Laptop ultraportabil HP ENVY 13-aq1014nq, review

   Noile notebook-uri de gaming HP ENVY vor atrage toate privirile datorită design-ului metalic și subțire, cu o grosime de doar 14.7 mm, un raport ecran-carcasă de 78% și până la 11 ore durată de viață a bateriei. Noul HP ENVY 13-aq1014nq este un dispozitiv ideal pentru jucătorii obișnuiți care caută cele mai bune performanțe atât în materie de design, cât și de performanță. Acesta are un șasiu metalic nou, elegant și subțire, cu o grosime de doar 14,7 mm. Ecranul de 13.3 inci de înaltă rezoluție reproduce culori reale la o rată de refresh de 60 Hz, cu un timp de răspuns de 5.5 ms, pentru o experiență de imagine fluidă, fără întreruperi. Un procesor Intel Core i7 din a 10-a generație și spatiu suficient pe unitate de stocare de tip SSD. Este o alegere excelenta pentru orice deplasare, un device care iti ofera avantajul puterii mari de prcesare si timpul mic de acces la datele de interes.

Laptop ultraportabil HP ENVY 13-aq1014nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz Ice Lake, 13.3" Full HD, IPS, 8GB, 512GB SSD, Intel Iris Plus Graphics, Windows 10 Home, Silver

    HP ENVY 13-aq1014nq ne lasa impresia ca avem de-a face cu un device premium, a carui pret este unul accesibil in gama sa de device-uri, fiind construit cu adevarat bine. Sasiul fabricat din aluminiu cu finisaj alb mat ofera notebook-ului calitatea de a nu atrage amprentele si alte urme inestetice. Laptopul convertibil de la HP dispune de un display ce se bazeaza pe un panou IPS LED-backlit (cu iluminare din spate cu LED-uri) cu diagonala normala de 15.6 inch si rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli, beneficiind de imagini uimitoare de inalta definitie si unghiuri largi de vizualizare atat pe orizontala cat si pe verticala. Designul avansat al balamalei asigura o experienta de tastare ergonomica, in timp ce maximizeaza racirea, pentru a mentine performanta la un nivel superior.

Laptop ultraportabil HP ENVY 13-aq1014nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz Ice Lake, 13.3" Full HD, IPS, 8GB, 512GB SSD, Intel Iris Plus Graphics, Windows 10 Home, Silver

   Balamelele ce fac posibila miscarea ecranului in regim 180 de grade sunt unele solide, chiar foarte bune in acest nivel de constructie. Laptopul este atat de usor incat doar cu o singura mana il poti ridica cu usurinta, masurand in dimensiuni 307 x 14.7 x 215 mm si avand o greutate de numai 1.17 Kg. Ecranul are rame subtiri pe laterale si rame de dimensiuni medii pe partea superioara si inferioara cu o suprafata extrem de subtire din aluminiu ce il acopera la extremitati. Sub ecran cat si pe capacul din spate se poate distinge log-ul HP.

     Tastatura de tip clicket este bine dispusa in acest design compact, este foarte bine spatiata la nivel de taste si ofera o cursa scurta la apasarea multipla in diferite zone de lucru. Tastele numerice nu mai sunt prezente in dreapta, deoarece spatiul este unul mai limitat si deasemenea din motive de conservare greutate. Aspectul este unul confortabil, dar este posibil sa ai nevoie de ceva timp sa te obisnuiesti cu noul format, este putin mai ingusta decat dimensiunea completa. Functia de iluminare pe 3 nivele este o optiune eficienta atunci cand vei folosi acest laptop pe timp de noapte, facilitand astfel lucrul mai usor. Laptopul arata extraordinar pe birou, fiind de asteptat sa atraga toate privirile celor din jur. TouchPad-ul este responsive si este familiar cu functii ca drag and drop, multitouch, si scroll up and down. L-am luat la butonat destul de intens, iar sunetul tastelor nu este acelasi de clampanit insistent, butoanele nu se blocheaza asigurand o cursa optima pana la capat, foarte silentios. Il poti folosi chiar si in conditii de iluminozitate mai scazuta prin activarea functiei de iluminare tastatura, disponibila cu reglaj la 3 nivele de intensitate. Odata ce ai terminat lucrul cu el, in formatul pliat, abia daca devine sesizabil in rucsacul de spate, fapt care iti va da impresia cateodata ca l-ai uitat pe masa la birou.

       Ecranul este acelasi display de 13.3 inchi, Full HD, un model care beneficiaza de caracteristica anti-reflexie, care permite o receptie buna a imaginilor si culorilor chiar si in conditii de luminozitate puternica. Calitatea imaginilor este absolut incantatoare, standardul Full HD avand meritele sale in ceea ce priveste redarea cat mai in detaliu a informatiilor foto/video. Afisajul Full HD ofera, de asemenea, o tehnologie de panoramare de 178 ° pentru a va asigura ca culorile si contrastul raman vii si indraznete, chiar si atunci cand sunt vazute la unghiuri ascutite. Marginile ultra-subtiri aproape ca se unifica cu tot ecranul, lucru care imi place foarte mult deoarece ai o vedere mult mai buna in ansablu care te face sa uiti ca te afli in fata unui monitor de laptop. Pannel-ul este unul de tip IPS, fapt ceea ce sporeste corectitudinea si claritatea la care sunt transmise imaginile in format Full HD. 

      La capitolul performante tehnice, HP ENVY 13-aq1014nq beneficiaza de un procesor pe 4 nuclee, de generatie curenta Intel i7 1065G7, care ruleaza la frecventa de 1.3 Ghz, posibil maxim 3.9 Ghz in modul Turbo Boost. Acesta a fost configurat pe o arhitectura de tip Ice Lake, ultima disponibila in ordine cronologica ce ofere un balans optim in ceea ce priveste consumul energetic si performantele in frecventa. La capitolul memorie dispune de 8 Gb DDR4, iar socarea de date se va face pe un SSD ultrarapid de 512 Gb. Am preferat de fiecare data SSD-ul in locul HDD-ului pentru un plus de viteza la incarcarea aplicatiilor din partea de software. Pentru un plus de spatiu de stocare poti alege un serviciu de cloud sau sa achizitonezi un HDD extern dedicat. Sistemul de operare vine preinstalat si este Windows 10 Home edition. Laptopul raspunde foarte bine la comenzi, procesul de punere in functiune fiind foarte rapid chiar si cu deschise pornite in background.

     Placa video integrata Intel UHD Graphics este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. 

      Experienta audio este una extraordinara, acesta dispune de 4 difuzoare stereo cu microfoane duale, de 3 W, care folosesc tehnologia Bang & Olufsen, dezvoltata cu scopul declarat de a va oferi cel mai bun sunet disponibil in cazul unui notebook. De asemenea, ofera optiuni de setare manuala, astfel incat sa puteti controla complet mixul audio. Pentru un plus de calitate si rezonanta audio la volum maxim, HP Audio Boost, amplifica si mai tare sunetul astfel incat calitatea audio sa o depaseasca pe cea emisa de laptopurile banale. 

      Pe partea de conectivitate, laptop-ulHP ENVY 13-aq1014nq beneficiaza de numeroase porturi de conectare astfel: 2 porturi USB 3.1, un port USB 3.1 type C, iesire audio, suporta bluetooth 5.0 si conexiune la internet prin LAN de pana la 1000 Mb/s si cititor carduri SD. In ceea ce priveste autonomia pe baterie, acesta este capabil sa ofere un timp de lucru de pana la 11 ore. Greutatea nominala de doar 1.17 Kg, fac din acest model sa fie alagerea ideala, pentru cei care obisnuiesc sa calatoresca foarte mult, sau sa lucreze in deplasare. Pe partea de securitate, laptopul HP beneficiaza de sistem de encryptare BIOS, HDD si Security Lock, ce pot fi blocate prin parole personalizate pentru a limita accesul la datele importante. Asa cum il caracterizeaza si cei de la HP, acest model este unul dintre cele mai subtiri  si usoare laptopuri convertibile din lume, proiectat pentru a fi utilizat oriude si oricand.

Recomandare:

     Este unul din modelele care l-as putea recomanda oricand tuturor, un sistem portabil performant, disponibil la un pret corect: Verifica oferta pret

    In plus, zilele acestea beneficiaza si de o reducere consistenta, pret care il pune pe lista celor mai bune produse din aceasta marja de pret: Verifica pret redus

Laptop ultraportabil HP ENVY 13-aq1014nq cu procesor Intel® Core™ i7-1065G7 pana la 3.90 GHz Ice Lake, 13.3" Full HD, IPS, 8GB, 512GB SSD, Intel Iris Plus Graphics, Windows 10 Home, Silver