Televizor Smart Android LED Sharp 126 cm, 50BL2EA (review)

     Cu noul televizor Smart Android LED Sharp 126 cm, 50BL2EA te bucuri de imagini calitative la standardul UHD si interfata Smart cu sistem de operare Android ce reda continutul de inalta rezolutie in cele mai mici detalii. Sistemul de operare Android ofera libertate deplina in instalarea unui numar mai mare de aplicatii pe care le poti folosi in vizionarea continutului de calitate, jocuri si retele sociale. Sistemului de operare Android 8.0 Oreo permite accesul la o gama variata de aplicatii de la Google, si compatibilitate excelenta cu celelallte device-uri ce folosesc acelasi sistem de operare Android.

Calitate imagine? Calitatea imaginilor este net superioara fata de distributiile inferioare HD/Full HD, dar apar unele limitari sub aspect cromatic, datorita prelucrarii nu foarte consistente (fara back pannel-light, fara sistem upscaller care sa faca scalare imagine la inaltul standard UHD in cazul transmisiunilor de calitate inferioara).

Design, aspect:

   Sharp 50BL2EA beneficiaza de un ecran in format plat care masoara in diagonala 126 cm, incadrat de rame din plastic negru ce ocupa o suprafata mica din dimensiunea acestuia, pentru a pune astfel in evidenta imaginile transmise. Privit din lateral rama are un format subtire, iar designul este unul potrivit pentru o locuinta moderna. Poate fi folosit si ca o alternativa perfecta in cazul unui monitor, conectat la un laptop sau unitate PC pentru a urmari filme si seriale online si de ce nu pentru a te juca jocuri impreuna cu prietenii. Acesta cantareste 12.2 Kg, consumul mediu inregistrat fiind de aproximativ 70 W (clasa A). Cele doua picioruse pozitionare simetric ii asigura o pozitionare optima indiferent de suprafata, echilibrul fiind unul perfect. 

Televizor Smart Android LED Sharp 126 cm, 50BL2EA, 4K Ultra HD, Clasa A+

INTERFATA SMART:

      Unul dintre cele mai importante avantaje pe care il obtii la achizitionarea televizorului Sharp 50BL2EA, este interfata Smart, cu sistem operare Android 8.0 Oreo. Acest sistem primeste actualizari firmware prin OTA fiind optiunea cea mai buna daca vrei sa interactionezi cu alte dispozitive Android. Comutarea dintre o interfata in alta se va face simplu prin accesarea unui buton de pe telecomanda procesul executandu-se foarte rapid. Bara de continut discreta iti va permite sa gasesti filmul, serialul sau videoclipul pe care il cautati rapid. Aceasta se activeaza prin simpla apasare de buton de pe telecomanda si poate fi personalizata cu iconitele care sa te duca la continutul asteptat si utiliat mai des de catre tine. Sharp 50BL2EA este compatibil cu tehnologia chromecast, ce permite conectare unui device prin usb ce iti transforma interfata intr-un Smart Tv. Odată conectat, Chromcast preia aproape orice tip de conținut trimis de pe alte dispozitive (PC, laptop, telefon, tabletă) și îl redă pe televizor. Poți vedea filmele și serialele preferate, fără să mai ai nevoie de alte cabluri sau stick-uri. Mai mult, poți trimite imagini, muzică sau poți face mirroring (proiectezi întreg ecranul telefonului pe televizor).

ECRAN MARE, GENEROS (126 CM)

  Display-ul de dimensiune 126 cm suporta rezolutii 4K UHD la o calitate a imaginii de 3840 x 2160 pixeli. Imaginile astfel redate beneficiaza de urmatoarele caracteristici de imagine: o luminozitate de 200 cd, un contrast dinamic de 10000:1 si un timp de raspuns de 8 ms. Deasemenea imaginea poate fi ajustata in functie de preferinte urmarind temperatura culorilor (Color Temperature), format imagine wide sau 16:9, ZOOM Modes (functie zoome imagine), luminozitate, contrast, culori etc. Unghiul de vizibilitate de 176° face posibila vizualizarea emisiunii sau filmului preferat din aproape orice pozitie. Caracteristicile de imagine si filtrare, Active Motion 600 si Comb Filter anuleaza zgomotele din timpul transmisiunilor pentru a avea astfel parte mereu de imagini clare si curate. Utilizand functia Time Shifting poti inregistra continutul programelor favorite pe suport HDD, ca apoi sa poti reda sau derula continutul inregistrat pentru a parcurge informatia mult mai rapid. Daca vrei sa revezi o secventa anterioara, te poti intoarce la aceasta si poti opta intre a continua de la acel moment vizionarea sau a relua transmisiunea in timp real. Sharp iti ofera o imagine curata, fiind dotat cu un procesor video care analizeaza si elimina in timp real orice zgomot sau artefact care ar putea sa-ti influenteze calitatea vizionarii. Procesorul MSD 3686–all in one iti ofera o noua perspectiva asupra imaginilor prin integrarea unor noi functii ce au rolul de a imbunatati calitatea, claritatea si culorile acestora. In baza unei analize riguroase a imaginii, functia CABC controleaza perfect lumina de fundal, dozand-o optim pentru o experienta vizuala deosebita, dar si pentru un consum redus de energie.

SUNET, CALITATE (20 W), SHARP 50BL2EA

   Pentru ca experienta audio-video sa fie completa, televizorul dispune de sistem audio cu doua boxe Harman Kardon, fiecare dintre acestea avand o putere RMS de 2 x 10 W.  Sunetul este clar, nu distorsioneaza in cazul unui volum crescut. Sunetul este imbunatatit si de prezenta unui subwoofer ce adauga un plus de rezonanta si bass.

     Televizorul beneficiaza si caracteristica “Child Lock” ce va permite sa blocati anumite programe, pentru a fi indisponibile vizualizarii de catre copii. Televizorul beneficiaza si de functie TELETEXT si Sleep Timer – ce permite o oprire automata selectand o durata de timp prestabilita. Tehnologia HDR este cea care imprima o noua realitate imaginii, astfel incat continutul sa fie optimizat pentru o experienta cat mai apropiata de cea din realitate. Calitatea HDR amplifica contrastul astfel incat tu sa te bucuri intotdeauna de o experienta de vizionare la calitate HDR. Pentru a experimenta acest efect HDR mai jos gasiti o poza care descrie in detaliu coloristic efectul HDR aplicat unei imagini transmise la televizor.Unghiul de vizibilitate este undeva la 178 de grade. Pannelul dinamic cu o rata de refresh de 50HZ, permite o trecere mai lina a imaginilor astfel incat imaginile transmise sa fie cat mai apropiate de cele din realitate. In plus modelul de fata imprimuta din caracteristicile modelelor de la brand-urile concurente, prin includerea pe lista dotarilor a tehnologiei HDR10, HLG. Maparea tonurilor de culori este una dinamica, fiecare scena fiind accentuata individual pentru a aduce la viata cadre cat mai apropiate din viata cotidiana. Avand aceasta calitate exceptionala, imaginile vor corespunde cerintelor pentru cele mai exigente gusturi in materie de calitate.

     Tunnerul de selectie programe DVB-T/DVB-C va permite receptia programelor intr-un numar foarte mare, banda de selectie fiind una de lungime receptie extinsa. Deasemenea pentru cei care au in pachetul de cablu optiunea card CI+, acesta este prevazut si cu slot CI+ (permite decodificarea programelor automat). Slotul CI+  este unul foarte important, prin intermediul sau reusind sa elimini o buna parte din cabluri. Astfel, nu mai ai nevoie de decodorul clasic folosit de distribuitorii de televiziune prin cablu si puteti opta pentru decodorul pe slot CI+. De asemenea, capacitatea de stocare proprie a produsului este de 200 canale TV. Telecomanda pe care o gasiti in cutie este una clasica, potrivita ca si marime, avand butoanele uzuale asezate intuitiv, dupa cateva ore de utilizare aproape ca le veti invata ordinea. Meniul este destul de simplu, fiind usor de configurat sau setat chiar si de persoanele care nu sunt la curent cu tehnologia. Posturile TV se schimba destul de rapid, nu exista timp de asteptare ridicat nici in cazul celor HD. Televizorul în sine are două ipostaze: cea de TV digital şi cea analogică. Setarea se face rapid şi automat, folosind instructiunile din cartea tehnica.

     O alta noutate pentru acest televizor o reprezinta asistentul vocal Google, ce permite o interactiune inedita prin comenzi vocale. In general gasesc utila aceasta functia pentru a afisa detalii referito la vreme, in special dimineata cand plec la munca sau atunci cand doresc sa schimb canalul la o pozitie cunoscuta.

      La capitolul conexiuni fizice acesta este prevazut cu 3 porturi HDMI, 2  intrari USB 2.0, intrare casti si coaxial. Evident avem şi mufă pentru antenă TV sau cablu, plus slot CI+ pentru a scăpa de set top box. Poti reada imagini sau urmari un film conectand stick-ul de date la portul USB 2.0, acesta avand integrat un sistem de redare automat fisiere video/imagini in format MPG,MPEG,DA,VOB,MKV,MP4,MOV,FLV,3GP,AVI,ASF,WMV. Acesoriile incluse in pachetul comandat includ telecomanda, manualul de utilizare si cablul de alimentare. Sincer vă spun că nu am remarcat diferenţe faţă de rivalii de la Samsung, LG, Panasonic sau Sony, cel puţin la prima vedere. Sharp 50BL2EA oferă un aspect 16:9, unghiuri largi de vizualizare şi e atât de luminos că puteţi sta mereu cu luminozitatea la 50% şi va fi suficient. Pretul este un alt aspect, pe care il consider un avantaj in favoarea sa.

Recomandare:

        Este alegerea perfecta daca iti doresti un televizor performant dotat cu tehnologii de ultima generatie la un pret foarte bun: Verifica oferta pret

        Profita zilele acestea de reducerea semnificativa de pret si achizitioneaza-ti televizorul dorit la un super pret: Verifica pret redus
Televizor Smart Android LED Sharp 126 cm, 50BL2EA, 4K Ultra HD, Clasa A+