 coeficient de randament SCOP la incalzire. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Star Light, cu emisii de CO2 mai scăzute.

     Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

     Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,5 KW si „caldura” la 1 KW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 KW in cursul unui sezon.

     Acest lucru i se datoreaza si compresorului cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Aparatul de aer condiţionat Star Light cu inverter variază viteza de rotaţie a compresorului, fiind o metodă deosebit de precisă pentru menţinerea temperaturii setate. De asemenea compresorul include si o valva de expansiune electronica de inalta eficienta pentru a controla fluxul de refrigerare, dar si un ventilator axial cu o elice cu diametru mare. Aparatul fiind dotat cu: Filtru de Praf HD de ultima generatie, lavabil care are functia de a dezinfecta aerul de sporii de mucegai de pana la 95% si in acelasi timp sa colecteze particulele mici din aer (praf, polen, virusuri si bacterii). Acesta poate fi curatat si refolosit de fiecare data cand simtiti nevoia. Datorita compresorului de ultima generatie si a ventilatorului special conceput, aparatul de aer conditionat Star Light emite un zgomot aproape imperceptibil. Unitatea interioara a aparatului de aer produce un zgomot 40 dB pe ultima treapta de ventilatie, iar zgomotul unitati externe pe ultima treapta de viteza este de maxim 60 dB. Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Control automat al fluxului de aer vertical permite trecerea automata de la mod racire la mod incalzire, in functie de temperatura setata pentru camera.

     Functia de incalzire se realizeaza dupa principiul pompei de caldură spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenţa electrica. Pompa de caldura extrage caldura din aerul exterior şi o aduce în interior, de aceea aparatele care asigura racire si încalzire se mai numesc si pompe de caldura. Pentru racire, sistemul este inversat, aparatul extrage caldura din aerul din interior si o cedeaza afara. Agentul care face acest transfer de energie este o substanta R410a cu doua starii fizice, de gaz si de lichid in functie de parametri fizicii de lucru. Cu aceasta tehnologie consumul de energie electrica se reduce semnificativ fata de cel al rezistentelor electrice, fiind de 3 ori mai mic. Acest sistem funcționeaza pe încalzire la temperaturi exterioare cuprinse între -10°C si +18°C. La inceputul procesului de incalzire si dupa procesul de racire, ventilatorul interior incepe sa functioneze doar cand schimbatorul de caldura din interior este cald pentru a nu a transmite flux de aer rece la inceperea procesului.Principiul functionare pompa de caldura

     Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte la un debit maxim de 420 m³/h, fara sa-i modifice temperatura. In plus cu functia 3D aerul este distribuit uniform in camera. Lama mai lata si mai lunga asigura un flux sporit de aer in camera, putand astfel beneficia de un mediu mai racoros intr-un timp mai scurt. Fluxul de aer acopera un unghi de 120º pentru confort complet, prin sistemul sau de balansare vertical si orizontal oferindu-ti clipe de relaxare la o temperatura optima. In plus procesorul memoreaza si pozitia clapetei orizontale dupa o intrerupere de curent. Debitul de aer al unitati externe cu 3 trepte de viteza este de maxim 1800 m³/h.

     Functia de dezumidificare este utila atat in lupta cu mucegaiul, cat si in zilele toride de vara, cand umiditatea excesiva creeaza cel mai mare disconfort. Interesant este ca aceasta poate functiona independent de modificarea temperaturii din incapere colectand 1,4 l/h de condens.

      Timer-ul 24 h si functia Restart ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de climatizare Star-Light, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp si reluarea automata a activitatii, conform ultimelor setari, dupa pene de curent sau deconectari involuntare.

     Mod silentios este o functie ceasigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie.

     Cel mai rapid mod de a obtine un mediu ambiant placut este functia Turbo. Fie ca alegi sa incalzesti sau sa racesti camera, aceasta functie se foloseste de toata puterea aparatului pentru a livra conditiile de mediu prestabilite in cel mai scurt timp posibil. Opusul acestei functii, ECO, permite functionarea aparatului intr-un regim de comsun economic. 

     Functia Auto Restart aparatul se restarteaza avand aceleasi valori de functionare, parametrii de lucru fiind memorati incat in cazul unei pene de curent sa nu mai reiei procesul de configurare initial.

     Functia de autodetectare a pierderilor de refrigerant atunci cand sunt detectate scapari de agent frigorific, unitatea va arata eroare cod ” CE ” si se va opri in mod automat. Aceasta functie poate proteja compresor de a fi afectat de temperaturile ridicate din cauza scapari de agent frigorific. 

     Functia de autodiagnosticare este si ea foarte utila deoarece este menita sa iti furnizeze informatiile potrivite atunci cand apar erori in programare sau chiar functionare oferindu-ti solutii la erorile de functionare.

     Aparatul de aer conditionat Star-Light ACT-12ETL intra automat intr-un regim de economie energetica, atunci cand se afla pe stand-by, acesta reusind o eficientizare de pana la 80%, consumand doar 1 W. Unitatea interioara cantareste 8 kilograme avand dimensiunile de (L, l, H) mm: 780 x 190 x 245, iar cea exterioara are o greutate de 23,5 kilograme cu dimensiunile de (L, l, H) mm: 760 x 294 x 495. Agentul de racire folosit este R32 este un freon sintetic, de substitutie definitiva (hidrofluorocarburi) care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului. In concluzie, consider ca pentru un buget minim de consum, aparatul Star-Light ACT-12ETL este o investitie echitabila.

Recomandare:

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un aparat de aer conditionat complet, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12ETL, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>