Laptop HP 15 15s-eq0009nq, pret, performante (review)

    HP 15 15s-eq0009nq este un laptop care se adapteaza nevilor tale dintre cele mai variate, un model precursor al generatiilor anterioare ce ofera un statut de performanta peste medie. HP 15 15s-eq0009nq este solutia ideala daca doresti sa ai parte de viteza excelenta indiferent de task-urile la zi, un dispozitiv portabil numai bun pentru a-ti pune in valoare abilitatile tehnice, de programare, navigare online si pentru timpul liber. Cei de la HP parca au reinviat in ultimul timp lansand pe piata o multime de alte modele printre care si acest HP 15 15s-eq0009nq, un laptop capabil sa preia actiunile tale intr-un timp foarte scurt, sa prelucreze informatii rapid si sa le expuna prin intermediul a unui display de toata frumusetea ce suporta rezolutii Full HD. Este un model compact cu un airflow decent la interior. Fantele de acces aer asigura o racire eficienta a componentelor de la interior, fiind ajutate de 2 ventilatoare situate la interior.

 

1. Caracteristici de design

      Plasticul ce imbraca fuselajul atat la interior cat si exterior are o suprafata mata ce nu retine amprente sau alte urme inestetice pe suprafata lui. Designul este unul simplist, nu apar detalii care il scoata in evidenta, liniile de design fiind simpliste fara infrumusetari inutile ce pune accentul pe sentimentul de practic si comod. Tastatura dintr-o singura bucata respecta aceleasi reguli de culoare ca si restul componentelor de imagine, raspunde bine la comenzi beneficiind de o spatiere excelenta pentru precizie buna la apasarea tastelor in viteza. Touchpad-ul pozitionat central nu incomodeaza aproape deloc, este responsiv si stie si multitouch. Display-ul masoara in diagonala 15.6 inchi, dimensiunea normala pentru un laptop si suporta o rezolutie Full HD. Esti avantajat din acest punct de vedere, fiind o placere sa urmaresti imaginile care se delureaza pe acesta, lucru care va fi cu siguranta apreciat de iubitorii de filme si seriale online. Reflexiile de luminozitate sunt atenuate la minim de caracteristica speciala glare, care ii permite astfel sa aiba un unghi de vizibilitate excelent.

2. Configuratie & performante

      Laptopul HP 15 15s-eq0009nq este echipat cu un procesor cu 4 nuclee avand o arhitectura Zen, cu un procesor AMD Ryzen 7 3700U tactat la frecventa nominala de 2.3 Ghz ce poate urca la 4 Ghz, in modul Turbo Boost. Memoria RAM este una de 8 Gb, de tipul DDR4, ce ruleaza la o frecventa de 2400 Mhz (2/2 sloturi ocupate). Datele memorate se duc pe un SSD de 256 Gb. Totul se misca foarte rapid, accesarea datelor e aproape instanta, la fel si incarcarea sistemului de operare care nu dureaza mai mult de cateva secunde. In configuratia curenta, acest laptop asigura un nivel optim al performantelor pentru a desfasura activitatile proprii de lucru adaptate unui ritm de lucru alert, in viteza, chiar si inc azul in care rulezi mai multe procese in paralel. Noua generatie de procesoare AMD, atat de mult laudata in utimul timp pare sa fie din nou un competitor serios pentru Intel, mai ales ca beneficiaza de costuri de achizitie mai atractive. Laptopul nu beneficiaza de sistem de operare preinstalat, dar in functie de nevoi poti opta fie pentru un Windows 10 sau Linux.

      Placa video integrata este perfecta pentru a fi utilizata in cazul aplicatiilor care consuma putine resurse video si anume vizionat de clipuri vide, editare de poze, filme si jocuri simple. Nu putem avea pretentii mari in ceea ce priveste rularea de jocuri video solicitante, dar pot fi cazuri ca unele versiuni mai vechi ale unor jocuri sa ruleze fara probleme chiar si asa cu ajutorul placii grafice integrate. O placa video integrata va insemna un consum mai mic de energie, care la fel ca in cazul procesorului efectul va fi vizibil datorita autonomiei ridicate de care beneficiaza in cazul unei folosiri pe baterie. Laptopul beneficiaza de difuzir si microfon integrat pentru a te face auzit in cazul conferintelor video tinute pe skype sau facebook cu prietenii. Sunetul va compensa imaginile transise prin prezenta a doua boxe integrate de 2.5 W x 2 de tip stereo ce emit un sunet clar in limitele de putere admise.

3. Conectivitate, autonomie:

       Numarul de porturi disponibile iti da posibilitatea de a diverse avantaje din partea altor dispozitive pe care sa le conectezi la acesta. Fie ca vrei sa transferi date, dinspre sau spre laptop, acestea sunt la fel de importante ca si celelalte aspecte tehnice. Laptopul HP 15 15s-eq0009nq primeste in dotarea sa 2 intrari USB 3.1, o intrare USB 2.0, port HDMI,  iesire RJ-45 pentru conectare la internet si adaptor bluetooth versiunea 5.0. Placa de retea suporta viteza in internet de pana la 1 Gb/s. Deasemenea laptopul primeste in dotare si o camera video HD cu microfon incorporat. Greutatea sa de doar 1.74 Kg dar si autonomia crescuta pe baterie de pana la 10 ore il recomanda ca fiind un bun companion in calatoriile pe care le vei intreprinde. 

HP 15 15s-eq0009nq este un laptop pe care il recomand utilizatorilor in cautare de viteza, un laptop adaptat la cerintele de lucru din 2020, despre care poti spune ca va fi valida cel putin 5 ani de acum incolo. Pretul sau de achizitie nu este unul chiar rau, fiind situat in zona de mijloc, un pret corect as spune raportat la performante.

Recomandare:

           Laptopul HP 15 15s-eq0009nq este alegerea perfecta daca iti doresti un dispozitiv performant care sa iti ofere portabilitatea de care ai nevoie la un pret accesibil: Verifica oferta pret

           Deasemenea daca ai noroc, il poti achizitiona zilele acestea avand o reducere consistenta: Verifica pret redus

Laptop HP 15 15s-eq0009nq cu procesor AMD Ryzen™ 7 3700U pana la 4.00 GHz, 15.6", Full HD, 8GB, 256GB SSD, AMD Radeon Vega Integrated Graphics, Free DOS, Gray

Lasă un comentariu