Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, review

   Samsung DW60M5050FW/EC este o masina de spalat vase reprezentativa pentru oricine doreste sa aduca o imbunatatire a vietii la bucatarie. Pe langa facilitatea de a curata vasele in regim automat mult mai eficient decat manual, masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC are un consum minim de resurse, totul la un pret atractiv. Samsung DW60M5050FW/EC este alegerea perfecta daca doresti sa mizezi pe un aparat de brand de renume, un model econom, cu o capacitate de 13 seturi de vase si clasa economica de consum A+. Designul este unul interesant mai ales ca aparatul adopta un design simplu dar foloseste totusi mai multe elemente care au menirea sa atraga in puncte cheie, cum ar fi display-ul LCD si butoanele cu functie de control electronic. Dimensiunile exacte dupa care ne vom ghida atunci cand vom instala aparatul in casa sunt urmatoarele: 84.5 cm inaltime,  59.8 cm latime, 60 cm adancime, avand o greutate de 49 Kg.

Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, Clasa A+, 5 programe, Afisaj LED, 60 cm, Alb

     Modul de operare al panoului de comanda este una intuitiva, fiecare comanda preluata de aparatul de spalat vase Samsung fiind semnalizata prin aprinderea de becuri LED. Tot de aici poti verifica dintr-o privire starea, setarile, timpul ramas si derularea ciclului pentru programul in curs. 

    Chiar daca masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC beneficiaza de o capacitate extinsa de spalare vase de pana la 13 seturi de vase, in cazul unor cantitati mai mici poti alege optiunea Half Load. Cu ajutorul acestei optiuni poti spala la jumatate din capacitatea sa maxima, avand un consum de resurse optimizat incarcarii sale. Optiunea de igienizare interior foloseste o temperature ridicata pentru a spala vasele la interior ca printr-o infuzie de abur, temperatura ce omara pana la 99 % din bacteriile ce isi pot face veacul pe vasele de bucatarie. Optiunea Reload, reia ciclul de spalat de la punctul de pauza, astfel incat programul in lucru nu este deranjat fiind continuat in aceeasi masura la stadiul actual.

Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, Clasa A+, 5 programe, Afisaj LED, 60 cm, Alb

     Avand o capacitate medie de spălare de nu mai puțin 13 (seturi) se adreseaza familiilor de 4-5 persoane si este capabila sa spele mai multe tipuri de vase sau chiar vase de dimensiuni mari. Interiorul este organizat in 3 cosuri spatioase din sarma cu rafturi pliabile, dintre care cel de sus este ajustabil pe inaltime, astfel incat sa te poti adapta la fiecare situatie si sa poti spala toate vasele de care ai nevoie. Spatiul din interior este flexibil si are o inaltime ajustabila, asadar sertarul superior poate fi inaltat sau coborat rapid cu 5 cm, printr-o simpla atingere. Creand mai mult spatiu in sertarul inferior, poti introduce vase de dimensiuni si forme diferite, precum oale inalte, platouri late si farfurii supradimensionate. Prin aceasta modificare se ceeaza un spatiu mai mare pentru sertarul de jos, unde poti introduce vase de diferite dimensiuni si forme, inclusiv oale inalte, platouri late si farfurii mari.

Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, Clasa A+, 5 programe, Afisaj LED, 60 cm, Alb

    In partea superioara, ultimul raft mai putin vizibil si cel de capacitate mai mica este cel dedicat ustensilelor de bucatarie, pararelor sau a ceramicii sensibile. Aici toate elementele de vesela de mici dimensiuni vor sta cel mai bine in timpul procesului de spalare. Mai eficient, si mai sigur, asta este asezarea pe care o recomanda chiar producatorul. Celelalte rafturi fiind mai flexibile in dimensiune, se poate jongla cu usurinta in privinta introducerii de vesela mai voluminoasa sau mai putin voluminoasa. Daca la temperaturi de 40- 60 de grade se foloseste apa calda pentru curatare, ce depaseste aceasta limita termica se aplicat procesul de curatare prin condensare. Totul depinde de gradul de murdarie al vaselor si de temperatura aleasa de utilizator din zona panoului de comanda.

Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, Clasa A+, 5 programe, Afisaj LED, 60 cm, Alb

   Sistemul adaptabil care se ghideaza in functie de datele citite de senzori adapteaza modul de functionare in functie de cantitate. O cantitate de vase mai mari implica un cost mai mare de consum energetic si resurse (apa, detergent, etc.). Masina de spalat beneficiaza si de un asa numit senzor de detectie scurgeri de apa neprevazute ce opreste definitiv functionarea acesteia pana cand apa este indepartata iar sursa ce cauzeaza aceasta problema este indepartata. Se evita astfel accidente neplacute cum ar fi inundarea locuintei. Apa care curata vesela la interior este impractiata in toate directiile de bratul stropitor ce isi schimba pozitia si intensitatea in functie de program, cantitate si durata program. 

Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, Clasa A+, 5 programe, Afisaj LED, 60 cm, Alb

    Programele de spalat ce le pune la dispozitie utilizatorului, sunt in numar de 5. Astfel optiunile fiind destul de generale, le vom trece rapid in revista astfel: program bio/eco care dureaza 211 de minute, deoarece se spala la doar 50°C, astfel consumul de energie va fi unul mic. Folosind acest program ECO avem 3 optiuni: Intensive + Hygiene; Intensive + Half load; Intensive + Rinse Add. Programul intensiv este cel care va spala la temperaturi ridicate de 70°C, folosind o presiune mai inalta a apei pentru a indeparta cu forta apei resturile de mancare uscate depuse. In cazul acestui program cnsumul este unul mai crescut, de 15,3 litri de apa, iar cel de energie de 1,65 kWh cu o durata de aproximativ 213 de minte. Programul Intensiv are 3 optiuni suplimentare: Intensive + Hygiene; Intensive + Half load; Intensive + Rinse Add. Programul de spalare Express Wash (60 de minute) iti curata si usuca vasele mult mai repede. Acest program este ideal pentru incarcaturile mai mici de vase usor murdarite care nu necesita o curatare intensa, precum canile, tacamurile si farfuriile pentru cina.

     Programul Glass este dedicat vaselor delicate, cum ar fi paharele, ce sunt spalate la temperaturi joase de 45°C. Programul Normal este in general folosit pentru spalarile cu grad normal de murdarie. Are o presiune mai scazuta decat cel precedent, si spalarea se va efectua la 65°C. Are o durata de 180 de minute, timp in care consuma 15 litri de apa si 1,35 kW/h. Acest program este ideal de a fi folosit zilnic. Si la acest program avem optiunea de Hygiene. Programul Prespalare, este ideal pentru a fi utilizat inainte de inceperea ciclului de spalare propriu-zis cu 4 litri de apa timp de 15 minute, fara ca apa sa fie incalzita. 

    Masina de spalat vase incorporabila Samsung DW60M5050FW/EC cu puterea instalata de 1,043 kW se încadrează în clasa de eficiență energetică A+, având un consum extrem de redus de curent electric. Consumul standard de energie pentru un ciclu de spălare Bio/Eco este de 0,78 kWh, iar cel de apă este de 12 litri. Consumul anual este de 295 kWh iar cel de apa este de 3360 de litri. Nu am observat un comportament zgomotos in timpul functionarii, procesul de spalare al vaselor fiind unul in limitele normale de zgomot de aprox. 48 dB. 

Recomandare:

     Garantia standard de 2 ani poate fi prelungita suplimentar daca o achizitionezi de aici

     Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

     Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

 

Masina de spalat vase Samsung DW60M5050FW/EC, 13 seturi, Clasa A+, 5 programe, Afisaj LED, 60 cm, Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>